Agenda d’activitats novembre 2017

0

Dijous 2, 9, 16, 23 i 30, a les 19.00 h Club de lectura en anglès amb el llibre Deaf Sentence de David Lodge. Coordina Sîan Mathias.


Divendres 3, 10, 17 i 24  d’10.00 h a 11.00 h Tertúlies en català amb el llibre Wonder de R.J. Palacios.  Organitza: Oficina de Català de Calella i Biblioteca.



Dijous 2, a les 18.00 h, Taller de memòria per a la gent gran. Organitza: Ajuntament de Calella. Coordina: Quima Martínez.

Dissabte 4, a les 11.30, Taller infantil Pirates. A càrrec de Montse i Martha. Organitza: Amics de la Biblioteca de Calella i Biblioteca.

Dilluns 6, a les 19.00 h, Club de lectura Llibre obert, amb el comentari de: La Petita ciutat on es va aturar el temps de Bohumil Hrabal. Coordina: Lluís Barri.


Dissabte 11, a les 11.30 h, Taller infantil  Ara plou. A càrrec de Susanna.

Dijous 16, a les 18 h, Tardes de tertúlia amb el comentari de: La tercera Verge de Fred Vargas. Coordina: Quima Martínez.


Dissabte 18, a les 11,30 h, Activitat infantil (per determinar)

Divendres 24, a les 18,30 h, a la Sala Mozart Trobades d’òpera amb l’òpera II barbiere di Siviglia de Gioacchino Rossini. Amb els comentaris de Rosa Maria Carbonell. Organitza: Biblioteca Can Salvador de la Plaça amb la col·laboració de l’Aula Universitària de Calella. Patrocina: Ajuntament de Calella.


Dissabte 25, a les 11.30 h, Espai del conte A les 12 de la nit, dimonis i bruixes sota el llit. A càrrec de Sílvia Serra. Organitza: Ajuntament de Calella i Biblioteca.


Dijous 30, a les 18.00 h, Taller de memòria per a la gent gran. Organitza: Ajuntament de Calella. Coordina: Quima Martínez.

New York, New York...

0

Recomanació de la biblioteca de Can Salvador de la Plaça a la Biblioteca Virtual 
New York,  New York... de Javier Reverte.



Després de guanyar un premi literari que li ofereix cert coixí econòmic, el periodista i viatger Javier Reverte lloga un pis a Manhattan durant 3 mesos, complint així un dels seus somnis. I comparteix amb els lectors les seves caminades diàries per la ciutat.

Corresponsal a Londres, París i Lisboa, Reverte (nascut el 1944 a Madrid) és un periodista que ha estat quasi a tot arreu. I allà on va... escriu i descriu. Àfrica, Nicaragua, Guatemala, Hondures, Grècia, el riu Amazones, l’Àrtic, Irlanda i ara... Nova York.

El dietari de viatge de Javier Reverte a la ciutat dels gratacels no té un recorregut programat, visitant aquells llocs emblemàtics on van a raure tots els turistes, sinó que fa l’efecte que segons el temps que fa (i el clima a Nova York és molt canviant –i Reverte en fa una descripció diària-) surt a passejar fins la cantonada, a comprar el diari, a prendre una cervesa Manhattan Lager o puja al bus o al metro o al ferry i s’acosta al MET, al MoMa, al pont de Brooklyn, al Madison Square Garden o algun club de jazz.

Fa una mica d’enveja l’home, tot s’ha de dir. Amunt i avall, sense presses, sense horari i deixant-se visitar per la ciutat. Consells pràctics que ens dóna: cal anar a dinar al “Japonica”,  el seu restaurant japonès favorit, però a Chinatown no és pas bona idea anar-hi a menjar.

Apart de viatjat Javier Reverte és un escriptor molt llegit. El llibre està trufat de cites o reflexions d’escriptors que, com ara ell mateix, han viscut a la ciutat o hi han viatjat: Brendan Behan, Julio Camba, Gilbert K. Chesterton, Charles Dickens, John Dos Passos, Federico Garcia Lorca, Henry James, Juan Ramón Jiménez, Walt Whitman. De Lorca ens va sorprendre la visita mitòmana a la tomba del seu pare, enterrat discretament a la ciutat després de d’exiliar-se d’Espanya.

Amb molt més humor, Reverte ens explica la saga dels Rockefeller i també les trobades casuals amb anònims ciutadans que l’aborden al metro, o mentre passeja per Central Park tot esperant que arribi la tardor.


L’única queixa que li podem fer al llibre és que l’escriptor, i lector, Javier Reverte no menciona CAP visita a la famosa NYPL (la biblioteca pública de NY) ni a cap altre biblioteca de Manhattan. O potser sols es cosa nostra, gent de biblioteca, això de visitar altres biblioteques quan estem de vacances.


Trobades d'Òpera II

0


Unes 140 persones van assistir a l'estrena de la nova temporada del cicle de conferències "Trobades d'òpera" a càrrec de Rosa Maria Carbonell, que organitza la biblioteca amb la col·laboració de l'Aula d'extensió universitària de Calella. Ahir, 20 d’octubre, l'òpera comentada fou Nabucco.
La resta d’obres d’aquest curs seran:

24 de novembre: Il barbiere di Siviglia
19 de gener: Tosca   
23 de febrer: Macbeth
23 de març: Carmen 
27 d’abril: Roméo et Juliette
25 de maig: Manon Lescaut

"Trobades d'òpera” és una activitat gratuïta que se celebra a la Sala Mozart els dies indicats a les 18:30. Us hi podeu inscriure prèviament a la biblioteca.

"Llums i retrats"

0

Exposició "Llums i retrats" a càrrec d'Ariadna Carrasquer Llavall.
Del 15 al 31 d'octubre de 2017
A la planta baixa de la biblioteca

Sóc l'Ariadna Carrasquer Llavall, tinc 17 anys i estic fent el Batxillerat Humanístic, i porto l'afició de la fotografia des de ben petita.

M'encanta viatjar i descobrir llocs nous per tot arreu.

Sempre porto la càmera a sobre, crec que la fotografia és capturar els bons records, moments viscuts i que t'han marcat. També dibuixo i escric sovint en un blog personal on exposo tots els meus pensaments, idees i experiències.


Aquesta és la meva primera exposició de fotografia, i aprofitant que per al Treball de Recerca es necessita fer una part pràctica, aquesta és una molt bona oportunitat per dur a terme l'exposició.

Trobo que uns elements molt especials de la fotografia són la llum i el color, factors essencials per donar vida a una imatge. 

Per això la meva exposició tracta sobre els retrats de persones properes a mi, que tenen en comú aquests elements ressaltats.


Darrere de cada fotografia hi ha hagut treball i esforç, espero que us agradi la meva exposició i la gaudiu tant com jo a l'hora de muntar-la.

Font text: Ariadna Carrasquer