Activitats Maig

0

Exposició del 2 a l’11 de maig “Les Raons de la Cooperació”. Acte emmarcat dins de les activitats de la Quinzena Solidària. Organitza: Consell Municipal de la Solidaritat i Ajuntament de Calella. Col·labora: Biblioteca Can Salvador de la Plaça. 


“Egipte: dels faraons a les revolucions”. Llibres i dvd’s seleccionats sobre Egipte, que et pots endur en préstec. Exposició de fons a la planta baixa de la biblioteca.

Club de lectura en anglès: els dijous 5, 12, 19 i 26, a les 19h. amb el llibre A year in Provence de Peter Mayle. Coordina Sîan Mathias.


Tertúlies en català els divendres 6, 13, 20 i 27 a les 10.30h amb el llibre Trampa de foc de Núria Martí Constans. Organitza: Oficina de Català de Calella i Biblioteca.


Club de lectura Llibre Obert, dilluns 2 de maig  a les 19h. amb el llibre Las tres bodas de Manolita d’Almudena Grandes. Coordina: Lluís Barri.

Club de lectura infantil/juvenil: Atreveix-te a llegir! Trobada final! Divendres, 6 de maig a les 18h. Amb el llibre El Taller de les papallones de Gioconda Belli. Coordina: Mon Mas.

Taller infantil, dissabte 7 a les 11:30 “Koinobori”, a càrrec de Mabi.


Club de lectura Tardes de tertúlia, dijous 12 a les 18h a l’Ajuntament  Vell. Col·loqui al voltant del llibre La nevada del cucut de Blanca Busquets. Coordina: Quima Martínez. Organitza: Ajuntament de Calella i Biblioteca.

Hora del conte. Dissabte 14, a les 11.30h “El Viatge de James" de Roald Dahl (Activitat englobada dins el Centenari de Roald Dahl). A càrrec de Teatre Aula.


Divendres 20, a les 19h. Xerrada “La incidència del Feng shui en la salut”, a càrrec de Lídia Barcons.  Organitza: Amics de la Biblioteca de Calella.

Dissabte 21, a les 11h. Hora del conte “El largo sueño de Vasundara”, a càrrec de la Fundació Vicenç Ferrer. Acte emmarcat dins de les activitats de la Quinzena Solidària. Organitza: Consell Municipal de la Solidaritat i Ajuntament de Calella. Col·labora: Biblioteca Can Salvador de la Plaça.


Taller de memòria per a la gent gran, dijous 26 a les 18h a l’Ajuntament Vell. Organitza: Ajuntament de Calella. Coordina: Quima Martínez.

Dijous 26, a les 19h. Presentació del llibre Viure sense pensar, viure en plenitud. Respostes de l’ànima a les preguntes de la vida d’Antonio Jorge Larruy. Organitza llibreria La Llopa i Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

Dissabte 28 a les 11h Hora del conte “El conte de la Serp”, a càrrec de l’Associació de dones Senegambi. Acte emmarcat dins de les activitats de la Quinzena Solidària. Organitza: Consell Municipal de la Solidaritat i Ajuntament de Calella. Col·labora: Biblioteca Can Salvador de la Plaça.


A partir del 30 de maig i fins el 13 de juny exposició: "De Llull a puntCAT: El català a través del temps”. Una exposició produïda per les Biblioteques de Mataró.

IV Revetlla de Sant Jordi

0


El dia 22 d'abril de 2016, la Biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella,  participa a la IV Revetlla de Sant Jordi amb la Lectura Pública de textos del llibre Calella, flash-back de l’escriptor Francesc Grau i l’escenificació, a càrrec de Núria de Calella, de “Els Quartos de la Virgínia” basada en l’obra de la Virgínia Woolf Una cambra pròpia i altres textos d'autores contemporànies.


La Revetlla de Sant Jordi és un projecte impulsat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Ruta literària per Calella

0

Les Biblioteques del Maresme presentem la Guia de recursos 25 LiteraRutes pel Maresme, que convida a passejar per diversos indrets de la comarca tot descobrint el seu patrimoni literari.

Per fer la ruta de Calella ens hem deixat guiar per l’escriptor calellenc Francesc Grau i Viader.  En obrir el seu llibre Calella, flash back, va ser com obrir la porta de la Ciutat, i començar a caminar.




Aquest treball ha estat possible gràcies a la col·laboració de la família Grau Gimeno, al Sr. Xavier Arnijas, Regidor de Cultura , Sra. Ruth Martínez per la Música.
A tots ells el nostre agraïment.

Cliqueu per veure i/o descarregar-vos la guia 25 LiteraRutes pel Maresme.


L’escriptor Francesc Grau.
De formació autodidacta, va esdevenir mestre de català i va exercir de professor a les biblioteques de Calella, Pineda i Tordera des del 1970 al 1982, quan la nostra llengua era negada en la vida civil oficial. L’escriptor calellenc Francesc Grau i Viader és autor de cinc llibres, guanyador del Premi Recull en dues ocasions, i del premi de novel.la curta Manuel Cerqueda Escaler d’Andorra.
El primer llibre va ser el dietari Dues línies terriblement paral·leles (1978), després van seguir Rua de captius (1981), Calella, flash back (1985).
Fou fundador de dues publicacions periòdiques La Tralla i El Nunci. Va col·laborar  a la revista literària El Pont a la d’història,  L’Avenç i a les pàgines literàries del diari Avui.



