Tertúlies en català a la biblioteca

0

Vols compatir una estona de conversa en català al voltant de la lectura d’un llibre?
Si parles una mica de català, però encara no el domines prou, incorpora’t a les tertúlies de nivell bàsic

Nivell bàsic
Lectura: Qui és el culpable?, Jaume Fuster
Dates: dimarts, 29 de gener, 26 de febrer i 19 març
Horari: de 19:00 a 20:00
A càrrec de la voluntària lingüística Montse Servat


Si ets catalanoparlant, però et falta fluïdesa i confiança per fer servir la llengua, llança’t a les tertúlies de nivell avançat.

Nivell avançat
Lectura: De mica en mica, s’omple la pica, Jaume Fuster
Dates: dilluns, 28 de gener, 25 de febrer i 18 març
Horari: de 19:15 a 20:15
A càrrec de la voluntària lingüística Joana Monfort

Activitats febrer

0


De l’1 al 27 de febrer, Exposició de fotografies: Una pausa en la mirada de Felip Bravo.


Exposicions del fons de la biblioteca:
· Còmic jove: per lectors “més grans” que els còmics infantils i “més petits” que els còmics adults.
· Grans veus del jazz: un repàs a les veus d’aquest gènere musical nascut amb el segle XX.
· Els més prestats del 2012: mostra variada dels documents (llibres, dvd’s, cd’s, revistes,... amb més èxit del passat any).  


Divendres 1, 18.00 h, Tronxariures Club de lectura (nens i nenes de 9 a 12 anys) estem llegint el llibre ... Una troballa sorprenent de Jaume Cela. Dinamitzadors: Mabi i Jordi.

Dissabte 2, 11:30 h. Celebrem el Carnestoltes amb la confecció de disfresses a càrrec de Kalathos. Cal inscripció.

Dilluns 4, 19.00 h, Club de lectura Llibre obert. Els lectors del Club debatran Temps difícil de Charles Dickens. Coordina: Lluís Barri.

Dimarts 5, 19.00 h, Club de lectura Easy Readers amb el llibre Becoming Jane. Coordina: Sîan Mathias.

Divendres 8, 18.00 h, Tronxariures Club de lectura (nens i nenes de 9 a 12 anys) estem llegint el llibre ... Una troballa sorprenent de Jaume Cela. Dinamitzadors: Mabi i Jordi.

Dijous 14, 18.00 h, Tardes de tertúlia amb Ramon Erra, autor del llibre La Vida per rail, Premi Mercè Rodoreda 2011. Aquesta trobada és gentilesa del mateix autor qui vol intercanviar i conèixer l’opinió de lectors, com els del Club de lectura de la Biblioteca. Coordina: Quima Martínez. Organitza: Ajuntament de Calella.

Divendres 15, 18.00 h, Tronxariures Club de lectura (nens i nenes de 9 a 12 anys) estem llegint el llibre ... Una troballa sorprenent de Jaume Cela. Dinamitzadors: Mabi i Jordi.

Divendres 15, 19.00 h, Presentació del llibre L’últim abat, l’última novel·la de Martí Gironell. Organitza: Llibreria La Llopa i Biblioteca Can Salvador de la Plaça

Dissabte 16, 11.30 h, Taller infantil a càrrec de Mabi.

Dimecres 20, 19.00 h, Club de lectura en anglès Let’s Read amb el llibre The Call of the wild de Jack London. Coordina: Sîan Mathias.

Divendres 22, 18.00 h, Tronxariures Club de lectura (nens i nenes de 9 a 12 anys) estem llegint el llibre ... Una troballa sorprenent de Jaume Cela. Dinamitzadors: Mabi i Jordi.

Divendres 22, 19.00 h, Presentació del llibre Josep Torras i Bages: Filosofia el darrer epistolari fins ara inèdit d’Oriol Colomer i Carles, Exprofessor de Filosofia de l’Institut Bisbe Sivilla de Calella, a càrrec del doctor Joan Ferrer i Costa, Professor titular de la Universitat de Girona.

Dissabte 23, 11.30 h, Dissabte de conte Acolorint la vida a càrrec de Cristina Salvador.

Dilluns 25, 19.15 h, Tertúlies en català (Nivell Avançat). De mica en mica s’omple la pica de Jaume Fuster. Condueix: Joana Monfort. Organitza: Oficina de Català de Calella.

Dimarts 26, 19.00 h, Tertúlies en català (Nivell Bàsic). Qui és el culpable? de Jaume Fuster. Condueix: Montse Servat. Organitza: Oficina de Català de Calella.

