Presentació literària

0


Sinopsis
La increíble historia de dos familias de insectos que han matado a más seres humanos que todas las guerras juntas.

Las moscas y los mosquitos conviven con nosotros desde los albores de la humanidad. Pese a su diminuto tamaño y su aparente inocuidad, su papel como transmisores de terribles enfermedades infecciosas ha marcado el rumbo de la historia en numerosas ocasiones.

Pero las enfermedades causadas por las moscas y los mosquitos (la disentería, la fiebre tifoidea, el paludismo, la fiebre amarilla, el dengue, etc.) no son cosa del pasado ni de territorios remotos. En un mundo interconectado como el nuestro, interpelan también nuestro presente.

Font text: Arpa Editores





Curs d’escriptura, creativitat i enginy literari

0




Voleu saber quina mena d'escriptors/ es serieu? Amb aquest Curs d'escriptura creativa pels amants de la literatura podreu conèixer trucs i les tècniques literàries per posar-les en pràctica.
Bibliolab, laboratori de lletres. 
Curs d’escriptura, creativitat i enginy literari. 
Dijous 15, 22 i 29 de 10h a 12:30h

Obert a tothom. Professor José Morella (Laboratori de lletres).








Activitats Desembre i Nadal

0

Del 15 de desembre al 26 de gener Exposició “Gent de casa”, un treball fotogràfic de Josep M. Colomer Mir, de Foto-Film Calella.



Dissabte 1, de 10.00 h a 13.00 h,  Marató de Tallers de Nadal a càrrec de Mabi i Susanna. 5 tallers diferents, 1 € per taller a benefici de La Marató de TV3.


Dilluns 3, a les 18.00 h Presentació de contes de Ma Creu Royo Garcia a benefici de l’hospital Sant Joan de Déu.


Dimarts 11, a les 19 h, xerrada "Recerca clínica i assistència al càncer van juntes de la mà" a càrrec de la Dra. Carmen Balaña Quintero, coordinadora de Recerca Servei Oncologia Mèdica Institut Català Oncologia i Presidenta Comitè Científic Intern de l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol. Organitza: Amics de Can Ruti i Biblioteques del Maresme. La Marató de TV3.


Divendres 14, a les 19 h, Taller de decoració de Nadal per adults “Fem un adorn de Nadal” a càrrec d’Entredós Espai Creatiu. Cal inscripció prèvia.

Dissabte 15, a les 11,30 h, xerrada-taller Familiar "Què és el Càncer? Combatent el càncer de fetge infantil des del laboratori" a càrrec de la Dra. Carolina Armengol, Cap del Grup de Càncer de Fetge Infantil, Programa de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (PMPPC), Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP). Organitza: Amics de Can Ruti i Biblioteques del Maresme. La Marató de TV3


Dissabte 15, a les 13 h, Inauguració de l’exposició “Gent de Casa” un treball fotogràfic de Josep M. Colomer Mir, de Foto-Film Calella

Dijous 20, a les 18.00 h, Espai del conte Contes de Nadal en anglès a càrrec de Kids & Us.

Divendres 28, a les 19.00 h, presentació del llibre ¿Quién eres, Charlie? una novel.la de ciència-ficció de Carlos Heras i editat per Kuei Ediciones, la presentació aniria a càrrec de Marc Tudela. Organitza: Llibreria La Llopa i Biblioteca.



Clubs de lectura
Dilluns 3, a les 19.00 h Club de lectura Llibre Obert amb el comentari de I el ressò de les muntanyes de Khaled Hosseini. Coordina: Lluís Barri. 

Dijous 13, a les 18.00 h, Tardes de tertúlia amb el comentari de Tenim un nom de Vicenç Villatoro. Coordina: Quima Martínez. 

Dijous 13 i 20, a les 19.00 h Club de lectura en anglès amb el llibre The Catcher in the rye de J.D. Salinger. Coordina Sîan Mathias.

Divendres 14 i 21 a les 10.00 h, Tertúlies en català amb el llibre L’Arbre de Judes de Sílvia Soler. Organitza: Oficina de Català de Calella i Biblioteca.



Els patges de SSMM els Reis d’Orient han confirmat la seva visita a la biblioteca el divendres 4 de gener de 2019, a les 19h.

Els Patges explicaran contes i recolliran les cartes per a SS MM els Reis d’Orient. Organitza: Amics de la Biblioteca de Calella i Biblioteca Can Salvador de la Plaça amb la col·laboració de l’Agrupament Escolta Montnegre de Calella.

Aquesta activitat es durà a terme al pati de la biblioteca sempre que la climatologia ho permeti.

Presentació literària

0



En diu Marcel Riera i Bou, al pròleg: "En Jaume Cases, des dels turons del Maresme, confegeix aquesta elegia anònima i, per tant, col·lectiva, amb precisió i sense rabejar-s’hi. La cruesa d’una ensulsiada que per als qui hi van sucumbir era, potser, inevitable, vista al cap del temps amb un deix de pietat. Al fons uns anys vuitanta d’altra banda memorables i, pel camí, un degoteig de baixes, barreja d’eufòria i d’inconsciència, que van deixar una osca mal girbada en una generació sencera." "D’aquell llarg gemec en un forat negre que ara costa de veure, aquest llibre n’és un eco. Com una nit de malsons inacabables que encara navega per les venes. I ens arriba amb una veu estrafeta i que fa mal, perquè és fidel, descarnada, tendra i honesta i, pel camí de l’èter, s’ha convertit en bona poesia