Activitats Juny

0



De l’1 al 30 de juny. Exposició de dibuix: “Vaixells i Marines” a càrrec de Ricard Boscà.


Dimecres 1 de juny, a les 19 h.  Club de Lectura d’Anglès. ADVANCE READERS in English. Condueix la trobada Maree Ray. Cal inscripció prèvia.

Dissabte 4 de juny, a les 11.30 h.  Taller Infantil.
                                                                                 

Dilluns 6 de juny, a les 19 h. Club de lectura LLIBRE OBERT. Aquesta edició amb els llibres Quadern d’Aram i Nit de 1911 de l’autora Mª Àngels Anglada. Coordina: Lluís Barri.

Dimarts 7 de juny, a les 19h. Club de Lectura d’Anglès Fàcil. EASY READERS in English. Comentarem el llibre Cicle Games de Frank Brennan. Condueix la trobada Maree Ray. Cal inscripció prèvia.

Dijous 9 de juny, a les 18 h. TARDES DE TERTÚLIA amb el comentari de L’elegància de l’eriçó de Muriel Barbery. Coordina: Quima Martínez. Organitza: Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella. Lloc: Ajuntament vell.

Dissabte 11 de juny, a les 11.30. Activitat infantil Pinta el Renaixement.


Dimarts 14 de juny Xerrada Francesc Gras a les 19h explicarà la tradició del Corpus.


Dijous 30 de juny, a les 18 h. TALLER DE MEMÒRIA. Coordina: Quima Martínez. Organitza: Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella. Lloc: Ajuntament Vell.



Recorda que aquest mes de juny finalitzen els cursos dels Clubs de Lectura EASY READERS i LLIBRE OBERT. Apunta’t al nou curs que s’iniciarà l’octubre.

Musicotèrapia

0


A la biblioteca us hem recopilat una sèrie de documents relacionats amb les teràpies alternatives, amb especial atenció a la musicotèrapia.

A la planta baixa hi trobareu un petit recull de biografies de gran compositors pensades per infants així com enregistraments de les seves obres més populars. Al primer pis, una variada exposició de llibres de diverses teràpies amb vocació curativa i un recull de peces musicals que volen contribuir a fer-nos més lleugers els nostres problemes de salut.
N’hi ha alguns d’especialment indicats per unes dolences concretes.

Insomni
Nocturns de Chopin
Cànon en Re de Pachelbel

Hipertensió
Música aquàtica de Haendel
Concert per a violí de Beethoven
Simfonia nº 8 de Dvorak

Ansietat

Mal de cap
Somni d’Amor de Listz
Serenata de Schubert
Himne al Sol de Rimsky-Korsakov

Mal de panxa
Concert d’Arpa de Haendel
Concert d’Oboè de Vivaldi

Energètiques
La suite Karalia de Sibelius

Per a la sanació i harmonia de la llar
Tota la producció de Wolfgang Amadeus Mozart
 

Domènec Mir Moragas

0




Va néixer a can Galceran (carrer Sant Josep de Calella) el 15 de juliol de 1907, on el seu pare regentava, des de 1880, una adrogueria.
Ja de ben jove s’interessà pel món de l’edició. Amb el seu cunyat, Pedro Valls, fundà la impremta “Gràfiques Calella”. I des de 1933 fins el juliol de 1936 edità, amb la Federació de Joves Cristians de Catalunya, la revista “Capaspre”. També col•laborà amb la revista “Recull”, de Blanes. A partir de 1955, treballà de corresponsal de La Vanguardia.
Fou un viatger incansable; les visites a Israel i Palestina el commogueren a escriure “Viatge a Terra Santa”.
També s’interessà per la història local i al llarg de la seva vida anà recopilant un important recull de fotografies de la Calella antiga, que s’exposaven regularment a la Fira de Calella.
Domènec Mir Moragas morí l’any 2007.

