Capricis a la taula de Nadal

0




14-12-2010

Quan s’atansa el Nadal és tradició a la Biblioteca que la Quimeta de la Roda ens suggereixi una colla de receptes escaients per celebrar les Festes.

I aquest dissabte...

0

Ja s’acosta el Nadal i a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça ho celebrarem amb nadala ben nadalenca i un Pare Nöel que "pinçarà" els regals.

Activitats desembre

0



Activitats Infantils

· Dissabte, 11 de desembre, a les 11,30 h. TALLER INFANTIL: FELICITA EL NADAL ! a càrrec de Mabi.

· Dissabte, 18 de desembre, a les 11,30 h. TALLER INFANTIL: GUARNIMENTS DE NADAL a càrrec de Montse.

· Dilluns, 3 de gener, a les 19 h. ELS PATGES DE SS MM ELS REIS D’ORIENT recolliran les cartes dels nens i nenes i explicaran contes.

Clubs de Lectura

· Divendres, 10 de desembre, a les 18 h. TERTÚLIA JUVENIL DELS DEVORALLIBRES. Comentarem el llibre El curiós incident del gos a mitjanit de Mark Haddon.

· Dilluns, 13 de desembre, a les 19 h. CLUB DE LECTURA LLIBRE OBERT amb el llibre Les veus del Pamano de Jaume Cabré. Coordina: Lluís Barri Vila.

· Dijous, 16 de desembre, a les 18 h. Lloc: Ajuntament vell. TARDES DE TERTÚLIA Comentarem Desayuno en Tiffany’s de Truman Capote. Coordina: Quima Martínez. Organitza: Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella.

Presentacions

· Dimarts, 14 de desembre, a les 19 h. XERRADA: CAPRICIS A LA TAULA DE NADAL, a càrrec de Quimeta de la Roda. Organitza: Amics de la Biblioteca de Calella.

· Dimecres, 15 de desembre, a les 19 h. PRESENTACIÓ DE L’AGENDA LLATINOAMERICANA 2011.

Exposicions

· Del 14 de desembre al 16 de gener.

EXPOSICIÓ: PESCA I VIDA A LA COSTA CATALANA A LA PRIMERA MEITAT DEL SEGLE XX. (Alguns panells estan situats a Calella). Realitzada per Gerència de Biblioteques.

· Del 15 de desembre al 8 de gener. EXPOSICIÓ: LLIBRES PROHIBITS. Coproduïda per L’Obra Social d’Unnim i la Diputació de Barcelona. Lloc. Ajuntament vell. Horari: de dimecres a dissabte de 18 a 21 h. Diumenges i festius d’11.30 a 14 h. Tancat: 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 i 5 de gener.

La prohibició de llibres va ser un fenomen editorial que va néixer de la censura implantada pel general Primo de Rivera a finals dels anys 20 i es va estendre fins a la meitat dels 30.


L’auto formació a Internet

0

Internet és un mar d’informació que ens pot arribar a ofegar. Les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC): informàtica, Internet, etc... són un univers vast i, en aparença, complex.

Internet, però, també facilita l’aprenentatge, l’auto formació o el sempre necessari reciclatge de coneixements, en un món en constant evolució tecnològica.
Des de la biblioteca Can Salvador de la Plaça us volem recomanar molt especialment un web excel•lent.


Conté un ampli catàleg de cursos de diversos nivells i centrats en diversos aspectes: iniciació a la informàtica, ofimàtica, Internet, imatge i video digital,...

Són cursos gratuïts, “penjats” al web, que podem anar seguint des de casa o des dels ordinadors de la biblioteca amb connexió a Internet.

Aquesta setmana parlem de...

0


...la decisió adoptada per la Unesco de considerar els castells patrimoni immaterial de la humanitat.
Com podem llegir en un article del Periódico de Catalunya, avui els castells són una activitat que sintetitza com poques valors positius com la solidaritat, l’esforç i la competitivitat no desmesurada.
Els castells mobilitzen avui durant molts mesos de l’any milers de ciutadans de molts llocs del país i són un vehicle de cohesió i socialització obert a gent de tota classe, condició i edat. Inspirats en la força, valor, equilibri i seny. Una tetralogia que, si val com actitud davant la vida, encara més en una època de crisi com l’actual.

