Activitats setembre 2016

0


Exposició: “Geografia de la Rumba catalana
Fins el 7 de setembre. Producció: Grup Enderrock i Forcat (Foment de la rumba catalana). Organitza: Biblioteques del Maresme.

Exposició: ”Caterina Albert/Víctor Català”.
Del 9 al 22 de setembre. Exposició creada per la Institució de les Lletres Catalanes.




Dilluns 5, a les 19h trobada del Club de Lectura Llibre Obert, amb el llibre Primavera, estiu, etcètera. de Marta Rojals. Coordina: Lluís Barri.

Dimecres 14, a les 19h. Conferència Ulysses, Joyce i Dublin”, a càrrec de Joaquim Mallafrè, professor de la Universitat Rovira i Virgili, Vicepresident de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. En el marc de la 36a Fira de Calella i l'alt Maresme: "Turisme i Identitat Dublín, Anvers, Praga". Organitza: Llibreria La Llopa i la biblioteca.

Dijous 15, a les 18h sessió del Club de Lectura sènior Tardes de tertúlia, amb el llibre Desig de xocolata de Care Santos.  Coordina: Quima Martínez. Organitzen:  Ajuntament de Calella i la biblioteca.

Divendres 16, a les 22h. “Nits de Seherezade” contes, música i dansa de les Mil i una nits. A càrrec de l’Associació Orientalium (danses) i Xavi Muñoz (contes i música persa).

Dilluns 19, a les 19h. Trobada lectora dedicada a l’esport, on es comentarà el llibre: Córrer sense por de Giuseppe Cataozzella. Organitza l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Calella. Coordina: Lluís Barri.

Dimarts 20, a les 19h. Conferència Praga”, a càrrec de Mònica Zgustova, traductora, escriptora i periodista. En el marc de la 36a Fira de Calella i l'alt Maresme: "Turisme i Identitat Dublín, Anvers, Praga". Organitza: Llibreria La Llopa i la biblioteca.


Dimecres 28, a les 19h. Presentació del llibre: La ràbia de Lolita Bosch, editorial Amsterdam. Un llibre impactant sobre el bullying, amb referències autobiogràfiques. Organitzen: Llibreria La Llopa i la biblioteca.


Dijous 29, a les 18h a  l’Ajuntament  Vell. Taller de memòria per a la gent gran. Organitza: Ajuntament de Calella. Coordina: Quima Martínez.

Contes per a la mainada

0



“Contes que fan bullir el calder de la iaia Maria” a càrrec d'Eva González.
Divendres 26 d'agost a les 19h. al pati de la Biblioteca Can Salvador.

La iaia Maria de Cal Campaner, feia servir aquest calder per fer una bona escudella, a la vora del foc, mentre a fora queia la neu a poc a poc…
Aquest era l’espai i el temps tradicionals on la iaia Maria cuinava i explicava rondalles.

Ara la Marieta , una pagesa dolça i divertida, farà que el calder torni a bullir explicant-vos un recull de rondalles de cultura popular i amb valors com: “sopa de pedres” i “el casament del poll i la puça”


Quartet Cubarsi - Recital per a 4 violins

0



PROGRAMA 
· Georg Philipp Telemann
Concert TWV 40:202
Concert TWV 40:201
Concert TWV 40:203 
Concert TWV 40:204

· Selecció de peces populars

INTÈRPRETS
Els germans Cubarsi van començar els seus estudis musicals amb el mètode Suzuki a Barcelona i van continuar a l’IEA Oriol Martorell. La Sara i en Samuel s’han graduat a Royal Academy of Music i Guildhall School of Music and Drama (Londres), respectivament, passant per la Purcell School of Music. La Matilda i  la Violeta han estudiat a St. Mary’s Music School (Edimburg) i continuen la  seva formació al Royal Conservatoire of Scotland.

Tots tenen el privilegi de tocar amb violins de David Bagué.  

Exposició: Geografia de la rumba catalana

0


 Amb imatges de Juan Miguel Morales i textos de Jordi Martí Fabra, la mostra Geografia de la rumba catalana és un itinerari possible a partir dels retrats de diversos artistes de la rumba catalana en els seus espais emblemàtics: Peret, Toni Valentí, Los Manolos, Tío Paló, Ai Ai Ai, Tekameli, Johnny Tarradellas i Chacho, entre altres, en espais significatius de Lleida, Perpinyà, Figueres, Mataró i els tres barris 'rumbers' de Barcelona: Gràcia, el Portal i Hostrafrancs. 

