Activitats Gener 2015

0

Del 20 de desembre al 31 de gener de 2015. Exposició: Músics a l’Aplec Un treball fotogràfic de J. M. Colomer Mir, de Foto Film Calella

Divendres 9, 16, 23 i 30 d’11h. a 12 h. Tertúlies en Català entorn de: Cercamón, de Lluís Racionero. A càrrec de la voluntari lingüístic Joan Pera. Organitzen: Oficina de català i Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

Dijous 8, a les 18h. 3ª Trobada del Club de lectura infantil Penya dels llibres (de 9 a 12 anys) dinamitzat per Joan Boher. Amb el llibre El Petit Nicolàs de Sempé i Goscinny

Dilluns 12, a les 19h. Club de lectura Llibre Obert amb el llibre El final del joc de Gemma Lienas. Coordina: Lluís Barri.

Dimarts 13, a les 19h. Club de lectura en anglès Easy Readers amb el llibre Dracula de Bram Stoker. Coordina: Sîan Mathias. 

Dijous 15, a les 18h, a l’Ajuntament Vell Sessió del Club de Lectura Sènior Tardes de Tertúlia entorn del llibre La ciutat invisible d’Emili Rosales. Coordina: Quima Martínez. Organitzen Ajuntament de Calella i Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

Dissabte 17, a les 11,30h. Taller infantil: “Fem una postal” a càrrec de Montse. Cal inscripció prèvia. Places limitades.

Dimecres 21, a les 19h. Club de lectura en anglès Let’s Read! Amb el llibre Ripley’s game de Patricia Highsmith. Coordina: Sîan Mathias.

Dissabte 24, a les 11,30h. Activitat infantil. Representació de “La Princesa i el Drac” a càrrec de TeatreAula.

Dijous 29, a les 18 h. a l’Ajuntament vell. Taller de Memòria per a la gent gran. Organitza Ajuntament de Calella. Coordina: Quima Martínez.

Dijous 29, a les 19 h. Presentació del llibre Contes arran de mar de Clàudia Mollfulleda i Martí, publicat per Editorial Germania. Presenta el llibre: Pilar Roger. Organitza: Llibreria La Llopa i la biblioteca Can Salvador de la Plaça. 

Dissabte 31, a les 11,30h. Taller infantil: “Fem un clauer” a càrrec de Mabi. Cal inscripció prèvia. Places limitades.

Presentació del llibre

0

Divendres, 19 de desembre,a les 19h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça.
Joan Coromines (Barcelona, 1905 - Pineda de Mar 1997) fou un lingüista català, autor del Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana, de l'Onomasticon Cataloniae i del Diccionario crítico etimológico de la lengua castellana. 

Va ser un dels principals especialistes en lingüística romànica. Estudià a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Barcelona, i va completar estudis en diverses ciutats europees. El 1930 començà a treballar a l'Institut d'Estudis Catalans i el 1931 publicà la tesi doctoral Vocabulario aranés


Amb els Itineraris de Joan Coromines, es presenten per primera vegada al públic els escrits de viatge d’un dels nostres lingüistes més insignes. Pàgines extraordinàries, d’innegable qualitat literària, amb les quals seguim amb delit les passes de l’home de lletres i les seves sentides evocacions pels viaranys i les tresqueres del país a la recerca de la paraula viva, del mot més genuí. Fragments emocionants que aixequen la pols dels camins i que expliquen els nostres desigs i anhels nacionals. Llegir més

Presentació del llibre La Cuina Catalana de Josep Lladonosa

0

Dijous 18 de desembre, a les 19.00 hores
Biblioteca Can Salvador de la Plaça
Cuiner, professor i divulgador de la cuina tradicional catalana, Josep Lladonosa i Giró (Alguaire, 1938) és un dels autors de llibres de cuina més reconeguts per diverses generacions de catalans.
La cuina catalana és el seu receptari definitiu, amb una tria exhaustiva de les seves millors receptes, ampliades, revisades i actualitzades. El cuiner explica els seus trucs per preparar els productes de temporada i poder redescobrir plats de sempre, com l’ànec amb peres, els rovellons a la brasa amb all i julivert, l’arròs a la cassola, el bacallà amb mongetes o els musclos amb salsa marinera. Sens dubte, un llibre que es convertirà en un dels clàssics de la nostra cuina.