Trobareu més informació a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

Conferència sobre el paratge natural de l'Albera

0

El Parc Natural de l’Albera (vessant oriental del Pirineu) està en perill: focs, parcs eòlics, carreteres, línees d’alta tensió, l'AVE, canvi climàtic...amenaçen la flora i la fauna d'un entorn natural privilegiat.
En El Crit de l’Albera, la mitologia catalana s’hi manifesta amb una història d’amor vertader i pur amb passió de tramuntana i de tota la força de la natura. Marc, el caçador mític de l’Albera donaria la meitat de la vida que li queda si això servis perquè el seu món ecològic i paisatgístic continués viu. L’Elna enamorada d’un gran defensor de la natura -tan verídic com fictici-, estaria disposada a abandonar-ho tot per conservar les muntanyes de l’Albera arrapades al seu cos.

Dijous 11 de novembre, a les 19 h. conferència sobre el paratge natural de l'Albera a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, a càrrec de l'autora del llibre El Crit de l'Albera, Pilar Arce i Llupià.


Activitats novembre

0

Exposicions- Presentacions

· Del 2 al 24 de novembre. De la revolución pacífica a la unidad alemana. 20è aniversari de la reunificació alemanya formalitzada el 3 d’octubre de 1990.

· Dijous, 11, a les 19 h. Presentació del llibre El Crit de l’Albera (Parc Natural de l’Albera) a càrrec de Pilar Arce i Llupià.

· Divendres, 26, a les 19 h. Presentació del llibre Després de classe a càrrec de Toni Argent, Professor de secundària i Economista.


Tallers

· Dissabte, 20, de 10 a 12 h. Iniciació a la informàtica a càrrec de Jordi Massó. Inscripció: 2 euros.

· Dijous, 25, a les 18 h. Lloc Ajuntament vell. Taller de memòria. A càrrec de Quima Martínez. Organitza: Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella.

· Dissabte, 27, de 10 a 12 h. Crea i gestiona el teu correu electrònic a càrrec de Christian Negre. Inscripció: 2 euros.


Activitats infantils

· Dissabte, 6, a les 11,30 h. HORA DEL CONTE. Boscos, follets i castanyes a càrrec de Marta Roig.

· Dissabte, 13, a les 11,30 h. TALLER INFANTIL. La Tardor a càrrec de Montse Morales.

· Dissabte, 20, a les 11,30 h. HORA DEL CONTE. Sopa de pedres a càrrec de Moi Aznar.

· Dissabte, 27, a les 11,30 h. TALLER INFANTIL. Història d’un tovalló groc, a càrrec Mabi Salinas.


Clubs de lectura

­· Dilluns, 8, a les 19 h. El Llibre Obert. Comentarem Esmorzar al Tiffany’s de Truman Capote. Coordina: Lluís Barri.

· Dijous, 11, a les 18 h. Lloc: Ajuntament vell. Tardes de Tertúlia amb el llibre Rodalies de Toni Sala. Coordina: Quima Martínez. Organitza: Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella.

· Divendres, 12, a les 18 h. Al Pati de la Biblioteca. Devorallibres. Parlarem del llibre Noches de baile en el infierno de Stephenie Meyer i altres autors. Coordina: Vicky Garcia.

Club de Lectura Llibre Obert

0

Els Tastets literaris canvien de nom. El nom més votat pels participants va ser Club de Lectura Llibre Obert.
La propera trobada del Club de Lectura Llibre Obert és el dilluns 8 de novembre a les 19 h. a la Biblioteca Can Salvador de Calella. Apuntat-ho a l'agenda!
Comentarem: Desayuno en Tiffany's de Truman Capote
Coordina: Lluís Barri

Activitats Octubre

0

Octubre 2010 a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça


Activitats Infantils
Dissabte, 2, a les 11,30h. HORA DEL CONTE, La Gallina Crestablava. A càrrec de Mabi Salinas.
Dissabte, 16, a les 11,30 h. HORA DEL CONTE. Contes d’Andersen. A càrrec d’Eva González.
Dissabte, 23, a les 11,30 h. HORA DEL CONTE. El Viatge d’una gota d’aigua. A càrrec del Voluntariat de Creu Roja Joventut Alt Maresme. Projecte Movent-nos per l’aigua.
Dissabte, 30, a les 11,30 TALLER INFANTIL de Tardor. A càrrec de Montse Morales

