Activitats desembre

0

Del 3 de desembre de 2016 al 14 de gener. Exposició fotogràfica ”20 LLIBRES 20 IMATGES”, col·laboració als 10 anys de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Foto-Film Calella 50 anys creant imatges.

Dijous 1, a les 19 h. Presentació del llibre Pan de limón con semillas de amapola de Cristina Campos. Organitza: llibreria La Llopa i Biblioteca.

Dissabte 3, a les 11,30 h Hora del conte en anglès Storytime "Gina Ginger & Charlie Chives", a càrrec de Kids & Us Calella.

A les 13 h inauguració de l’exposició “20 LLIBRES 20 IMATGES” a càrrec de Foto Film Calella.


Divendres 9, a les 18,30 h taller de decoració de Nadal. Públic adult. Cal inscripció prèvia. Organitza: Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

Dissabte 10, de 10 h a 13 h tallers infantils per la Marató. Col·labora amb la Marató (1 taller = 1€). A càrrec de Mabi i Susanna. Organitza: Biblioteca Can Salvador de la Plaça.


Dilluns 12, a les 19 h Club de lectura Llibre Obert, amb el llibre La família del meu pare: una novel·la de Lolita Bosch. Coordina Lluís Barri. Organitza: Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

Dijous 15, a les 18 h Club de lectura sènior Tardes de Tertúlia. Llibre a comentar: La meva família i altres animals de Gerald Durrell. Coordina: Quima Martínez. Organitza: Biblioteca Can Salvador de la Plaça i Ajuntament de Calella.

A les 19 h presentació del llibre Amor Total i Qué extraña ventana de la calellenca Laia Noguera i Clofent de l’editorial La Garúa. Organitza: llibreria La Llopa i Biblioteca.

Dissabte 17, a les 11,30 h. Lectura pública infantil de versos de Nadal. Organitza: Amics de la Biblioteca de Calella.


Divendres 23, a les 19 h, al Pati de la Biblioteca. Joventut Artística presenta: Els Pastorets (Jonàs i Mataties i les temptacions de Naïm). Organitza: Amics de la Biblioteca de Calella amb la col·laboració de Joventut Artística.


Dijous 29, a les 19 h. Visita dels Patges reials. Explicaran contes i recolliran les cartes per a SS MM els Reis d’Orient. Organitza: Amics de la Biblioteca i Biblioteca Can Salvador de la Plaça amb la col·laboració de l’Agrupament Escolta Montnegre de Calella.


Presentació del llibre “Pan de limón con semillas de amapola”

0



Sinopsis facilitada per l’editorial Planeta de libros
Durante el invierno de 2010, en un pequeño pueblo del interior de Mallorca, Anna y Marina, dos hermanas que fueron separadas en su juventud, se reencuentran para vender una panadería que han heredado de una misteriosa mujer a la que creen no conocer.
Son dos mujeres con vidas muy diferentes. Anna apenas ha salido de la isla y sigue casada con un hombre al que ya no ama. Marina viaja por el mundo trabajando como cooperante de una ONG.
Mientras intentan desentrañar el secreto que encierra su herencia, tendrán que hacer frente a los viejos conflictos familiares, a la vez que intentarán recuperar los años perdidos. 




La biblioteca de Calella acreditada com a Punt d'Informació Turística

0

36 establiments de diferents municipis de la comarca que han seguit la formació impulsada pel Consorci de Turisme en col·laboració amb la Diputació, s'acrediten com a Punts d'Informació Turística

Amb aquesta acreditació podran assessorar i informar els seus clients sobre activitats i visites d'interès en el territori. Entre aquests 36 establiments hi ha comerços, espais culturals, restaurants.... i biblioteques.
Les biblioteques del Maresme acreditades com Punt d'Informació Turística són la biblioteca Joan Corominas (El Masnou),  La Cooperativa (Malgrat de Mar), Pare Fidel Fita (Arenys de Mar) i la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, de Calella.