800 receptes: El millor de la cuina catalana. Com diu l’autor, “una cuina creada al llarg dels segles, una cuina nacional de característiques inigualables". 


Novetats Nadal DVD

0

Grand Piano, amb Elijah Wood, John CusackBlue Jasmine, dirigida per Woody Allen, entre d'altres; o clàssics com Cianuro espumoso, d’Agatha Christie són alguns dels títols més destacats de les darreres adquisicions en Dvd.
I pels més petits, títols com ¡Monstruos! ¡Cámara! ¡Acción! de Monster High o  Yoko, un petit Yeti del Himàlaia amb habilitats místiques. 
La Guia de Novetats la trobaràs als taulells de la biblioteca o la pots consultar i/o descarregar.



Presentació del llibre '30 dies per salvar El Llémena' de Xavier Cusell

0

'30 dies per salvar El Llémena' o el relat de com es van organitzar els veïns davant d'una agressió al territori, del periodista calellenc Xavier Cusell.

La presentació anirà a càrrec del Sr. Josep M. Juhé i Mas, Regidor a l'Ajuntament de Calella.
Divendres, 12 de desembre, a les 20:00h. Lloc: Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

El llibre tracta del procés d'oposició a una planta de tractament de salmorres projectat en una zona rústica de Sant Aniol de Finestres, la Garrotxa. Un text que pretén relatar com es van organitzar un grup de veïns per fer-hi front i arribar dins del termini de 30 dies a presentar una al·legació en temps i forma, a més d’altres iniciatives per frenar el projecte.


El projecte de planta de salmorra pretenia instal·lar unes basses d’assecat de la sal excedent d’un procés industrial, en una zona rústica d'alta fragilitat, una pretensió que molts veïns van considerar una amenaça per un entorn privilegiat com la Vall del Llémena i el riu. El llibre està narrat en primera persona pel periodista Xavier Cusell que és també regidor a l’oposició de l’Ajuntament de Sant Aniol de Finestres, encapçalant una agrupació d’electors independents. S'hi expressa la dificultat per compartir a vegades els posicionaments o les reflexions i estratègies per fer front a una crisi com la que es va viure en el petit municipi, una crisi que va ser local però pot ser exportable, és a dir “glocal”.



Per a l'edició i la difusió del llibre s’ha obert un projecte de micro-mecenatge a Tot Suma http://www.totsuma.cat/projecte/1243/30-dies-per-salvar-el-llemena De moment, hi ha concretada la campanya de presentació que es farà aquest mes de desembre: A Llagostera el dia 11 a la biblioteca municipal,  a Sant Gregori el 16 a la biblioteca municipal, a Girona el 18 a la Llibreria 22 i el dia 12 de desembre a Calella, a la Biblioteca municipal.



El pròleg va a càrrec de Lluís Postigo, ex-alcalde de Llagostera i ex-diputat al Parlament, que es va donar a conèixer especialment per la lluita contra el 'lobby elèctric' pel traçat de la línia de les Gavarres. Un pròleg centrat en la demanda de pluralitat, transparència i participació ciutadana en l'activitat política."

Ara que s’acosten els àpats de Nadal...

0

.. es un bon moment per recordar la recepta de “Coca de recapte de galera amb sopa de romesco i oli d'alga nori”, el plat amb que Calella va col·laborar a la guia: “La cuina del Maresme”, de la xarxa de biblioteques d’aquest 2014.


Podeu veure l’elaboració d’aquest plat en una gravació feta als fogons de l’Aula-Restaurant El Rebost del Bisbe.
Bon profit!

La Penya dels Llibres i els zombies

0

Avui dijous a les 18:00 a la trobada del club de lectura “La Penya dels llibres”. Nens i nenes d'entre 9 i 12  anys han comentant el llibre El secret de Morisville

Max, Charles, Biel, Paula i Thaís formen la colla AZ, que té la missió de mantenir a ratlla els zombis que amenacen els humans a Morisville.


Els participants i el seu coordinador, Joan Boher, han valorat el llibre amb un 8.