Clubs de Lectura
Divendres, 1 , a les 18 h. DEVORALLIBRES. El llibre a comentar és Abans que em mori de Jenny Downham . Coordina Vicky Garcia. Visita el Club de Lectura Devorallibres a l'Anobii
Dilluns, 4, a les 19 h. CLUB DE LECTURA Comentarem Rodalies de Toni Sala
Coordina: Lluís Barri
Dijous, 14, a les 18 h. TARDES DE TERTÚLIA Amb el llibre 39+1 de Sílvia Soler. Coordina Quima Martínez. Organitza: Dep.Serveis Socials Ajuntament de Calella
Dijous, 21, a les 19 h.. TROBADA AMB SÍLVIA SOLER. Patrocina: Institució de les Lletres Catalanes.Campanya “Al vostre gust”
Dijous, 28, a les 18 h. TALLER DE MEMÒRIA. A càrrec de Quima Martínez. Org. Dep. Serveis Socials Ajuntament de Calella

Presentacions-Exposicions
De l’1 al 30 d’octubre. EXPOSICIÓ SOBRE ELS DRETS DE LES NENES I DELS NENS. A càrrec de: INTERVIDA

Hores del conte

0

Ep, fans dels contes!
Aquest proper mes d’octubre torna l’Hora del Conte a la biblioteca Can Salvador de la Plaça.
Marca-les al teu calendari i no te les perdis.

  • Dissabte 2 d’octubre; 11:30. Hora del conte. La gallina Crestablava. A càrrec de Mabi Salinas
  • Dissabte 16 d’octubre; 11:30. Contes d’Andersen. A càrrec d’Eva González
  • Dissabte 23 d’octubre; 11:30. “El viatge d’una gota d’aigua”. A càrrec del Voluntariat de Creu Roja Joventut Alt Maresme. Dins el projecte: “Movent-nos per l’aigua”.


Adquisicions tardor 2010

0


Les pluges de tardor han dut a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça algunes pel·lícules  ben interessants:
Invictus de Clint Eastwood, Che, el Argentino i Che, guerrilla; Bolt, Ice Age 3, Los 4 fantásticos, i les seqüeles de Crepúsculo, Luna nueva i Millennium: La chica que soñaba con una cerilla y un bidón de gasolina.
I com si fossin bolets, també “han aparegut” alguns clàssics que sempre podem revisar: Lo que el viento se llevó, Con la muerte en los talones, 2001, una odissea del espacio. O Alien, A.I. Inteligencia Artificial, Fargo,...

Pots trobar la guia amb totes les novetats i adquisicions als taulells de la biblioteca i/o te’n pots descarregar una, en format PDF.

Tallers de memòria

0

A mesura que avancen en edat, solem patir pèrdua de memòria. Però no és sols una qüestió d’edat. Altres factors hi influeixen.
Aquesta consciència de pèrdua de la nostra capacitat de retentiva ens pot afectar més enllà del simple oblit puntual. La percepció i la nostra capacitat d’atenció poden disminuir, alhora que pot créixer l’ansietat que aquesta pèrdua ens provoca.

Els tallers de memòria fomenten i apliquen un “entrenament” de la nostra memòria. Faciliten estratègies i proposen exercicis, guiats per un professional format, per mantenir una bona capacitat de memòria.

Beneficis:
  • Informació sobre factors que influeixen en la pèrdua de memòria.
  • Eines per millorar la retenció i la capacitat d’evocació a través d’exercicis d’entrenament de la memòria.
  • Reducció de l’ansietat provocada per la consciència que estem perdent memòria.
  • Afavorir relacions interpersonals i estimular el treball en grup.
  • Augmentar l’autoestima i l’autonomia personal.

Coordina: Quima Martínez 

Primera sessió: dijous 30 de setembre

Hora: 18:00 (duració aproximada hora i mitja)
Lloc: Ajuntament Vell (Plaça Constitució)

Prestatges virtuals

0

La biblioteca Can Salvador de la Plaça ha obert un compte d’usuari a la xarxa social de lectors: Anobii.


Anobii, del que ja us en vàrem parlar , es una eina de l’anomenat Web 2.0
Permet anotar les nostres lectures (quan encetem i acabem un llibre, d’on l’hem aconseguit, votar-lo, afegir-ne un comentari -visible per altres usuaris, o no-, descobrir altres llibres dels nostres autors favorits,...) i com la resta de xarxes socials (Facebook, Twitter,...), connectar-nos amb altre gent: conèixer lectors amb els que compartim devoció per un autor i/o gènere literari, participar en fòrums i tertúlies, unir-nos a clubs de lectura virtual, enviament de missatges, seguiment de “prestatgeries” d’altres usuaris amb els que tinguem afinitat....
Un pila d’oportunitats que des de la Biblioteca de Calella no hem volgut deixar escapar. De moment a la nostra prestatgeria virtual hi trobareu el llibres dels nostres tres clubs de lectura que, per cert, ja escalfen motors i al setembre es posen en marxa.

Si ja teniu compte a Anobii, ja ens podeu afegir com a veïns.

Tardes de tertúlia, Club de Lectura Sènior

0

Després de les vacances d'estiu tornen les Tardes de Tertúlia. Pots passar per la Biblioteca Can Salvador de la Plaça a partir de l'1 de setembre  per a recollir el primer llibre de la temporada: 39 + 1, de Sílvia Soler. 

Ens trobarem tots plegats per comentar-lo el dijous 14 d’octubre a les 18.00 hores. Pren nota!

La nostra coordinadora, la Quima, ens ha proposat una  selecció que ben segur, la trobareu molt interessant:

  • 39 + 1, Sílvia Soler
  • Rodalies, Toni Sala
  • Desayuno en Tiffany’s, Truman Capote
  • Les Veus del Pamano, Jaume Cabré
  • La Ciudad de los Prodigios, Eduardo Mendoza
  • Maletes perdudes, Jordi Puntí
  • L’Estrany, Albert Camus
  • La Bogeria, Narcís Oller
  • L’Elegància de l’eriçó, Muriel Barbery
  • Quadern d’Aram, Ma.Àngels Anglada


Si voleu més informació passeu per la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Ja està obert el període d'inscripció!

Devorallibres, Club de Lectura Juvenil

1



Aquest proper divendres 6 d’agost, a les 6 de la tarda, els nostres “devorallibres” es tornaran a trobar al pati de la nostra Biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella. Repartirem el proper llibre: La novena noche, de Lesley Livingston, una fantasia urbana a Nova York, on descobrireu  un univers ple de sorpreses sense oblidar les fades, la màgia i l’amor.
Anima’t i participa!  T’esperem!

Cloenda Tardes de tertúlia

0


Cloenda del Club de Lectura Tardes de Tertúlia (temporada 2009-2010), amb l’assistència del nostre Alcalde l’Il. Sr. Josep Mª Juhé i la Regidora de Cultura la Sra. Pilar Rocafort. Tots plegats varen comentar l’últim llibre de la temporada: l’Atles Furtiu d’Alfred Bosch.

El nou "curs" del Club de Lectura començarà el setembre. Uneix-t'hi!



Animació de globoflèxia

0


Globus, globus i més globus...
Maiminglobus porten tota la fantasia de la globoflèxia al pati de la nostra Biblioteca, Can Salvador de la Plaça de Calella, el proper dissabte, 17 de juliol, a les 11.30 h.  Animació amb globus on la imaginació és il·limitada, el gosset, la flor, la palmera amb el mico...tot un repertori de figures realitzades amb globus que deixen als més petits bocabadats. Vine i participa en una activitat divertida i creativa, amb un obsequi original pels seus participants.

Aula d’extensió universitària de Calella

0

L’associació Aula d’Extensió Universitària de Calella per a Gent Grant, fundada el passat 31 de maig, neix amb la finalitat d’apropar als ciutadans una formació cultural de nivell universitari.


Presentació de l’Aula d’Extensió Universitària a la biblioteca


· En què consisteix?
El programa consta d’una sèrie de conferències setmanals de temàtica diversa (Ciència, Literatura, Filosofia, Historia,...) impartides per professors universitaris i professionals especialitzats.
Aquestes conferències es poden completar amb seminaris, tallers monogràfics i/o altres activitats culturals (cinefòrum, audiovisual, sortides,...).

· Quan i on es farà?
Estructurada com un curs lectiu, es realitzarà del mes d’octubre d’enguany al juny del 2011. Les conferències tindran lloc a la Sala d’Actes de la Cooperativa L'Amistat, els dimecres a les 18:30.

