Guia de publicacions periòdiques

0


Una part del fons documental del que disposen les biblioteques i que sovint passa més desapercebut pels lectors són les publicacions periòdiques. La biblioteca Can Salvador de la Plaça està subscrita a prop de 150 revistes. Art, ciència, cuina, teatre, moda, música, economia, esports, fotografia, cinema, turisme, història, informàtica, interiorisme o literatura són alguns dels variats temes què tracten.
Per no perdre’s entre les publicacions periòdiques hem elaborat una guia amb tots el títols, que podreu trobar a la secció de diaris i revistes, demanar-la als taulells o descarregar-vos-la en format pdf


Un altre recurs interessant és el portal Quiosc. cat, un quiosc digital de revistes en català, que us permet donar una ullada a més de 40 títols diferents sense deixar Internet

Mostra de música dels 60

0


Ara que l’estiu ja toca a la fi i hem sobreviscut a “la cançó de l’estiu”, les orquestres de Festa Major i el soroll dels claxons de “l’operació tornada” és hora de la bona música.


A la biblioteca Can Salvador de la Plaça us hem preparat una mostra de la millor música dels anys 60. (B.B. King, Beach Boys, Beatles, Bee Gees, Bob Dylan, Caetano Veloso, Doors, Elvis Presley, Frank Zappa, Jacques Brel, James Brown, Jimi Hendrix, John Coltrane, Johny Cash, Led Zeppelin, Neil Young, Pink Floyd, Rolling Stones, Roy Orbison, Simon & Garfunkel, The Animals, Van Morrison, The Who).


La trobareu al primer pis, a la secció de música.

Nits d’estiu Calella’11

0


Per posar punt i final a la programació de les Nits d’Estiu de Calella d’enguany, la biblioteca Can Salvador de la Plaça va rebre l’espectacle Contes per a no dormir. Una sessió de contes per a adults a càrrec d’Albert Estengre.



Contes per a no dormir es va celebrar el passat dijous 25 d’agost, a les 21:00 hores, al pati de la biblioteca, amb una afluència de públic de totes les edats.

Laia Noguera

0

A l’edició del dimarts 16 d’agost del diari ARA, Josep Lambies escriu un article titulat: Literatura jove catalana. El text, presenta cinc prosistes i cinc poetes tots ells menor de 30 anys.
Entre ells hi trobem la calellenca Laia Noguera

Laia Noguera i Clofent (Calella, 1983), llicenciada en Filologia catalana, és  escriptora, traductora i músic.

A la Biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella, hi podreu trobar alguns dels seus llibres de poemes:



Més informació:
Myspace dels Red for more
Viquièdia (no actualitzat)
Entrevista al Diari del Maresme

Aquesta setmana parlem de...

0



L'exposició que trobareu a la sala infantil de la nostra biblioteca sobre l'espai i l'univers.
Estem sols a l'espai?, tots ens ho hem preguntat en algun moment, segur. I de fet, encara no sabem la resposta. Quina passada!!!  És tan gran l'Univers, hi haurà algú més allà on es veuen, o no, els estels?
L'espai i l'Univers, font inesgotable d'inspiració de tot tipus d'art, films, novel·les, còmics,...
Altres qüestions també són prou interessants: Les llàgrimes de Sant Llorenç aquest mes d'agost; la germana de la lluna; l'últim viatge del tranbordador Atlantis,... i moltes coses més que pots esbrinar venint a la biblioteca. 
T'esperem!

 Webs d’Astronomia a la xarxa:

Astronomia para niños

--ESA Kids (European Space Agency)



Papiroflèxia i pintura. Una aventura conjunta

0


Durant tot el mes d’agost a la planta baixa de la biblioteca podrem admirar l’exposició de Félix Puente: Papiroflèxia i pintura. Una aventura conjunta.
  
Un intent d’unir la papiroflèxia, l’art de la creació de figures tridimensionals partint d’una superfície plana –un paper-, i la pintura.

La mostra de Félix Puente es compon de pintures, que tenen com a suport el paper (doble pàgina d’un diari), realitzades en tècnica mixta, barrejant oli i carbonet. Reservant en el paper del diari la figura de papiroflèxia triada, donant-li volum i creant un fons d’acord amb la personalitat de la figura i buscant el contrast del blanc i negre del text del diari amb el color de la pintura. 

Aquesta setmana parlem de...