Algunes de les obres que ens va deixar:
· Calella d'altre temps, 1991
· Calella sota el caciquisme de Manuel Puigvert, 1997
· Compilació històrica de Calella, 1982
· Fundació de Calella, 1988
· Història de la Parròquia, 1999
· In memoriam Jaume Martorell i Flaqué, 1998
· P. Martí Brugarola SJ,1999
· Calella, qui t'ha vist i qui et veu, 2002
· Selecció de portades de la premsa catalana estesa arreu del món des de 1792 i altres històries,[2002?]
· Vivències, 1995

Contes justos

0

Dins els múltiples actes de la Quinzena Solidària 2011, el passat dissabte 7 de maig, Vadecontes va visitar la biblioteca Can Salvador de la Plaça amb el seu espectacle “Contes justos”.
Petits i no tan petits, van gaudir amb l’estil natural i fresc d’aquest peculiar inventor d’històries poc convencionals.
 
Més informació sobre les activitats de la Quinzena Solidària d’enguany al lloc web de l’Ajuntament.

Com ens diem al Maresme?

0


Enguany la guia que elaborem el conjunt de biblioteques està dedicat als noms i malnoms dels habitants de les poblacions de la nostra comarca. A l’apartat de Calella hi trobareu un resum de l’article narrat per Josep Andreu i Gay sobre “La llegenda de la llopa”. El fragment forma part de l’obra "Calella típica. Anècdotes, fets i personatges de la Calella antiga." Ajuntament de Calella, 1978. 

Podeu recollir aquesta guia a la biblioteca o descarregar-vos-en una versió en PDF

Cinema Familiar i darreres adquisicions

0

A la biblioteca Can Salvador de la Plaça us hem preparat una selecció de pel·lícules per veure tota la família. Aquesta mini-secció, que hem anomenat “Cinema Familiar”, la podreu trobar a la planta baixa, al prestatge dels DVD’s per infants i les reconeixereu perquè les caràtules dels DVD duen una   al seu llom.

També n’hem fet una guia (en paper) amb tots els títols. Podeu recollir la guia als taulells de la biblioteca. O descarregar-vos la versió en PDF d’aquest bloc:


Als taulells també podreu recollir un nou exemplar de la guia de “Darreres adquisicions” (on destaquen títols com: 8 mujeres, El espíritu burlón, El graduado, El mensajero del miedo, o una interessant col·lecció de guies turístiques amb ciutats com Nova York, Tokio, Londres o París).
Aquesta guia de també la podeu baixar en format PDF:

Activitats Maig

0



Dilluns 2, a les 19 h. Club de lectura LLIBRE OBERT. Aquesta edició amb el llibre El curiós incident del gos a mitjanit de Mark Haddon. Coordina: Lluís Barri.

Dimarts 3, a les 19 h. Club de Lectura d’Anglès Fàcil. EASY READERS in English. Condueix Maree Ray. Cal inscripció prèvia.

Dimecres 4, a les 19 h. Club de Lectura d’Anglès. ADVANCE READERS in English. Condueix Maree Ray. Cal inscripció prèvia.

Dissabte 7, a les 11.30 h. HORA DEL CONTE Contes Justos a càrrec del col·lectiu Vadecontes. Organitza: Regidoria de Ciutadania. Quinzena Solidària.


Dijous 12, a les 18 h. TARDES DE TERTÚLIA amb el comentari de La Bogeria de Narcís Oller. Coordina: Quima Martínez. Organitza: Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella. Lloc: Ajuntament vell.

Dijous 12, a les 19 h. Xerrada: El món de les roses a càrrec de Teresa Vidal. Organitza: Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calella. Comissió de Roses.

Divendres 13, a les 19.30 h. Xerrada: La banca ètica i la seva implantació a Catalunya a càrrec de Josep Maria Farrés d’Oikocredit. Quinzena Solidària.

Dissabte 14, a les 11.30 h. Taller infantil a càrrec de Mabi Salinas.


Dissabte 21, a les 11.30 h. Taller de contes a càrrec Lydia Ruiz.


Dijous 26, a les 18 h. TALLER DE MEMÒRIA. Coordina: Quima Martínez. Organitza: Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella. Lloc: Ajuntament Vell.

Dissabte 28, a les 11.30 h. Taller infantil de coloraines a càrrec de Montse Morales.