Agenda activitats juny 2015

0

Dijous 4, 11 i 18  a les 10.30h Club de lectura de novel·la històrica amb el llibre Memorias de Adriano, de Marguerite Yourcenar. Coordina: Josep Lluís Lozano, historiador. Inscripcions obertes.


Dilluns 1 a les 19h a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça Club de lectura llibre obert amb el llibre l’Estiu que comença de Sílvia Soler. Coordina: Lluís Barri i Vila.

Dimarts 2 a les 19h Club de lectura en anglès Easy Readers amb el llibre Jane Eyre de Charlotte Brontë. Coordina: Sîan Mathias.

Dissabte 6 a les 11,30h Hora de conte: “El llop cantaire dels tres porquets i la caputxeta”, a càrrec de Penjim Penjam Titelles.


Dijous 11 a les 18h a l’Ajuntament Vell sessió del Club de lectura sènior Tardes de Tertúlia entorn del llibre 14 de Jean Echenoz. Coordina: Quima Martínez. Organitzen Ajuntament de Calella i Biblioteca.

Divendres 12 de 19h a 21h al pati de la Biblioteca Còctel de llengües, converses multilingües (cara a cara amb nadius i professors experimentats). Obert a tothom.

Dissabte 13 a les 11,30h Taller infantil “Vine a conèixer els gegants”. A càrrec de Susanna. Cal inscripció prèvia.


Dimecres 17 a les 19h Club de lectura en anglès Let’s Read! Amb el llibre From the cradle to the grave: short stories. Coordina: Sîan Mathias.


Dijous 25 a les 18h a l’Ajuntament vell. Taller de memòria per a la gent gran. Organitza: Ajuntament de Calella. Coordina: Quima Martínez.


Divendres 26 a les 19h. Al pati de la biblioteca Conferència:  Made in USA: narrativa nord-americana actual. A càrrec de Rodrigo Fresán. Podreu triar els llibres de la Bibliografia recomanada. Organitza Llibreria La Llopa i Biblioteca de Calella.

Flamenc - Exposició del Fons

0

El Flamenc és un gènere de música i dansa del segle XVIII, que té com a base la música i la dansa andalusa, en la creació i desenvolupament del qual van tenir un paper fonamental els individus de l'ètnia gitana.
Avui dia està considerat com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
En el Flamenc es mescla el cant, el ball i la guitarra, i és el ball el que fa d’unió entre els tres elements. El Bailaor interpreta els sentiments que el Cantaor expressa a través del cant i també es converteix en músic, aportant la percussió amb les palmes i el moviment dels peus sobre la tarima.
En el món musical del flamenc, trobem un art que sempre es va mantenir en moviment.  Amb Paco de Lucía i Camarón de la Isla, sota la batuta de Pulpón el flamenc viu un dels moments de major acceleració creativa, establint nous cànons interpretatius, nous instruments (el calaix, la flauta travessera ...), trencant barreres estilístiques i dotant de sentit a les experiències de fusió posteriors.
Al llarg dels dècada del 1980 sorgeix una nova generació d'artistes que fan avançar la fusió un pas més. És el cas de Pata Negra (que fusionen flamenc amb blues i rock), Ketama (que busquen inspiracions afrocaribenya) o Ray Heredia (creador d'un univers musical propi on el flamenc ocupa un lloc central).

"La chica de los pechos turgentes y los pantalones ajustados" de Gemma Rivero

0

Presentació del llibre "La chica de los pechos turgentes y los pantalones ajustados" de Gemma Rivero.
Dia i hora: divendres 15 a les 19h.
Lloc: la biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella.
Presenta Mar Arenaza. 


Organitzen llibreria la Llopa i Biblioteca Can Salvador de la Plaça


 “Teresa es una mujer que nunca se ha gustado a sí misma. Con sus kilos de más y una autoestima por el suelo, pasa por el mundo aborreciendo su nombre y envidiando a las chicas guapas y delgadas. Teresa se verá sumida en un triángulo amoroso en el que deberá elegir entre Pablo, el ‘niño bien’ en el que despertará una crueldad, lascivia y hambre que ella no espera y Gustavo, el amigo fiel que intentará cambiar la vida de Teresa y sacarla del pozo de tristeza en el que se encuentra inmersa. Una historia con un sorprendente final que apuesta por los sentimientos y que no deja indiferente a nadie. Y es que, ¿quién no se ha sentido Teresa en algún momento de su vida?”

Especial Any de les Biblioteques

0

Enguany celebrem l'Any de les Biblioteques perquè es commemora el centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars que va posar en marxa la Mancomunitat de Catalunya.
Constituïda l'any 1914, la Mancomunitat de Catalunya va encarregar un projecte de planificació  per crear biblioteques a tot Catalunya per estendre la cultura i formació per tot el país. Fruit  d'aquell projecte,  el  juliol  de  1915  la  Mancomunitat va convocar  el  primer   concurs per adjudicar quatre biblioteques populars, una a  cada demarcació: Valls, Sallent, les Borges Blanques i Olot.

Aquella tardor, ja va començar a funcionar l'Escola Superior de Bibliotecàries, que dotaria de personal format les biblioteques que començaven a funcionar.
A la BibliotecaVirtual trobareu un especial sobre l'Any de les Biblioteques, trobareu diversos recursos perquè descobreixis l'origen i evolució de les biblioteques. I al portal infantil Gènius un recorregut perquè els més petits ho sàpiguen tot sobre aquests equipaments culturals.

Moments de flors al pati de la biblioteca

0

Moments de flors al pati de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça
Jardiner: brigada de jardiners de l'Ajuntament i membres de l'Hort Social.



Entrada gratuïta
Horari visita:
Dissabte 17.00 a 21.00 h
Diumenge 10.00 a 14.00 - 17:00 a 21:00



Dissabte de 18.00 a 19:30 música en viu a càrrec de Núria Grima (violí) i Carles Geli (guitarra)

La llegenda de “la llopa de Calella” – III Revetlla de Sant Jordi

0



La III Revetlla de Sant Jordi del passat dia 22 d'abril a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella va ser tot un èxit.
Ho podeu veure en aquest vídeo, amb imatges i edició a càrrec de  Josep M. Colomer Mir (Foto-Film Calella).
Els alumnes de l’Oficina de Català van fer una lectura pública del conte que recrea la llegenda de “la llopa de Calella”. Que ells mateixos havien escrit. És un dels contes semifinalistes  del concurs Contes del Món organitzat per l’entitat COMSOC amb el suport de la seva professora Judith Farré, del CNL del Maresme - Oficina de Català de Calella. Va ser una celebració molt emotiva.  

Gràcies a tots per compartir amb nosaltres el vostre treball i la vostra companyia.