Activitats Juny

0


Durant el mes de juny es podrà visitar a la planta baixa de la Biblioteca l’ Exposició de dibuixos Cavalls de Ricard Buscà .

Obertes les inscripcions al taller: Treu el llibre que portes dins. Com escriure i publicar un llibre amb èxit. 20 senzills passos per escriure i publicar el llibre que portes dins, a càrrec de Josep López Romero. El curs té una durada de sis hores repartides en quatre sessions. Places limitades.
Horari: Cada dijous del mes de juliol d’11 a 12,30 h.
Lloc: Biblioteca Can Salvador de la Plaça

Dissabte 1, 11.30 h, Hora del conte amb l’Alcaldessa: Els bons Amics, La llebre i la tortuga i Carporium: un món submarí.
11.30 h, Club de lectura juvenil (a partir de 12 anys) comentarem Christie i la caçadora de l’Indiana Jones. Coordina: Jordi.

Dilluns 3, 19.00 h, Club de lectura Llibre obert amb el comentari del llibre Casa de Trobades de Martín Amis. Coordina: Lluís Barri Vila.

Dimarts 4, 19.00 h, Club de lectura en anglès Easy Readers amb el llibre Dr. Jekyll and Mr. Hyde de l’autor Robert Louis Stevenson. Coordina: Sîan Mathias.

Dijous 6, 18.00 h, Curs TIC Blocs i Xarxes Socials (1a sessió), a càrrec de Jordi Verdura. Organitza: Ajuntament de Calella.

Divendres 7, 18.00 h, Club de lectura Tronxariures per a nens i nenes de 9 a 12 anys.  Dinamitza: Mercè Llobet.
19.00 h, Presentació del llibre Historia de la família de Yzaguirre 1523-2011: Polítics i Homes de negocis, a càrrec de Clara de Yzaguirre.

Dissabte 8, 11.30 h,  Taller infantil  Jocs i joguines amb material reciclat a càrrec de Kalathos. Celebrem el Dia Mundial del Reciclatge. Per participar-hi, cal inscripció prèvia.

Dijous 13, 18.00 h, a la sala d’actes de l’Ajuntament vell, Club de lectura sènior Tardes de Tertúlia. El llibre d’aquesta sessió és El Túnel de Ernesto Sábato. Coordina Quima Martínez. Organitza: Ajuntament de Calella.
18.00 h, Curs TIC Blocs i Xarxes Socials (2a sessió), a càrrec de Jordi Verdura. Organitza: Ajuntament de Calella. Lloc: Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

Divendres 14, 18.00h, Club de lectura Els Tronxariures per a nens i nenes de 9 a 12 anys. Dinamitza: Mercè Llobet.

Dimecres 19, 19.00 h, Club de lectura en anglès Let’s Read comentaran The Lost World de Sir Arthur Conan Doyle. Coordina: Sîan Mathias.

Divendres 21, 18.00 h, Club de lectura Els Tronxariures per a nens i nenes de 9 a 12 anys.  Dinamitza:  Mercè Llobet.

Dijous 27, 18.00 h, a l’Ajuntament vell, Taller de memòria. Coordina: Quima Martínez. Organitza: Ajuntament de Calella.

Divendres 28, 18.00 h, Club de lectura Tronxariures per a nens i nenes de 9 a 12 anys. Dinamitza: Mercè Llobet.
21:00 h. Al pati de la Biblioteca, Concert de Guitarra Clàssica a càrrec de Carles Geli. Organitza: Associació Amics de la Biblioteca de Calella.

Ens visita Lluís Foix

0


Columna, llibreria la Llopa, la biblioteca Can Salvador de la Plaça i l’Ajuntament de Calella van organitzar una trobada amb Lluís Foix.

El periodista i tertulià va dur-nos La marinada sempre arriba. Vivències de postguerra en un racó de la vall del Corb. La presentació va anar a càrrec del també periodista  Manuel Cuyàs.

Podeu seguir Lluís Foix a tertúlies de ràdio i televisió o per escrit al Foixblog.

