Llibre Obert – Comentaris Sota la pols

0


A Sota la pols, premi Sant Jordi 2000, Jordi Coca ens presenta el final de la infantesa d’un nen, de qui no sabem ni el nom, a la postguerra espanyola. El paisatge gris, el territori obscur, la nit fosca i insondable, el fred, la pols, sempre la pols, ens situen en una època angoixant. És el dia a dia d’una família de vençuts de la guerra.
La narració és una crònica de la soledat del nen i de la seva relació amb l’entorn: els jocs amb els amics (la colla en cert moment és una segona família), la mort d’un germà primer i d’un amic després, la buidor de l’escola, l’amistat amb uns veïns que l’obren al món de la lectura... La figura violenta del pare, un perdedor, i d’una una mare sotmesa acaben de tancar el cercle.
Recomanat per a aquells que volen reviure una certa època i per a aquells altres que no l’han viscuda però que n’han sentit a parlar a familiars i coneguts.
Lluís B.
Coordinador Club de lectura Llibre Obert
Biblioteca Can Salvador de la Plaça Calella



Si has participat a la lectura (o no) anima’t a compartir la teva opinió del llibre

Veure el calendari lectures / tertúlies del club de lectura

Activitats Novembre

0


Del 8 al 30 Exposició “Violència masclista en la parella: desmuntem mites“ 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere. Organitzada per l’Ajuntament de Calella.

Del 8 al 28 Exposició 29è Concurs de portades Cavall Fort sobre el tema L’arca de Noè. La guanyadora d’aquest concurs és la calellenca Irene Pamias Cobacho  (10 anys).

Del 4 al 16 de novembre. Exposició bibliogràfica Llibres amb premi. Primera planta.


Dilluns 4, 19.00 h, Club de lectura Llibre obert amb el comentari del llibre Viatges per l’Scriptorium de Paul Auster. Coordina: Lluís Barri Vila.

Dimarts 5, 19.00 h, Easy Readers, Club de lectura en anglès amb el llibre A Christmas Carol de Charles Dickens. Coordina: Sîan Mathias.

Dijous 7, 18.00 h, segona trobada del Club d’Amics de Roald Dahl (nois i noies de 8 a 12 anys). Parlarem de Les Bruixes. Dinamitzador: Joan de Boher, narrador i escriptor.

Divendres 8, 19:00 h. Presentació del llibre Horitzó primer de Joan Todó edita: l’Avenç. Presenta: Mar Arenaza. Organitzat per llibreria La Llopa i la Biblioteca.

Dissabte 9, 11.30 h, Hora del conte en anglès i taller. La Llàntia presenta: Story time. The little mouse and The very hungry caterpillar.

Dijous 14, 18.00 h, a la sala d’actes de l’Ajuntament vell, Tardes de Tertúlia, (Club de lectura sènior). El llibre d’aquesta sessió és Sota la pols de Jordi Coca. Coordina: Quima Martínez. Organitzat per l’Ajuntament de Calella i la Biblioteca.

19.00, Inauguració de l’exposició “Violència masclista en la parella : desmuntem mites“ 25 de novembre dia internacional contra la violència de gènere.

Divendres 15, 18.00 h, Taller per a joves científics Imatges reflectides: els calidoscopis a càrrec de Kalathos. Setmana de la Ciència. Cal inscripció prèvia.

Dissabte 16, 11.30 h, Taller infantil. Dissenyarem... monstres menja llibres! , a càrrec de Mabi. Cal inscripció prèvia

Dimecres 20, 19.00 h, Let’s read!, Club de lectura en anglès. Es comentarà Emma de Jane Austen. Coordina: Sîan Mathias.

Divendres 22, 19.00 h, Presentació del llibre Memòries polítiques de Raimon Obiols, a càrrec de Joan Torrent. Organitzat per Llibreria La Llopa i Biblioteca

Dissabte 23, 11.30 h, Taller infantil Creacions creatives  a càrrec de Montse
Cal inscripció prèvia.

Dilluns 25, 19.00 h, Tertúlies en Català (Nivell Avançat). Organitzat per l’Oficina del Català de Calella.

Dimarts 26, 19.00 h, Tertúlies en català (Nivell bàsic). Organitzat per l’Oficina de Català de Calella.

Dijous 28, 18.00, a la sala d’actes Ajuntament vell, Taller de Memòria, a càrrec de Quima Martínez. Organitza: Ajuntament de Calella.

NOVETATS DVD – Tardor 2013

0


Lo impossible, El Fraude, o Bel Ami són algunes de les darreres adquisions en DVD que trobaràs a la nostra biblioteca aquesta tardor.
Sèries com Un Mundo sin fin, basada en la novel.la del mateix títol, de Ken Follet.

I no oblidem als més petits que de ben segur s’entusiasmaran amb els personatges inoblidables de  Las Aventuras de Tadeo Jones o  Hook: el capitán Garfio.
Consulta la llista completa a la Guia de Novetats que trobaràs als taulells de la biblioteca o que pots descarregar aquí



Taller infantil Punts de llibre

0


Martha Aurenti, una de les usuàries més implicades en les activitats de la biblioteca s’ha animat a compartir una de les seves aficions: la creació de punts de llibre.

Aquest dissabte 19, a les 11:30, vine i participa en el taller de Punts de llibre per a nens i nenes. Places limitades. Cal inscripció prèvia.


Concurs de book trailers

0


El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya convoca el primer Concurs de book trailers, adreçat a joves entre 14 i 18 anys. Té com a finalitat fomentar la lectura entre els adolescents i joves, i el desenvolupament d’habilitats digitals i creatives.

S’entén per book trailer un vídeo curt que té com a objectiu presentar de manera breu i visual l’atmosfera d’un llibre, sense mostrar-ne la trama completa ni el desenllaç, de manera que suggereixi i generi interès del lector per llegir aquell llibre.


A la pàgina web www.booktrailer.cat es poden consultar enllaços on es mostren exemples de book trailers i recomanacions de com ha de ser un book trailer.

Les bases definitives del  concurs de book trailers són accessible des de la web: http://bit.ly/96eHwW. O fes click aquí per descarregar-les.

Premiats al joc de la Setmana del Llibre en Català: On és el llibre recomanat?

0


La Biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella aconsegueix un dels premis de la 31a edició de la Setmana del Llibre en Català, gràcies a la gran participació dels seus usuaris al joc: On és el llibre recomanat?
Moltes gràcies a tots els participants!
Llegir ens obre al món.

Exposició “Retrats”

0



Tendres o dures, blanc i negre o color. Un fons neutre on el més important és la complicitat del model amb el seu espectador. Complicitat que en Pere ha estat capaç de captar i transmetre en aquests retrats impactants,  de gran força i gran format, que no us deixaran indiferents.

Durant tot el mes d’octubre podeu gaudir de les excel·lents fotografies de Pere G.Ejby, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça.