Personatges amb història nascuts al setembre

0

Personatges amb història et presenta un personatge il•lustre masculí i un de femení d’arreu del món, coneguts per la seva obra, pels seus èxits o la seva aportació en l’àmbit de les arts, l’esport, la ciència o la política, entre altres.
Aquest mes tenim dos novel•listes nascuts al setembre.
Miguel de Cervantes Saavedra es considera un dels escriptors espanyols més influents de la literatura universal i l’impulsor de la novel•la moderna.
Caterina Albert i Paradís, més coneguda com a Víctor Català, és l’escriptora catalana, autora de la famosa novel•la Solitud (1905), una de les obres literàries més representatives del modernisme a Catalunya.

Activitats octubre 2017

0

Del 16 al 29 d’octubre exposició fotogràfica: Llum i retrats. A càrrec d’Ariadna Carrasquer. Organitza: Amics de la Biblioteca de Calella.


Dijous 5, 19 i 26 a les 19.00 h Club de lectura en anglès. amb el llibre Deaf Sentence de David Lodge. Coordina Sîan Mathias.

Divendres 6, 20 i 27  d’10.00 h a 11.00 h, Tertúlies en català amb el llibre El violí d’Auschwitz de Ma Àngels Anglada. Organitza: Oficina de Català de Calella i Biblioteca.


Dilluns 2, a les 19.00 h Club de lectura Llibre obert, amb el comentari de: La tercera Verge de Fred Vargas. Coordina: Lluís Barri.
 

Dijous 5, a les 18 h la Tardes de tertúlia, amb el comentari de: La Noia de la biblioteca de Núria Pradas. Coordina: Quima Martínez. Organitza: Ajuntament de Calella i Biblioteca.


Dissabte 7, a les 11.30 h Taller infantil “Fes-me una abraçada”. A càrrec de Montse.
 


Dissabte 14, a les 11,30 h  Activitat infantil “Vine a acolorir”.

Divendres 20, a les 18,30 h a la Sala Mozart. Inici de la segona temporada de Trobades d’òpera. Primera sessió amb l’òpera Nabucco de Giuseppe Verdi. Amb els comentaris de Rosa Maria Carbonell. Organitza: Biblioteca Can Salvador de la Plaça amb la col·laboració de l’Aula Universitària de Calella. Patrocina: Ajuntament de Calella. Places disponibles, inscripció a la biblioteca!


Dissabte 21, a les 11.30 h Conta-contes l’Espai del conte: El Cantallaire a càrrec de Ferran Campabadal. Organitza: Biblioteca.

Dissabte 28, a les 11.30 h Taller infantil.  

La generació perduda

0



La generació perduda es refereix als escriptors i intel·lectuals nord-americans dels anys 20, entre la Primera Guerra Mundial i el crac del 29.
Els autors més destacats eren John Dos Passos, Ezra Pound, William Faulkner, Ernest Hemingway, John Steinbeck i Francis Scott Fitzgerald.
Segons la llegenda l’etiqueta “generació perduda” sorgeix un dia en que l’escriptora i periodista Gertrude Stein era en una benzinera omplint el dipòsit del seu vehicle. Mentre era allí, un cotxe amb uns joves arrauxats va passar a tota velocitat per la carretera. Aleshores l’empleat de la benzinera amb un lament amarg va exclamar:
-    -      Aquesta és una generació perduda.

A Stein li va fer gràcia l’expressió i la va compartir amb el seus col·legues. 

Guia de recursos de les biblios del maresme 2017

0


“Fent i desfent aprèn l’aprenent: oficis d’abans al Maresme”. 
A Calella, l’ofici d’abans escollit és: terrissaire.
El text de la guia és un fragment de l’article de Col·lecció local: Fonrodona: els darrers terrissaires de Calella



Emili i Nicolau Fonrodona pertanyen a una nissaga dedicada a l’art de la terrissa.

Podeu consultar la guia on-line o demanar-la al taulell (fins a exhaurir existències).  

Guia Maresme 2017: “Fent i desfent aprèn l’aprenent: oficis d’abans al Maresme”.

Conferència sobre Ramon Llull a càrrec de Sebastià Alzamora

0


Conferència sobre la figura i obra de Ramon Llull. A càrrec de Sebastià Alzamora (Llucmajor, 1972), poeta, novel·lista i articulista del diari ARA. Ha guanyat el Premi Sant Jordi de novel·la, Premi Carles Riba de poesia, Premi Josep Pla de narrativa, Premi Salvador Espriu de poetes joves, entre d’altres. La seva és una de les veus més rellevants de les lletres catalanes de Mallorca de les darreres dues dècades.
És un acte emmarcat dins la 37a Fira de Calella i l’alt MaresmeIlles Balears essència Mediterrània. Organitza: Ajuntament de Calella i Biblioteca.
#firadecalella17




Projecció de Dragut

0

‘Dragut’, fou un pirata turc del segle XVI que va assetjar el Mediterrani i va arribar fins a Pineda de Mar.

Al rodatge, que va durar 6 mesos, hi van participat més de 150 persones  de forma desinteressada. L'actor que encarna Dragut és Àlex Ricart, que ha participat en series com 'Amar en tiempos revueltos', ‘Acacias’ o a 'La que se avecina'. Entre els protagonistes principals també hi ha actors coneguts com ara Jaume Casals, actor de 'La Riera' entre d'altres. La banda sonora és a càrrec del músic Pep Romaguera .

Aquest és un projecte de recuperació de la memòria històrica.








Exposició novel·la policíaca històrica

0


Exposició: “La novel·la policíaca històrica”. Un recorregut cronològic per la història mitjançant els principals autors i títols d'aquest subgènere, que formen part del fons especial de gènere negre i policíac de la biblioteca de L'Hospitalet, La Bòbila.
Durant el mes de setembre a la biblioteca.