Kartoffelsuppe

0

Potaje de patata (para 4 personas)

Waltraut Löel Müller (Alemanya)

Ingredientes:
  • 1 bulbo pequeño de apio
  • 2 puerros
  • 2 zanahorias
  • Margarina o aceite
  • 1 ¼ de litro de caldo de carne
  • 500 gr. de patatas
  • 375 gr. de salchichón ahumado
  • Perejil

Rehogar la verdura lavada, cortada y preparada junto con la cebolla, cortada finamente, en la margarina o el aceite. Echar, poco a poco, el caldo y añadir las patatas cortadas en trozos y el salchichón ahumado (o salchichas de Frankfurt). Dejarlo hervir durante 20 minutos.

Cloenda de la 1a. temporada de les Tertúlies en Català a la Biblioteca

0



Aquest dilluns, els participants del nivell avançat de les tertúlies en català van tenir la seva darrera trobada i han comentat “Tereseta-que-baixava-les-escales” de Salvador Espriu. 


Amb la seva coordinadora Judith Farré, del Consorci per a la Normalització Lingüística i una gran quantitat de tertulians d’allò més animats.

El dimarts va tenir lloc la cloenda de la tertúlia en català de nivell bàsic, amb qui ha estat la seva coordinadora Montserrat Servat. 

Bon estiu a tothom i a reveure fins a la propera temporada!


Ens visita Màrius Serra

0


La biblioteca Can Salvador de la Plaça i la Llibreria la Llopa van organitzat una trobada amb Màrius Serra el dijous 23 de maig.

L’escriptor, traductor i enigmista català va visitar-nos amb la seva darrera novel·la: Plans de futur (Premi Sant Jordi de novel·la del 2012). La presentació va anar a càrrec del també escriptor Rafael Vallbona.

Màrius Serra també va dedicar els seus llibres. Veure els llibres de Màrius Serra que hi ha a la biblio. I no va poder evitar un del seus jocs de paraules:  Cal ella? Sí, ella cal.

L’escriptor@ de la setmana... Martín

0

“Quiero que los puñetazos que aparecen en mis novelas le duelan al lector y no le parezcan bien, ni siquiera los que propinan los buenos”.


Andreu Martín va començar a escriure al voltant dels nou anys i ja no ha parat, a més de treballar com a guionista de còmic, realitzador cinematogràfic i col·laborador en diaris i revistes com Destino, Cambio 16 o El Tiempo.
És un dels grans novel·listes actuals del gènere policíac. Utilitza el crim com a eina per mostrar la conflictivitat de la nostra societat amb històries sovint ambientades a la ciutat de Barcelona.
Andreu Martín ha desenvolupat al llarg de la seva producció diverses línies de creació: contes infantils, novel·la juvenil (algunes escrites a quatre mans amb Jaume Ribera com la saga del detectiu Flanagan) i novel·la negra, a més d’una curiosa incursió a la novel·la eròtica amb la qual va guanyar el premi La sonrisa vertical l’any 2001, entre molts altres.


Obres d’Andreu Martín a la biblioteca

L’escriptor@ de la setmana... Mendoza

0


"Es posible que cada vez haya menos lectores, pero eso no importa. En la época de Homero nadie leía y había muy buenos escritores. El número de lectores no tiene importancia, es algo meramente economicista. Hay revistas de medicina importantísimas que sólo leen cien personas y novelas que leen veinte millones de personas que olvidan al día siguiente".
  

Novel·la, teatre, relats, assaig... l’obra d’Eduardo Mendoza es variada.
Llicenciat en dret, estudiant de sociologia, traductor a la seu de les Nacions Unides de NY, escriptor... la vida de l’autor també.
L’any 2010 Riña de gatos. Madrid 1936 es guardonada amb el premi Planeta. I el 2012 publica el seu darrer llibre: El enredo de la bolsa y la vida (quarta novel·la de la sèrie del detectiu anònim que ja ha protagonitzat: El misterio de la cripta embrujada, El laberiento de las aceitunas, i, La aventura del tocador de señoras).

Obres d’Eduardo Mendoza a la biblioteca 

Activitats maig

0


Durant el mes de maig, Exposicions Bibliogràfiques: El món marítim (secció infantil), Científics (planta baixa), Els Vins i les rutes del vi (primera planta).
I al Sofà Musical de la primera planta, Música Popular Catalana.


