Activitats d’estiu a la biblioteca

0


· Exposició: “La desmesurada vida de Ramon Llull”. Del 27 de juny al 14 de juliol. El 2016 és l’Any Ramon Llull, en què es recorden els 700 anys de la seva mort. Exposició creada per la Institució de les Lletres Catalanes.

· Exposició: “Simenon sospitós”. Del 15 de juliol al 9 d’agost. Pretén donar a conèixer la figura i l’obra de l’escriptor belga de novel·la negra. Producció: Consorci de Biblioteques de Barcelona.

· Exposició: “Geografia de la Rumba catalana” del 10 d’agost al 7 de setembre de 2016. Producció: Grup Enderrock i Forcat (Foment de la rumba catalana). Organitza:  Biblioteques del Maresme.


Espectacles per a la mainada

· Divendres 8 de juliol, a les 19h. “Faules de Ramon Llull” a càrrec d’Assumpta Mercader.

· Divendres 12 d’agost, a les 19h. “Les Bruixes de Xocolata” a càrrec de Mon Mas.

· Divendres 26 d’agost, a les 19h. “Contes que fan bulllir el calder de la iaia Maria” a càrrec d’Eva González.


Concerts

· Dimecres 6 de juliol, a les 21h. Concert de guitarra Bach, Albéniz i Piazzola”, a càrrec de Carles Geli. Organitza: Amics de la Biblioteca.

· Dimecres 17 d’agost, a les 21h. Concert de violí a càrrec dels Germans Cubarsi.


Xerrada

· Dijous 14 de juliol a les 11h. “Renaixement de la fotografia” a càrrec de Joan Marlet i Civil.


Cinema a la fresca

· Divendres 5 d’agost, a les 22h. “Petites històries de Calella” (Festes de Primavera 1970, L'home del coloms, Enderrocs...) a càrrec de Foto-Film Calella. Activitat englobada dins del 50è Aniversari de Foto-Film Calella. Organitza: Amics de la Biblioteca i Foto-Film Calella.


Contes per a adults
                                     
· Divendres 8 de juliol, a les 21h. “A DHAL DE TOTcontes de Roald Dahl per a adults a càrrec Jordina Biosca. Celebrem el Centenari de l’escriptor Roald Dahl. Nits d’Estiu de Calella 2016. Festival Multipolar de la Biblioteques del Maresme.

· Divendres 12 d’agost, a les 21h. “L’art de triar carxofes (homenatge a la meva àvia)” contes per a adults a càrrec de Jordi Palet i Puig. Nits d’Estiu de Calella 2016. Festival Multipolar de la Biblioteques del Maresme.

La Desmesurada vida de Ramon Llull en els 700 anys de la seva mort

0

El 2015/2016 és l’Any Ramon Llull, per commemorar els 700 anys de la mort d’un dels escriptors i pensadors més destacats de l’Edat Mitjana. Al portal de l’AnyLlull es pot consultar totes les activitats previstes.
Dins del conjunt d’actes en homenatge a l’autor, s'ha creat una mostra de petit format divulgativa que permet acostar a la figura de Llull.

La de Ramon Llull va ser una biografia del tot singular i irrepetible. Cap als trenta anys va renunciar a una situació confortable a la cort de Mallorca, va abandonar la família i va canviar de vida per dedicar-se a escriure i a promoure la reforma universal. Volia reordenar el cristianisme i convertir els infidels. Amb aquest objectiu, va idear un sistema, que va anomenar Art, per trobar i argumentar la Veritat. Va cercar suports entre els governants europeus, va exposar el seu sistema a la universitat i va escriure centenars de llibres. També va fer diverses estades al nord d’Àfrica per disputar-hi amb savis musulmans, plantejant una forma de diàleg que el converteix en un precedent destacat del diàleg interreligiós actual.
Després de la seva mort, els seus lectors es van multiplicar, com també el seu ascendent com a pensador. Van sorgir grups de lul•listes en diversos països europeus, inclosos els països eslaus i Rússia. No hi ha hagut cap altre escriptor en llengua catalana que hagi exercit una influència durant tant de temps i en una extensió geogràfica tan àmplia com ell. S’han conservat, en biblioteques de tot el món, més d’un miler de manuscrits amb textos escrits per ell. Les seves obres van començar-se a imprimir ben aviat, i avui continua sent l’escriptor en llengua catalana que genera més bibliografia arreu del món.
L’exposició cerca descobrir el personatge que hi ha darrere del nom de Ramon Llull, un personatge que encara té moltes coses a dir en ple segle XXI. 
Podeu visitar-la a la nostra biblioteca del 27 de juny al 14 de juliol. 

Organitza: Institució de les Lletres Catalanes. Amb la col•laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. Comissariat: Joan Santanach (comissari de l’Any Ramon Llull). Disseny Gràfic: Mariona Garcia. Disseny estructura i producció: Maud Gran Format, SL

Novetats DVD Estiu

0

S’acosta l’estiu, la Revetlla de Sant Joan... però si vols descansar gaudint d’una bona pel·lícula... aprofita per endur-te alguns DVD de la biblioteca.

Drama romàntic: Palmeras en la nieve, un best-seller en imatges basat en la famosa  novel·la de Luz Gabás. La Família Bélier, un film d’Éric Lartigau, on trobareu emoció, humanisme i humor. 
Els més petits i no tan petits trobareu petites joies de l’animació europea, com Minúsculos: el valle de las hormigas perdidas. O una de les darreres produccions de Pixar: Inside out (Del revés), amb un gran fons conceptual sense deixar de ser original i divertida. I molts altres que de ben segur us agradaran.
Tot el que ens ha arribat,  ho podeu consultar a la guia que trobareu als taulells o que podeu consultar online.

Presentació del llibre "Espècies invasores"

0


Núria Martí Constans
Va néixer a Calella l’any 1966. Va passar la infantesa a Blanes i la joventut entre la vila marinera i Girona, fins que el 1990 s’instal·là definitivament a la ciutat.
Llicenciada en Filologia catalana, es dedica a l’ensenyament per a adults al Consorci per a la Normalització Lingüística, feina que compagina amb l’escriptura. Ha publicat la novel·la Hores prohibides (2009), finalista del XXVII Premi Just M. Casero, en la qual narra la passió amorosa d’una jove a la Girona de principis de segle XX. És autora també de les novel·les de Lectura Fàcil Les mateixes estrelles (2010), Premi de Novel·la Curta de Lectura Fàcil, i Trampa de foc (2011), ambdues de pròxima aparició en castellà. Ha guanyat diversos guardons literaris, ha estat col·laboradora de la Revista de Girona i és jurat dels Premis de Narrativa Sant Narcís i del Concurs Artístic i Literari dels Amics de la Unesco de Girona.


· Un excés de felicitat. Vint contes perversos

La informació d’aquest article ha estat extreta del facebook de l’autora. També podeu seguir la Núria al seu bloc.



Presentació del llibre "Detox sen"

0


Núria Roura és coach nutricional. El llibre ens parla de la importància de menjar sa per trobar-nos bé amb nosaltres mateixos.

Alimentarse de forma SEN (saludable, energética y nutritiva) consiste en alimentarse de forma consciente, nos permite alcanzar el peso ideal sin contar calorías, nos ayuda a eliminar los antojos y la ansiedad por comer, nos asegura raudales de energía y vitalidad, nos aporta optimismo y felicidad. Con el cuerpo libre de toxinas, disfrutamos de salud física, mental y emocional. 
Font text: Ediciones Urano




Entrega de premis de la mostra literària de Calella 2016

0


El divendres 10 de juny al pati de la biblioteca es van entregar els premis de la Mostra Literària de Calella 2016.  6 finalistes i 6 premiats de diverses edats van rebre un reconeixement per la seva creació literària. L’acte, molt seguit per familiars, amics i curiosos, va comptar amb la presència de la regidora Cindy Rando, responsable de les àrees de Joventut, Igualtat, Solidaritat i Cooperació. Josep Grima va exercir de mestre de cerimònies.

Ruta literària per Calella

0

Els participants del Club de Lectura Sènior “Tardes de Tertúlia” s’han animat aquest matí a seguir la Ruta Literària per Calella. Aquesta caminada per la ciutat es realitza seguint la ruta descriptiva que fa l’escriptor calellenc Francesc Grau i Viader.


Podeu trobar aquesta ruta a la guia de recursos de les biblioteques del Maresme d’enguany. I la podeu veure en aquest vídeo. Però per viure-la de debò, cal posar-se roba fresca, calçat còmode i caminar per Calella!








Presentació del llibre "Vegana i catalana"

0


Presentació del llibre "Vegana i catalana" de Marta Castells de Viena Edicions.

Informació extreta de: Viena Edicions
Marta Castells, professora de cuina natural i saludable, ha revisat el receptari tradicional català per adaptar-lo, d’una manera senzilla i imaginativa, a una dieta vegana, de manera que aquestes receptes ens remetin, per la vista i pel gust, a la cuina de l’àvia. Perquè no volem renunciar als nostres principis, però tampoc no estem disposats a haver de resignar-nos a recordar amb nostàlgia la cuina de la nostra infantesa, la dels dies de festa, la de sempre. 


Es va interessar, ja de molt jove, per la salut i l’alimentació, i ben aviat es va sentir atreta per les teràpies alternatives, la filosofia del ioga i l’alimentació naturista. Actualment imparteix classes de ioga i d’alimentació holística.