Algunes xifres de l’any 2012

0


L’any 2012 la Biblioteca Can Salvador de la Plaça va veure augmentat el nombre d’usuaris de les seves instal·lacions fins arribar a les 112.763 visites (una mitjana de 385 usuaris al dia).
Molts d’aquests usuaris van fer ús del ordinadors amb ofimàtica i servei gratuït de connexió a Internet dels que disposa la biblioteca (18.866 sessions durant el passat any).

Es van prestat 55.025 documents (llibres, revistes, dvd’s, cd’s, ...), el que ofereix una mitjana de 187 documents prestats al dia. Destaca el significatiu augment del préstec de l’àrea infantil.
720 persones és van fer el carnet de la biblioteca, a Calella (carnet vàlid a totes les biblioteques de la xarxa).


Durant els 293 dies que la biblioteca va obrir les seves portes, s’hi van realitzar 235 activitats. Hores del conte, presentacions de llibres, exposicions diverses, trobades dels múltiples clubs de lectura (infantil, adults, sènior, en anglès,...).

Tres moments especials del 2012:


Gràcies a tots per fer-ho possible!

Xampinyó Lic

0


Aquest divendres, al club de lectura Tronxariures s’ha posat en marxa la fase de classificació prèvia per la Xampinyó Lic (de l’original: lliga xampinyó).

La Xampinyó Lic és una competició set-ciències i lletraferida en la que participen els nens i nenes del club de lectura infantil Tronxariures. Repartits en tres grups, els lectors han de resoldre complicades eliminatòries i aconseguir els punt en joc cada jornada. A la final de la Xampinyó, que NO es podrà jugar al Camp Nou per falta de seients, els grups obtindran la valuoSISISIma copa Xampinyó.
El guanyador absolut obtindrà la copa d’or i la glòria eterna, el segon es quedarà amb la penosa plata i el tercer obtindrà la vergonya del bronze. (Els premis poden variar i dependran dels ingressos de les televisions, de moment: 0 céntims d’euro).


Nota per a pares/mares/mascotes i tutors legals: si no heu entès res, nosaltres tampoc. Però aquí del que es tracta és de llegir i passar-ho bé!

Sebastià Alzamora a la biblioteca

0


“Parlarem amb Sebastià Alzamora de totes les seves facetes: especialment, del novel·lista autor de La pell i la princesa, Miracle a Llucmajor o Crim de sang, però també de l’incisiu comentarista polític; del poeta que ha escrit El benestar i la part visible, i del gestor cultural; de la força de la seva llengua i de la tensió inquietant de les seves històries. I parlarem, sobretot, del que li vulgueu demanar.”
(text Òmnium Montnegre)

Dia: 17 de gener
Hora: 19:00 h
Lloc: Biblioteca Can Salvador de la Plaça – Calella.

Joan Rebagliato va presentar a Sebastià Alzamora

Tronxariures, temporada 2

0



La segona temporada del Club de Lectura Infantil de la biblioteca de Calella, ja està en marxa. Hi ha hagut baixes de participants importants però esperem que les noves incorporacions estel·lars mantinguin el nivell...¡o el superin!

Després d’un embolic de presentacions, el club s’ha iniciat amb Només sóc una nena, sabeu? d’Andreu Martín.

El proper episodi: divendres 18 a les 18.

Novetats pel•lícules

0

Aquestes festes pots anar a esquiar....
... o asseure’t prop de l’estufeta i el dvd i visionar les primeres temporades de les sèries: Polseres vermelles, Juego de Tronos o la revisió al segle XXI de l’inmortal: Sherlock.
Consulta la resta de novetats en DVD de la biblioteca hi trobaràs pel·lícules per la mainada, documentals i pel·lícules. Recull la guia als taulells de la biblioteca o, com sempre, la pots descarregar d’aquí.



Si no t’agrada el Nadal, els sopars d’empresa, els pessebres, les revetlles i aquestes cançonetes lluminoses, la resposta és: visionar d’una asseguda les 10 temporades d’Stargate i fugir cap a un altre món a través de la porta estel·lar.

Visita dels patges

0


Els patges de SS. MM. el Reis Mags d’Orient van recollir cartes (de nens, nenes i algún pare) i van repartir caramels entre el centenar d’espectadors que els esperaven a la biblioteca Can Salvador de la Plaça.


 Tothom va prometre portar-se molt bé, almenys fins diumenge