· Quins requisits hi ha per accedir-hi?
Cap.
No hi ha cap prova d’accés. Ni es precisa cap titulació prèvia.

· A qui va dirigit?
A qualsevol persona, major d’edat, amb voluntat d’enriquir el seu bagatge cultural.

· Com accedir-hi?
Associant-se a l’Aula (omplint la butlleta d’adhesió i pagant la quota anual)

· Quina quantitat és, la quota anual?
La quota de Soci Ordinari, que permet accedir i participar en totes les conferències del curs, és de 35€.

La butlleta d’adhesió a l’Associació Aula d’Extensió Universitària de Calella la trobareu, entre altres llocs, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Més informació al web: http://aulaeucalella.bloc.cat/

Activitats Juliol - Agost 2010

0




Passa un estiu refrescant a la biblioteca amb les diferents activitats que t’hem programat:

Activitats infantils:


3 DISSABTE JULIOL A les 11.30h.HORA DEL CONTE. Espectacle infantil d’ombres a la foscor amb esquelets a càrrec de Marta Roig.

17 DISSABTE JULIOL A les 11.30h.
TALLER INFANTIL. Animació de globoflèxia. A càrrec de Maiminglobos. Lloc: Pati de la Biblioteca. Cal inscripció prèvia.

23 DIVENDRES JULIOL A les 18.30h.
CONTE I CANÇÓ. Pirates a la platja. Patrocinat per l’Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona. Lloc: Pati de la Biblioteca.

21 DISSABTE AGOST A les 11.30h.
ESPECTACLE INFANTIL. Les butxaques del mar. A càrrec d’Ada Cusidó.


Clubs de Lectura:

1  DIJOUS JULIOL A les 18h.
TARDES DE TERTÚLIA. Club de lectura per a la gent gran. Comentarem Petons de diumenge de Sílvia Soler. Coordina: Quima Martínez. Lloc: Ajuntament Vell. Organitza: Biblioteca Can Salvador de la Plaça i Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella.

9 DIVENDRES JULIOL A les 18h.
DEVORALLIBRES Club de lectura juvenil. Comentarem el llibre Perdona però em vull casar amb tu de Federico Moccia. Lloc: Pati de la Biblioteca.

15 DIJOUS JULIOL A les 18h.
TALLER DE MEMÒRIA. Coordina: Quima Martínez. Lloc : Ajuntament Vell. Organitza: Biblioteca Can Salvador de la Plaça i Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella.

22 DIJOUS JULIOL A les 18h.
TARDES DE TERTÚLIA. Club de lectura per a la gent gran. Comentarem L’Atles furtiu d’Alfred Bosch. Cloenda a càrrec del Sr. Alcalde Josep Mª Juhé i de la Sra. Pilar Rocafort, Regidora de Cultura. Coordina: Quima Martínez. Lloc: Ajuntament Vell. Organitza: Biblioteca Can Salvador de la Plaça i Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella.


Presentacions - Exposicions

7 DIMECRES A les 19h.
PRESENTACIÓ DE: Aula d’extensió universitària a càrrec de l’Associació Aula d’extensió universitària.

DURANT L’AGOST Mostra de pintures originals realitzades sobre fulls de papers de diaris, de Fèlix Puente.
EXPOSICIÓ Mi entorno a través de un “Diario”


ESPECTACLES AL PATI DE LA BIBLIOTECA

8 DIJOUS JULIOL A les 9 del vespre.
FESTIVAL MULTIPOLAR. CONTES PER ADULTS. Qui no arrisca ..... no en pisca a càrrec d’Albert Estengre. Lloc: Pati de la Biblioteca. Entrada per el carrer Església.

12 DIJOUS A les 21h, amb Xavi Idàñez i Txell Botey. Lloc: Pati de la Biblioteca. Entrada per el carrer Església. Organitza: Regidoria de Cultura.
RECITAL DE POESIA El jardí de les malícies

Per cert, el fantasma de la Biblioteca ha capgirat les prestatgeries i ha fet una guia de pel·lícules i llibres terrorífics.  Potser l’heu vist a la Biblioteca o voltant per Calella?
I vol espantar els nens i nenes de Calella amb llibres de por. No et perdis les guies “terrorífiques” de lectura de la Biblioteca!!!