Celebració del 10è aniversari de la Biblioteca

0


Divendres 22 d’abril  - IV Revetlla de Sant Jordi
Lectura pública del llibre Calella flash-back, de Francesc Grau i Viader, a càrrec dels alumnes de l’Oficina de Català. Moltes gràcies a tots els participants, lectors i voluntaris. Els podeu veure en aquesta seqüència.










Presentació de la Guia de recursos 25 LITERA RUTES pel Maresme, realitzada per les Biblioteques del Maresme. Seguit de la projecció del vídeo de la ruta de Calella basada en el llibre Calella flash-back de Francesc Grau i Viader.

Un instant del recorregut poètic per la biblioteca: “Els quartos de la Virgínia”, què és el que necessita una dona per ser escriptora? Un quarto, és a dir, una habitació; i també quartos, és a dir, dinersEls quartos de la Virgínia es basa en l'assaig literari "Una cambra pròpia", de Virginia Woolf i altres textos d'autores contemporànies, a càrrec de l'actriu Núria de Calella.



Dissabte 23 d’abril, a la plaça de l’Ajuntament:


Arribada de la Colla de Geganters de Calella.

Celebració institucional del 10è aniversari de la Biblioteca amb la intervenció de l’alcaldessa Montserrat Candini, Mercè Millán, cap de secció de programació territorial i equipaments i Maria Dolors Llavall, directora de la biblioteca Can Salvador de la Plaça.
Fragment del discurs de  Mercè Millán“...cal que digui, que perquè una biblioteca modèlica com la vostra continuï i doni més servei en els seus vilatans, han de coincidir en circumstàncies propicies que tot un poble, tota una societat, tota una època vulgui que així sigui. Per això, suggereixo que tots hem d’aprofitar aquesta oportunitat que tenim i que fem d’aquesta biblioteca i de les altres una part de la nostra vida.”

Montserrat Candini, alcaldessa de Calella signant al llibre d'honor de la biblioteca.

Sim Salabim va presentar el seu espectacle de titelles Els músics de Bremen.










Ball de gegants amb Colla de Geganters de Calella.

Exposició 10 anys de VxL un tast!

0



L'exposició "10 anys de VxL; un tast!", serà fins a final de mes a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella.

El contingut d'aquesta exposició s'adreça a tothom qui vulgui conèixer les curiositats del Voluntariat per la llengua i la dimensió que el programa ha adquirit pel que fa a les xifres, territorialment i des del punt de vista humà.

En general, és d'interès per a qualsevol persona que vulgui conèixer com un projecte de foment de l'ús de la llengua esdevé una eina de cohesió social.

Tothom que vulgui participar en una parella lingüística, s'hi podrà apuntar en el punt d'inscripció que hi trobarà.


Trobada amb l'autora Eliana Oliveira

0

Trobada amb l’autora: Eliana Oliveira. Divendres 15 d’abril a les 18h.


"Ajudeu-me. El crit d'una llengua que vol seguir viva" és el primer llibre de la brasilera Eliana Oliveira de Freitas. Un llibre amb pròleg de Muriel Casals.
Abril de 2006. Una jove secretària de direcció  del departament d’Educació de Manaus (Brasil), arriba a Catalunya per aprendre el castellà i tal vegada l’anglès, per fer currículum.  Vol volar i veure món. La vida, però, li ha preparat sorpreses importants que no li permetran iniciar els seus estudis i l’obligaran a cercar treball. Descobreix que a Catalunya de les fresas en diuen maduixes i de las naranjas en diuen taronges i topa amb el català.  Autodidacta a la força, el·labora un ferm propòsit que portarà a terme malgrat l’entossudiment de la majoria de catalans a no permetre-li practicar la nostra llengua.
El llibre de l’Eliana esdevé un testimoni especialment important en un moment decisiu de la història del nostre país.

Text i imatge: Voliana Edicions






IX Fira de llibres de segona mà i XII lectura pública

0





Sra. Eugènia Marré i Sra. Montserrat Esteban

Sra. Isaure Sanchez

Sr. Lluís Barri i Sra. Anna Tudurí

Sr. Lluís Miracle

Sr. Pedro Florez

Sr. Xavier Arnijas

Sra Antònia Roig

Sra Montserrat Gasch


Actuació de l’Escola de Dansa La Fàbrica



Volem agrair a tots els voluntaris que van ajudar a la fira de llibres, als lectors que van fer reviure Ramón Llull i a les entitats participants com Els bastoners de l’Escola Salicrú, l’Escola de dansa La Fàbrica, els Amics de la biblioteca, FotoFilm, l’Ajuntament de Calella i Càritas Calella.