Cuina virtual

0

Moltes hores a casa i molts àpats per preparar. Falten idees? Falten ingredients? Falten ganes? 
Una petita guia de llibres de gastronomia us poden ajudar. 
Hi trobareu llibres de cuina, de postres i de regal, una recepta casolana de la "Cassoleta de Quaresma"





Trobareu les obres recomanades a la plataforma de lectura digital eBiblio.
I ara, una recepta:

Cassoleta de quaresma 
Ingredients: 
8 talls de morro de bacallà  
6 escarxofes 
4 ous durs 
½ Kg de pèsols del Maresme 
Oli 
1 gra d’all 
2 cebes 
3 tomàquets ratllats 
Sal  
Picada 

Preparació:  
Primerament fregirem el bacallà enfarinat en una paella i el reservem. Netegem les escarxofes i les fregim amb una mica d’oli a la cassola, les reservem, seguidament a la mateixa cassola fem un sofregit amb l’all, la ceba i  el tomàquet (jo li poso un raig de vi blanc a la ceba abans de posar el tomàquet) quan el sofregit està a punt li afegim els pèsols i seguidament incorporem l’aigua, aproximadament mig litre. Quant fa 10 minuts que bull, incorporem les escarxofes, l’ou dur, i finalment el bacallà (penseu que s'hii ha de posar sal). Fem la picada amb vi blanc i li tirem, hem de deixar-ho una estona més, fins que comprovem que els pèsols estan ben cuits.  



Art i creativitat

0

Una mostra eclèctica d'art. Des de biografies d'autors genials com Caravaggio o Frida Kahlo a d'altres de "genials en el seu camp", com la del falsificador d'art Mark Landis
Trobareu les obres esmentades a la plataforma de lectura digital eBiblio (cliqueu al damunt la imatge per accedir-hi directament).



BTHVN2020

0


Aquest any commemorem el 250 aniversari del naixement del compositor Ludwig van Beethoven.
Ara que disposem de temps, podem descobrir detalls interessants de la seva turmentada biografia i escoltar algunes de les seves millors obres que transiten del període clàssic al romanticisme.

Tinc dies bons i dies dolents, però això no m’afecta tant com es pensa. Tota la música que escric puc sentir-la a la meva ment. Conec el so de cada instrument” va deixar escrit aquest músic extraordinari que va lluitar fins al final contra les limitacions que li imposava la sordesa.

Descobreix-ne més la biblioteca virtual: a NAXOS i a Mienciclo Música

eBiblio la biblio 24/7

0

Les biblioteques estan tancades. Totes? No, eBiblio la biblioteca 24/7 segueix oberta. I ho està 24 hores 7 dies a la setmana. 
Hi trobaràs llibres, revistes i pel·lícules.
L'oferta és molt gran i per això cada dia des del perfil del Facebook de la biblioteca de Calella us recomanem un llibre i una pel·lícula però...

Saps com funciona eBiblio?







I doncs? No tens carnet de les biblioteques?


Si ets resident a Catalunya i no tens carnet de les biblioteques, ara tu també pots accedir als serveis virtuals de les biblioteques, com ara la plataforma de préstec digital eBiblio Catalunya. Dona't d'alta a l'usuari temporal de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i gaudeix de tots els nostres serveis virtuals.



La biblioteca està tancada, i ara què?

0



AVÍS IMPORTANT: TANCAMENT DE LES BIBLIOTEQUES


Com a mesura per contenir l'expansió del COVID-19, des de divendres 13 de març i fins a nou avís les biblioteques i bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona romandran tancades.



En relació a aquest tancament tingueu en compte el següent:



  • Els documents que actualment tingueu en préstec podeu conservar-los a casa fins que les biblioteques puguin reobrir. Ampliem el termini de retorn dels documents prestats fins al 31 de juliol (excepte en el cas d'aquells documents que ja estaven reclamats). Si rebeu algun avís de retorn de documents, no en feu cas durant aquest temps.
  • Ampliem el termini per recollir els documents reservats fins el 22 de juny.



Recordeu que durant aquests dies, i com sempre, podeu gaudir del servei de préstec digital d'eBiblio (llibres, revistes i pel·lícules), així com dels continguts digitals de la Biblioteca Virtual.

Us podeu mantenir actualitzats sobre aquestes qüestions a través de les nostres xarxes socials (@bibliotequesXBM), així com del portal Biblioteca Virtual.





I pels més petits recordeu que al portal Gènius hi trobaràs jocs, treballs manuals, lectures, recomanacions i idees per fer a casa.

Com serà la reobertura de les biblioteques? Consulta-ho aquí


Presentació literària: Pasión por los insectos.

0






Pasión por los insectos. Ilustradoras, aventureras y entomologas de Xavier Sistach. Turner Publicaciones. Assaig sobre dones, que des del segle XVII han compartit la passió per l'entomologia.
Organitza: Llibreria La Llopa i Biblioteca.





Sinopsi de Turner Libros:
Las aventuras de ilustradoras, viajeras y coleccionistas que contribuyeron al estudio de los insectos.
Las vidas de las mujeres que protagonizan este libro son muy diversas, pero todas ellas compartieron una vocación, la entomología.
Desde el siglo XVII algunas han logrado el reconocimiento propio de expertas en la materia, como Maria Sibylla Merian, conocida como la “madre de la entomología”, o Miriam Rothschild, que estudió por primera vez cómo las pulgas logran saltar tanto. Sin embargo, otras han pasado inadvertidas.
A pesar de la condescendencia con que fueron tratadas y de las dificultades que se interpusieron en su camino, ellas viajaron, estudiaron, analizaron, coleccionaron e investigaron, colaborando con su curiosidad y su trabajo a ampliar y enriquecer el estudio de la naturaleza.