Aquesta exposició, produïda entre Enderrock i Forcat, es va poder veure per primera vegada el novembre passat al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia, en el marc de la Diada de la Rumba. Romandrà a la planta baixa de la biblioteca fins el 7 de setembre.


Font text: Enderrock

Hora del conte “Les Bruixes de Xocolata"

0



Hora del conte per a la mainada “Les Bruixes de Xocolata”, a càrrec de mon Mas.
Divendres 12 d'agost a les 19h. al pati de la Biblioteca Can Salvador.

Ni barret punxegut i ni vestits esparracats, aquest conte és de bruixes de veritat.
No volen pel terrat ni fan pudor a socarrimat, són bruixes de debò amb sabates de taló.
En ratolí et poden convertir si t'arriben a descobrir.

Si una bruixota vols enxampar amb xocolata l'hauràs d'enganyar.




"L'art de triar carxofes" contes per a adults

0

Amb aquest espectacle de narració per a adults, amb objectes i un titella, Jordi Palet ens parla de la seva àvia, la padrina Marieta, a partir de les experiències i records viscuts al llarg d'una vida (gairebé centenària). Una vida que, com les carxofes, conté l'amargor i la dolcesa dins el cor. Un homenatge que s'estén a totes les nostres àvies i padrines. L'art de triar carxofes parla de temes com el pas del temps, del fet d'envellir dignament, dels records...



La APP de la biblioteca

0

L'aplicació mòbil de la Xarxa de Biblioteques Municipals, BibliotequesXBM, és l'aplicació desenvolupada per la Diputació de Barcelona que t'indica quines biblioteques públiques de la demarcació de Barcelona tens més a prop i quines activitats t'ofereixen, també et permet dur el carnet de la biblioteca al teu mòbil i accedir al Catàleg Aladí.

Consulta la guia ràpida que t'hem preparat.


Amb l'app veuràs les activitats i biblioteques més properes. La informació de cada biblioteca inclou: horaris, localització en el mapa, com arribar-hi, dades de contacte, perfils a les xarxes socials i activitats programades.
 A més d'aquestes prestacions, l'App també t'ofereix la mobilització del carnet, és a dir, incorpora el carnet de biblioteca a l'app i, per tant, quan la descarreguis ja no cal que duguis el teu carnet "físic" per a tràmits com el préstec o autopréstec de documents o gaudir dels avantatges culturals del carnet. El carnet de biblioteca es mostra a la pantalla del teu mòbil i el lector de codi de barres el llegeix directament.


Activitats d'agost

0

· Exposició: “Simenon sospitós”. Del 15 de juliol al 9 d’agost. Pretén donar a conèixer la figura i l’obra de l’escriptor belga de novel·la negra. Producció: Consorci de Biblioteques de Barcelona.

· Exposició: “Geografia de la Rumba catalana” del 10 d’agost al 7 de setembre de 2016. Producció: Grup Enderrock i Forcat (Foment de la rumba catalana). Organitza:  Biblioteques del Maresme.

Espectacles per a la mainada
· Divendres 12 d’agost, a les 19h. “Les Bruixes de Xocolata” a càrrec de Mon Mas.
· Divendres 26 d’agost, a les 19h. “Contes que fan bulllir el calder de la iaia Maria” a càrrec d’Eva González.


Concerts
· Dimecres 17 d’agost, a les 21h. Concert de violí a càrrec dels Germans Cubarsi.

Cinema a la fresca
· Divendres 5 d’agost, a les 22h. “Petites històries de Calella” (Festes de Primavera 1970, L'home del coloms, Enderrocs...) a càrrec de Foto-Film Calella. Activitat englobada dins del 50è Aniversari de Foto-Film Calella. Organitza: Amics de la Biblioteca i Foto-Film Calella.

Contes per a adults

· Divendres 12 d’agost, a les 21h. “L’art de triar carxofes (homenatge a la padrina Marieta)” contes per a adults a càrrec de Jordi Palet i Puig. Nits d’Estiu de Calella 2016. Festival Multipolar de la Biblioteques del Maresme.