Activitats abril

0

EXPOSICIÓ “Voluntaris per la llengua”. Organitza Oficina de Català de Calella.

TALLER D’ESCRIPTURA “Escriure per riure”. Dissabtes 9 i 16 d’abril, a les 11,30h. (Nois i noies de 8 a 12 anys) a càrrec de Joan Boher. Cal inscripció prèvia.

TERTÚLIES EN CATALÀ Divendres 1,8,15,22 i 29 d’11h a 12h entorn del llibre  “Ajudeu-me. El crit d’una llengua que vol seguir viva” d’Eliana Oliveira. Organitza: Oficina de Català de Calella i Biblioteca.

CLUB DE LECTURA EN ANGLÈS Tots els dijous del mes a les 19.00h. Amb el llibre "Brave New World" d'Aldous Huxley. Coordina Sîan Mathias.


ACTIVITAT INFANTIL Dissabte 2 d’abril a les 11,30h. Taller “Arc de sant Martí” a càrrec de Susanna.


CLUB DE LECTURA LLIBRE OBERT Dilluns 4 d’abril, a les 19.00h. Ens trobarem per comentar “La nevada del cucut” de Blanca Busquets. Coordina: Lluís Barri.

PRESENTACIÓ LLIBRE Dijous 7 d’abril, a les 19.00h. “Aquella porta giratòria” de Lluís Foix. Ed. Destino. Premi Josep Pla 2016. Un recorregut pels records i vivències de Lluís Foix a La Vanguardia. Prestant per Manel Cuyàs. Organitza llibreria La Llopa i Biblioteca.

PRESENTACIÓ LLIBRE Divendres 8 d’abril, a les 19,00h “Res no és perfecte a Hawaii” de Marius Serra. Ed. Proa. Presentat per Carles Pascual. Organitza llibreria La Llopa i  Biblioteca.

CLUB DE LECTURA JUVENIL Divendres 8 d’abril, a les 18.00h. Atreveix-te a llegir: per a nois i noies de 9 a 12 anys. Amb el llibre “Creus en els fantasmes?” de Rosa M. Colom. Coordina: Mon Mas.

IX FIRA DE LLIBRES DE SEGONA MÀ Dissabte 9 d’abril d’11 a 20.00h a benefici de Càritas. Organitza: Amics de la Biblioteca de Calella. Col·labora: Voluntaris de Càritas, voluntaris dels clubs de lectura, Bastoners de l’Escola Salicrú, Escola de Dansa La Fàbrica.
A les 17h. XII LECTURA PÚBLICA “Any Ramon Llull”. Organitza: Amics de la Biblioteca de Calella.


TARDES DE TERTÚLIA Dijous 14 d’abril a les 18.00h a l’Ajuntament Vell sessió del club de lectura sènior, amb el llibre “Venjança a Sevilla” de Matilde Asensi.  Coordina: Quima Martínez. Organitza: Ajuntament de Calella i Biblioteca.

TROBADA AMB L’ESCRIPTORA Eliana Oliveira, autora del llibre Ajudeu-me. El crit d’una llengua que vol seguir viva. Divendres 15 d’abril, a les 18.00h.


è Dissabte 23 d’abril celebració del 10è aniversari de la Biblioteca.  

TALLER DE MEMÒRIA Dijous 28 d’abril a les 18.00h a l’Ajuntament  Vell. Organitza: Ajuntament de Calella. Coordina: Quima Martínez.

ACTIVITAT INFANTIL Dissabte 30 d’abril a les 11,00h. Amb motiu del Dia Mundial de la dansa.

Pep Puig a la biblioteca

0

Dijous 31 de març a les 19h presentació del llibre “La vida sense la Sara Amat” de Pep Puig. Edicions Proa. L’obra va ser la guanyadora del Premi Sant Jordi 2015.
Organitzat per llibreria La Llopa i Biblioteca Can Salvador




Sinopsi: Qui se’n recorda, avui, de la Sara Amat? Amb prou feines tenia tretze anys quan una nit d’estiu, jugant a cuit a amagar amb la colla, va desaparèixer i no se n’ha sabut mai més res. L’únic, una notícia l’endemà al Diario de Terrassa, i també molts rumors i especulacions. De la Sara Amat se’n recorda sobretot el Pep de cal Sabater, el narrador d’aquesta història. Perquè aquella nit, segons ens diu, la Sara no va desaparèixer, sinó que es va colar a casa seva per la porta del darrere. No s’hi va amagar gaires dies, però de vegades la memòria d’alguns fets abraça tota una vida, i fins i tot li dóna un sentit. Escrita des de la distància dels anys, La vida sense la Sara Amat és la confessió d’uns fets inoblidables, uns dies de la vida d’un poble a l’estiu, d’un nen obedient i enamoradís i d’una nena que ja no era una nena i que volia acomplir el desig ferotge i urgent de fugir, ni que fos per la porta del darrere. Amb La vida sense la Sara Amat, els lectors assistiran a la revelació d’un gran talent literari i descobriran una història que va commoure el jurat del premi Sant Jordi.


Font: Grup 62 




English per a tothom

0

Sigui quin sigui el vostre nivell d’anglès, a la biblioteca trobareu llibres per vosaltres. Des de llibres d’iniciació, amb molt de vocabulari i cd’s per escoltar la pronunciació, fins a novel•les de Jane Austen o Agatha Christie (escrites en l’idioma de Shakespeare).

Quadre d’equivalències amb els certificats Cambridge
A1 - Cambridge English: Movers
A2 - Cambridge English: Key(KET)
B1 - Cambridge English: Preliminary (PET);
B2 - Cambridge English: First(FCE);
C1 - Cambridge English: Advanced(CAE)
C2 - Cambridge English: Proficiency (CPE)

· Anglès fàcil : anglès essencial per a catalanoparlants : manual d'autoaprenentatge : nivell bàsic

· Cambridge English Key : four practice tests for Cambridge English: Key (KET)

· Objective PET. Student's book with answers

· Successful : 10 FCE practice tests : 10 complete practice tests for the Cambridge English. First.

· Grammar for CAE and proficiency with answers : self-study grammar reference and practice

· Cambridge english : Proficiency 1 with answers

Aquesta és una petita mostra dels documents que tenim per a l’autoaprenentatge. Recordeu que també estem subscrits a la revista “Speak Up” i que la gran majoria de pel•lícules tenen l’opció de diversos idiomes i de subtítols.
I si voleu recursos a la xarxa: podcasts per escoltar o exercicis on-line a la biblioteca virtual hi ha el prestatge d’Idioma Anglès

Ara sols necessiteu temps...

Premi Ciutat de Calella 2016

0

Fins dilluns 11 d’abril podeu votar a la urna que hi ha a la biblioteca a les candidatures (individual i entitat/associació) del Premi Ciutat de Calella 2016.
Qui pot votar? Ciutadans de Calella majors d’edat.
Com? Presenteu el DNI vigent i ompliu la butlleta amb els vostres candidats.

Consulteu tots els lloc on trobareu urnes per poder votar:



Felip de Saleta: el poeta romàntic calellenc

0

Avui, 21 de març, dia Mundial de la Poesia us volem donar a conèixer un poeta romàntic calellenc quasi desconegut.


Felip de Saleta i Cruixent (1851-1877)
Surt publicat a l’Anuari Verdaguer, revista d’estudis literaris del segle XIX, un estudi  exhaustiu sobre l’escriptor i poeta calellenc Felip de Saleta i Cruixent, elaborat pel calellenc Josep Camps i Arbós, Catedràtic de llengua i literatura catalanes, amb el títol: Felip de Saleta i Cruixent (1851-1877): vida i obra d’un escriptor romàntic gairebé desconegut.



L’autor ens explica que els objectius del seu treball són:  “ser una aproximació a la biografia, a les col·laboracions periodístiques i a l’obra literària de Felip de Saleta,…” i “…rescatar-lo de l’oblit en què ha restat fins avui en dia i, en conseqüència, donar-lo a conèixer als estudiosos i interessats per la nostra literatura vuitcentista”.

L’obra de Felip de Saleta s’inicia amb la novel·la Julio de caire autobiogràfic, avui desapareguda, la qual coneixem gràcies a les referències d’altres autors; amb els llibres de poemes Guspires i Fantasies es consolida com a poeta romàntic; les seves  col·laboracions periodístiques les trobem a les revistes “La Llar”, “La Gramalla”, “La Renaixença”, “La Bandera catalana”.