Dijous 2, 18.00 h, a la sala d’actes de l’Ajuntament vell, Taller de memòria. Coordina: Quima Martínez. Organitza: Ajuntament de Calella.

Divendres 3, 18.00 h, Club de lectura Tronxariures per a nens i nenes de 9 a 12 anys. Llegim El Forat de les coses perdudes de Joan Armangué. Coordinen: Mabi i Jordi.

Dissabte 4, 11.30 h, Taller Infantil El Món Marítim de plastilina a càrrec d’Artiscle Creacions. Per participar-hi, cal inscripció prèvia.

11.30 h, Club de lectura juvenil (a partir de 12 anys) comentarem Harry Potter i la pedra filosofal. Coordina: Severus Snape.

Dilluns 6, 19.00 h, Club de lectura Llibre obert amb el comentari del llibre El Túnel de Ernesto Sábato. Coordina: Lluís Barri Vila.

Dimarts 7, 19.00 h, Club de lectura en anglès Easy Readers amb el llibre The Lost World de Sir Arthur Conan Doyle. Coordina: Sîan Mathias.

Dijous 9, 18.00 h, Hora del conte amb el títol Els contes d’arreu del món a càrrec de l’Associació per l’Assessorament Ciutadà.

Divendres 10, 18.00 h, Club de lectura Els Tronxariures per a nens i nenes de 9 a 12 anys. Llegim El Forat de les coses perdudes de Joan Armangué . Coordina Mabi i Jordi.

Dissabte 11, 11.30 h,  Hora del conte Els Secrets que amaguen els núvols, a càrrec de Elisabet Puentes.

Dijous 16, 18.00 h, a la sala d’actes de l’Ajuntament vell, Club de lectura sènior Tardes de Tertúlia. El llibre d’aquesta sessió és Una casa per al senyor Biswas de V.S. Naipaul. Coordina Quima Martínez. Organitza: Ajuntament de Calella.

18.00 h, Curs TIC Busquem feina a Internet a càrrec de Jordi Verdura. Organitza: Ajuntament de Calella. Inscripció prèvia.

18.00 h, Hora del conte amb el títol Els contes d’arreu del món a càrrec de l’Associació per l’Assessorament Ciutadà.

Divendres 17, 18.00h, Club de lectura Els Tronxariures per a nens i nenes de 9 a 12 anys. Llegim El Forat de les coses perdudes de Joan Armangué. Dinamitzadors: Mabi i Jordi.

Dissabte 18, 11.30 h, Hora del conte  La Cançó més bonica del món a càrrec de Josefine Teixidó.

Dimecres 22, 19.00 h, Club de lectura en anglès Let’ Read. Aquesta sessió comentaran l’article d’opinió Extrem Celebration. Coordina: Sîan Mathias.

Dijous 23, 18.00 h, Curs TIC Busquem feina a internet, a càrrec de Jordi Verdura. Organitza: Ajuntament de Calella. Inscripció prèvia.

19:00 h .Presentació del llibre Plans de futur de Marius Serra, Premi Sant Jordi 2012 . Organitza: Llibreria La Llopa i Biblioteca

Divendres 24, 18.00 h, Club de lectura Tronxariures per a nens i nenes de 9 a 12 anys. Llegim El  Forat de les coses perdudes de Joan Armangué. Dinamitzadors: Mabi i Jordi.

Dissabte 25, 11.30 h, Taller infantil. Per participar-hi, cal inscripció prèvia.

Dilluns 27, 19.00 h, Tertúlies en Català (Nivell Avançat).  Organitza: Oficina del Català de Calella.

Dimarts 28, 19.00 h, Tertúlies en català (Nivell bàsic). Coordina: Montse Servat. Organitza: Oficina de Català de Calella.

Dijous 30, 18.00 h, a la sala d’actes de l’Ajuntament vell, Taller de memòria. Coordina: Quima Martínez. Organitza: Ajuntament de Calella.

19:00 h. a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Presentació del llibre: La Marinada sempre arriba de Lluís Foix a càrrec de Manel Cuyàs. Organitza: Llibreria  La Llopa i Biblioteca