Llistat d’empreses i serveis acreditats


Can Salvador de la Plaça de Calella 
i altres biblioteques que son Punts d'Informació Turística


Guia d'òperes

0

Hem preparat una guia amb les òperes completes que trobareu a la biblioteca. Les hem identificat segons el format: sols àudio (cd) o audiovisual (dvd). Algunes també estan disponibles amb els dos formats.


Aquesta guia forma part del projecte divulgatiu Trobades d’òpera

Rosa Carbonell, periodista, a punt d'iniciar la conferència



Maria Barbal a la biblioteca

0



L’escriptora pallaresa autora de Pedra de tartera, Càmfora o País íntim, ens visita. Carrer Bolívia el llibre que hem estat llegint a Tertúlies en Català n’és l’excusa. Maria Barbal ha estat guardonada amb els premis literaris de narrativa: Joaquim Ruyra, Joan Crexells, Prudenci Bertrana, el nacional de literatura i també el premi de la Crítica de narrativa catalana. La tasca literària de Maria Barbal ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi.

Trobaràs obra literària de Maria Barbal en format paper a la biblioteca: Consulta el catàleg.
I en format digital a EBiblio








Presentació del llibre "Ramon Llull essencial"

0


Presentació del llibre "Ramon Llull essencial", publicat per Libros de Vanguardia i escrit per Pere Villalba.






El doctor Pere Villalba és un dels grans especialistes sobre Ramon Llull i tota la seva obra, professor emèrit de Filologia Clàssica a la UAB, membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. El llibre que volem presentar acosta al públic el que es coneix sobre Ramon Llull i ofereix totes les claus sobre la seva obra i figura.

Organitza: Llibreria La Llopa i Biblioteca

Exposició: El tren Barcelona-Mataró, 1848

0

El tren Barcelona-Mataró, 1848. Realitzada pel Cercle Històric Miquel Biada (Mataró). 
Del 10 al 30 de novembre a la Biblioteca Can Salvador.



Aquesta exposició te la finalitat d’explicar la importància del ferrocarril de Mataró, el primer de Catalunya i Espanya, i la seva aportació al progrés de la ciutat, el seu procés de construcció i els principals protagonistes. Actualitza el discurs sobre el ferrocarril, defugint tòpics i aprofundint en la seva història des d’un punt de vista actual, amb un contingut de força novetat.

Club del llibre: Rafel Nadal

0


Dijous 10 de novembre a les 19 h.
Teatre Monumental de Mataro (Carrer de la Riera, 169)

Rafel Nadal i Farreras (Girona, 1954) és periodista i escriptor català. Actualment escriu a La Vanguardia i col•labora habitualment a RAC1, TV3 i 8TV. Ha estat director d'El Periódico de Catalunya de maig del 2006 a febrer del 2010, període durant el qual, el diari va rebre molts premis. Anteriorment, ha treballat en els principals diaris del país i ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat en empreses editores i grups de comunicació. A la seva faceta d'escriptor, va despuntar al 2011 amb Els Mandarins, i va guanyar el Premi Josep Pla de narrativa del 2012, i el Premi Amat-Piniella del 2013, amb la novel•la Quan érem feliços (2012). A l'octubre de 2013 publica la seva novel•la Quan en dèiem xampany, que a l'igual que l'anterior, tracta d'una saga familiar a cavall entre Catalunya i la Xampanya francesa. A l'any 2015 publica la seva darrera novel•la La maledicció dels Palmisano.

Font text Biblioteca Virtual



Novetats DVD Tardor

0

Tot esperant que arribi el fred i les pluges de tardor, us presentem les novetats en DVD que han arribat les darreres setmanes a la biblioteca.
Volem destacar “Creadores de imágenes ”, una pel·lícula d’un dels cineastes més importants de la història: Ingmar Bergman , així com el debut d’un altre director que promet, Thomas Cailley, amb “Les Combattants”.
I pels més petits trobareu novetats com “Minúsculos: La vida privada de los insectos” o pels nostàlgics algunes com “Heidi”.
Tot el que ens ha arribat, es pot consultar a la guia, que trobareu als taulells o que podeu consultar online