0

La doctora Teresa Guardiola, impressionats pels elogis que ha rebut a la xarxa i a altres mitjans de comunicació, arran de l’entrevista com a convidada que va emetre el programa “Singulars” de TV3.
Si voleu veure l’entrevista la trobareu a “vídeos alacarta” de TV3.

Al programa va parlar de com arribar a gran amb una bona salut i una bona qualitat de vida. Els  quatre eixos que considera indispensables són:

L’alimentació i la forma de menjar
La respiració
El pensament
I el que ella anomena “els calaixets psicològics”

Els consells que dóna són: respirar bé i si pot ser a l'aire lliure, millor; alimentar-se de manera equilibrada i evitant l'excés de proteïna animal; pensar en positiu i, molt important, activar el que ella anomena "els calaixets psicològics".

Als "calaixets psicològics" és on tenim els pensaments, i, segons Teresa Guardiola, si el pensament està bé, el cos funciona bé. I per mantenir el pensament tranquil cal respirar bé i no perdre les ganes d'aprendre, de llegir, d'estudiar. Cal mantenir l'interès per tot el que ens envolta. A ella, als seus 92 anys, li funciona.

Teresa Guardiola: "Si el pensament està bé, el cos funciona bé."

Teresa Guardiola té 92 anys i tota una vida dedicada a la medicina. Especialista en neonatologia i formada en nutrició pel White Memorial Hospital de Los Angeles, Teresa Guardiola és encara avui una dona extremament activa. Més informació.

A la biblioteca de Calella ha arribat el seu  últim llibre: 
Adelgazar combinando los alimentos.
Altres títols que pots trobar a les biblioteques de la xarxa són:
- Guía materno-infantil: el libro de la mujer
- Manual de hidroterapia: el agua usada con fines terapéuticos.
- Manual práctico de masaje terapéutico
- Nuevas técnicas de alimentación

L’Estiu del detectiu: respostes – guanyadors

0

CONCURS INFANTIL-JUVENIL

1.- Conan Edogawa pren el seu nom, Conan, d’un cèlebre escriptor anomenat Arthur Conan-Doyle que va crear, entre altres, el famós detectiu Sherlock Holmes, però el Conan Edogawa, en realitat és diu

2.- Busquem un reporter que ha viatjat per tot el món, d’Amèrica a la Índia i de l’Àfrica a Sildavia. Conserva el seu aspecte juvenil tot hi tenir més de 80 anys. Digues sols el seu nom (perquè el cognom és inexistent. Jo encara diria més: no existeix el seu cognom).

3.- Joan Anguera és un alumne d’institut, amb una magnum al calaix, que els seus pares fan treballar al bar familiar. Però duu una doble vida com a detectiu amb el sobrenom de

4.- Arribats a aquest punt afanyeu-vos i que no se us acabi la “brezina” i digueu-nos amb quin nom són coneguts el forçut Pau, la Virgi i l’inventor Lluc

5.- En darrer lloc busquem un detectiu molt animal. Acompanya l’Estefi, el Ravenet, el Fred i el Charly de l’agència Charly & Company. No fiquis la pota i digues el nom d’aquest pelut detectiu

RESPOSTES
1.- Sinichi Kudo
2.- Tintín
3.- Flanagan
4.- La Penya dels Tigres
5.- Preciós

Guanyadors de les entrades de cinema:
Ferran Castro
Manuel Diaz
Pol Ordiñana


Un veritable detectiu fou l’encarregat del sorteig de les entrades

CONCURS ADULTS

1.- El nostre primer detectiu és el germà petit del co-fundador d’un  selecte club britànic. Sovint s’acompanya d’un ex soldat i doctor en medicina

2.- El següent detectiu comparteix nacionalitat amb el reporter Tintín i el prolífic escriptor Georges Simenon i duu un refinat bigoti. Va morir el 6 d’agost de 1975, segons l’esquela publicada al New York Times d’aquell dia.

3.- El nostre tercer detectiu viu i treballa en una ciutat en la que, camí d’un bon restaurant o del famós teatre del Fénix, correu el risc d’ofegar-vos tan sols sortint al carrer.

4.- El nostre darrer detectiu és tot al contrari als anteriors. Vesteix texans i viu a la costera ciutat de Santa Teresa. El seu nom el trobareu si ordeneu correctament deu lletres de l’alfabet.

RESPOSTES
1- Sherlock Holmes
2- Hercules Poirot
3- Guido Brunetti
4- Kinsey Millhone

Guanyadors de les entrades de cinema:
Esther Garcia
Alba Jiménez
Marc Serra