Tot i que va morir als vint-i sis anys, la seva obra el situa com a escriptor de molta vàlua dins la literatura vuitcentista.

A la postal cedida per Isabel Boix Junquera podem descobrir-hi una faceta cómica del poeta. A la fotografía i a la nota que escriu ell mateix.   
"Eh que es maco y bufo y rebonich y remono y trempat y...tot allò? 
Doncs aques es ton amich en Felip de Saleta 
Calella Abril de 1871"


Consulteu l’article complet 

Josep Camps i Arbós és Doctor en filologia catalana (Universitat Autònoma de Barcelona, 2005) i Premi extraordinari de Doctorat. Catedràtic de llengua i literatura catalanes (Institut La Serra, de Mollerussa) i professor associat de la Universitat Oberta de Catalunya.

Novetats DVD Primavera

0

S’acosta la primavera... ja és aquí la Setmana Santa... aprofita per endur-te alguns DVD de la biblioteca.
De tot el que ens ha arribat,  que podeu consultar a la guia (que trobareu als taulells o que podeu consultar online) us fem un parell de recomanacions per aquells que vulguin inspiració en el camp del lideratge:


El capità Harlock (basat en el genial manga de Leji Matsumoto) i Master & Commander de Peter Weir protagonitzada per Russel Crowe.



Víctor Amela a la biblioteca

1


Divendres 18 de març a les 19h presentació del llibre “La filla del capità Groc” guanyadora del XXXVI Premi Ramon Llull.
A càrrec de l’autor, el periodista de La Vanguardia, crític de TV i novel·lista, Víctor Amela.







Sinopsi :
Manuela Penarrocha té tretze anys. Asseguda en una cadireta baixa al portal de casa seva, cus les espardenyes com ningú. La nena d’ulls grisos i cabells d’or recorda el seu pare. Ell, per fer la guerra, n’ha portat unes com aquestes, com la resta de carlistes, homes d’espardenya, garrot, trabuc i navalla a la faixa. Vol abraçar-lo, sentir l’escalfor del seu petó al front. Enyora la mirada dura i alhora plena de tendresa, el seu riure estrident. Només espera que torni per veure’l lluitar de nou pels seus ideals, per retornar a la seva família i al poble la dignitat perduda, a vida o a mort.

Pel color dels cabells, el seu pare, Tomàs Penarrocha Penarrocha, és conegut a Forcall com el Groc.

Exposició fotogràfica Camps de Voluntariat

0

Del 10 al 17 de març, exposició fotogràfica “Camps de Voluntariat: Roda el món i agita el teu entorn” del Servei Civil Internacional de Catalunya.



El Servei Civil Internacional (SCI) és un moviment internacional que treballa per la pau i la justícia social, entesa com la igualtat d’oportunitats per a tots els ciutadans. Nascut al 1982, l'SCI de Catalunya representa una de les més de 40 branques que configuren la xarxa del Servei Civil Internacional (Service Civil International) i que és principalment conegut per l'organització de projectes de camps internacionals de treball voluntari, als quals participen cada any més de 5.000 persones de tot el món. 



A la seva web http://www.sci-cat.org podeu trobar tot tipus d'informació per participar en aquests camps de treball: cercador de camps, condicions, característiques dels camps, inscripció, consells útils, experiències, etc...


Gaspar Hernàndez a la biblioteca

0



Vet aquí un diari real, que sembla protagonitzat per un personatge de ficció. L’autor segueix durant dos anys un català que viatja pel món dient que «res no és real» i que «vivim en un somni». Es diu Enric Corbera, omple auditoris a Espanya i l’Amèrica Llatina i els seus vídeos a YouTube tenen milions de visionats.
A Enric Corbera, el segueixen metges d’arreu del món i el seu mètode s’estudia en universitats de l’Amèrica Llatina. Amb tot, és un faedor de miracles? És un il·luminat? Un guru? Que s’hi amaga, darrere el fenomen Corbera? Les preguntes recorren aquest llibre, que mostra una manera de veure la vida radicalment diferent de la de la majoria de la gent.
Font text: Ediciones B