Agenda d’activitats març 2018

0

Exposició “M’agrada l’òpera” del 5 de març al 7 d’abril. Col·lecció de Margarida Montell. Organitza per els Amics de la biblioteca.



Dijous 1, a les 18.00 h, Taller de memòria per a la gent gran. Organitza: Ajuntament de Calella. Coordina: Quima Martínez.


Dissabte 3, a les 11.30 h, Espai del conte: Activitat familiar “Coses de tritons i libèl·lules”. A càrrec de Marta Catalán. Organitza: Biblioteca

Dissabte, 10 a les 11.30 h, Taller infantil. A càrrec de Mabi “I si no vola?” Activitat gratuïta per a nens i nenes a partir de 4 anys. Cal inscripció prèvia.

Divendres, 16 a les 19.00 h, Presentació del llibre Xamfrà Kon Tiki de Francesc Ten. A càrrec de Francesc Feliu Torrent, professor de Filologia Catalana de la Universitat de Girona. Organitza: Biblioteca i llibreria La Llopa.


Dissabte 17, a les 11.30 h, Taller infantil “Arriba la Pasqua” A càrrec de Susanna. Activitat gratuïta per a nens i nenes a partir de 4 anys. Cal inscripció prèvia.

Dijous 22, a les 18.00 h, Taller de memòria per a la gent gran. Organitza: Ajuntament de Calella. Coordina: Quima Martínez.


Divendres 23, a les 18,30 h, a la Sala Mozart. Trobades d’òpera, amb Carmen de Georges Bizet. Amb els comentaris de Rosa Maria Carbonell. Inscripcions: Biblioteca. Organitza la Biblioteca Can Salvador de la Plaça amb la col·laboració de l’Aula Universitària de Calella. Patrocina: Ajuntament de Calella.


Dissabte 24, a les 11.30 h, Espai del conte: Activitat familiar “Artur i la Clementina” a càrrec de Sílvia Serra. Organitza: Àrea d’igualtat de l’Ajuntament de Calella.


AVÍS: La biblioteca romandrà tancada des del dijous 29 de març per la tarda fins dimarts 2 d’abril (Setmana Santa).



Què estem llegint?
Inscriu-te als clubs de lectura i comparteix les teves lectures.

Club de lectura en anglès

High Fidelity de Nick Hornby.
Coordina: Sîan Mathias.
Trobades: dijous 1, 8, 15 i 22, a les 19.00 h

Tertúlies en català
Olives picants d’Anna Monreal
Trobades: divendres 2, 9, 16 i 23 a les 10.00 h

Llibre obert
La nit de les criatures de Toni Morrison
Coordina: Lluís Barri.
Trobada: dilluns 5, a les 19.00 h

Tardes de tertúlia
Pietr, el letón de Georges Simenon
Coordina: Quima Martínez.
Trobada: dijous 15, a les 18.00 h


El mar, poema de Concepció Organ

0

Un record per la poetessa calellenca Concepció Organ que ens ha deixat avui, 9 de febrer de 2018.

El mar

Potser m’he repetit massa vegades
i anomeno el mar blau cada moment
i parlo de l’escuma i les onades
perquè sempre les tinc al pensament.

Ell fou el meu amic tot just donzella,
va ser en la joventut el meu tresor
i avui que el pas dels anys m’ha anat fent vella
encara quan el veig tremola el cor.

Ell és tot els diners, tota l’herència
i el pou inesgotable de gran ciència
que em va deixar el meu pare pescador;

jo no tinc fills per dar-los l’heretatge
però quan emprendré el darrer viatge
te’n faig hereu a tu, estimat lector.


Concepció Organ i Valverde
Poema extret de “De Soca-rel. Estampes Calellenques

Trobada amb l'escriptora calellenca Núria Martí Constans

0

Trobada amb l’escriptora calellenca Núria Martí Constans.
Ens parlarà de la seva obra i d'"Espècies invasores", la novel·la que hem llegit a les Tertúlies en Català.
Programa Lletres en viu Institució de les Lletres Catalanes. 
Organitzen: Oficina de Català i Biblioteca.

Núria Martí Constans
Va néixer a Calella l’any 1966. Va passar la infantesa a Blanes i la joventut entre la vila marinera i Girona, fins que el 1990 s’instal·là definitivament a la ciutat.
Llicenciada en Filologia catalana, es dedica a l’ensenyament per a adults al Consorci per a la Normalització Lingüística, feina que compagina amb l’escriptura. Ha publicat la novel·la Hores prohibides (2009), finalista del XXVII Premi Just M. Casero. És autora també de les novel·les de Lectura Fàcil Les mateixes estrelles (2010), Premi de Novel·la Curta de Lectura Fàcil, i Trampa de foc (2011), ambdues de pròxima aparició en castellà. Ha guanyat diversos guardons literaris, ha estat col·laboradora de la Revista de Girona i és jurat dels Premis de Narrativa Sant Narcís i del Concurs Artístic i Literari dels Amics de la Unesco de Girona.







Obra de Núria Martí que pots trobar a la biblioteca


Nuria Martí va visitar la seva ciutat per trobar-se amb lectors de les Tertúlies en Català, un grup de nous lectors en català impulsat pel Consorci de Normalització Lingüística i la biblioteca. La conferència informal era oberta a tothom i apart dels participants habituals de la tertúlia, altres curiosos, lectors i usuaris de la biblioteca s’hi van afegir. La Nuria va parlar-nos de la necessitat d’escriure i el costat fosc que la seva obra li permet extreure de l’ànima. També va respondre preguntes sobre les “Espècies invasores”, el llibre que havien llegit a les trobades, i com, sense haver trepitjat mai Mèxic, en va parlar amb tanta autenticitat que una usuària nascuda al país de Frida Kahlo li va reconèixer la bona ambientació pel que fa a la cultura de la mort i dels cementiris, un dels llocs que fascinen Nuria Marti –segons va dir- i al que sovint, durant els viatges hi arrossega la família –el marit que era allí entre el públic va assentir lacònicament-.

L’acte va acabar amb una fotografia de família per immortalitzar el moment.