Presentació literària

0

Presentació literària "Els secrets de la lluna" a càrrec de la calellenca d'Aina Bresolí. 
Amb Joan Gallart Rabertdramaturg, director de teatre i professor de llengua i literatura catalana. I Maria Prats Marí, professora de llengua i literatura.

Dijous 26 d'octubre a les 18 h.



Sinopsi: La Lola Costa és una escriptora de 30 anys; la seva carrera professional es troba a l’ombra de l’èxit de la seva primera novel·la i sota la pressió del seu editor perquè comenci a escriure la segona. La història que ha estat buscant, apareix inesperadament una nit de juny; un retall de diari de la mort d'una noia a Fontell, el seu poble natal, l'estiu del 1987. La Lola es veurà arrossegada en una investigació profunda i dolorosa que la portarà a descobrir secrets inimaginables del passat. La veritat no pot ser enterrada perquè tard o d’hora acaba sortint a la llum. Però, fins a on serà capaç d'arribar la protagonista d'aquesta història?




Exposició "Iguals en un món desigual"

0

Exposició "Iguals en un món desigual"
Del 19 al 31 d'octubre a la biblioteca

Una exposició per reflexionar sobre drets humans

“Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Son dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres” Declaració Universal dels Drets Humans


Partint de la declaració bàsica de la Declaració Universal dels Drets Humans l’exposició “Iguals en un món desigual” de Camins, Fundació Social Escola Pia reflexiona al voltant de com s’enfronten els drets humans en diferents països del món.




Com son la vida d’infants i joves a Mèxic, a Senegal o a Catalunya? Quin accés hi ha a l’Educació o a la Sanitat? Aquesta exposició ens permet accedir a informació sobre les diferències entre països i en la vida de les persones que hi viuen d’una manera amena i manipulativa per fer-ne reflexionar els nostres infants.



Camins, Fundació Social Escola Pia acompanya infants i joves en situació de vulnerabilitat perquè accedeixin a un futur millor a través de l’educació. Aquesta exposició és una de les eines per millorar la consciència social a les escoles i fomentar un tracte igualitari i més solidari amb el nostre entorn. Gràcies a les escoles, aquesta exposició pot arribar a l’alumnat i contribuir a la construcció d’una societat més justa per a tothom.



Correllengua 2023 a la biblioteca

0

 

Dimarts 17, a les 18 h. partida gegant d'SCRABBLE.

Dimecres 18, a les 17 h partida gegant d'SCRABBLE.

Dijous 19, a les 10:30 h lectura de poemes de Joan Brossa a càrrec dels alumnes de l'Oficina de Català de Calella.

Del 16 al 22 d'octubre exposició "Joan Brossa. El poeta total" a la biblioteca. 



Consulta totes les activitats programades.

Hora del conte per nadons a càrrec de Sílvia Serra

0

Un dia d'hivern molt fred, un conill va sortir del cau on vivia amb la musaranya, la guineu i l'os, a buscar menjar.
El bosc estava tot cobert de neu i no trobava res de res. De sobte va veure una poma vermella dalt d'un arbre. La va intentar agafar, però per més que va saltar no hi va poder arribar.
Va demanar ajuda als seus amics que es van enfilar l'un al damunt de l'altre i quan estaven a punt d'agafar la poma, la guineu constipada esternuda i cauen tots a terra...



La Poma vermella
Dimecres 25 d'octubre, a les 18 h.
A càrrec de Sílvia Serra
Adaptació del conte "La poma vermella" de Feridum Oral.
Edat recomanada: nenes i nens d'entre 2 i 4 anys.










Hora del conte "Marrramiiiaaaouuu!" amb Mon Mas

0

Dos gats al terrat ens ofereixen un plat calentó d'històries que fan riure sota la llum de la Sra. LLuna.
Nit a nit, dins el cove, el Gat Bernat i el Gatito Federico, es llepen les potetes, es pentinen els bigotis i maquinen com atrapar a la lluna i portar-li a en Raül.
Conjunt d'històries que ajuden els infants a relacionar la fantasia i la imaginació amb la vida real.

Marrramiiiaaaouuu!
A càrrec de Mon Mas
Dimecres 11 d'octubre de 2023 a les 18:00





Let's talk about... Grup de conversa en anglès

0

Let's talk about... Grup de conversa en anglès

Una invitació a la conversa en anglès. 
A càrrec de Magalí Madariaga.



Format quinzenal. 
Dimarts a les 18:30 hores a la biblioteca. 

Places limitades. 
Es requereix inscripció prèvia.


Calendari de trobades:

Inici 24 d’octubre. 
14 i 28 de novembre
19 de desembre
16 i 30 de gener
13 i 27 de febrer
12 de març
9 i 30 d’abril
14 i 28 de maig
Data final 11 de juny.

Entrena la teva memòria

0

Entrena la teva memòria
Grup de reforç de la memòria.

A càrrec de Marian Pellicer. 
En col·laboració amb la Regidoria de Salut i Polítiques Socials.


Si tens interès a reforçar i entrenar la teva memòria, des de la biblioteca obrim un grup quinzenal els dimarts a la tarda per enfortir aquesta funció cerebral tan important a la nostra vida quotidiana. 

Data d’inici: 17 d’octubre a les 18 hores 

Es requereix inscripció prèvia: 
A la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. 
93 769 03 86 b.calella.csp@diba.cat

Calendari de trobades
17 d'octubre
7 i 21 de novembre
12 de desembre
9 i 23 de gener
6 i 20 de febrer
5 i 19 de març
2 i 16 d'abril
7 i 21 de maig
4 i 18 de juny

Temporada d'òpera 23/24

0

Temporada d'òpera consisteix en la divulgació de l'obra, l'autor o l'intèrpret escollit a càrrec de la periodista i divulgadora musical Rosa Maria Carbonell. Inclou audicions i l'emissió de fragments seleccionats.


Temporada d'òpera se celebrarà un divendres al mes, a les 18:30 a l'Auditori Can Saleta (C\ Sant Jaume, 229). 




1a sessió - 27 d’octubre  
Orfeo ed Euridice de Cristoph Willibald Gluck
Va reformar completament el món operístic: eliminant llargs recitatius, suprimint les àries de capo, prescindint dels castrats... entre altres coses. Tots aquests canvis contribuiran a alleugerir i a donar més proximitat a les òperes. El seu Orfeo i Euridice, estrenada a Viena l'any 1772 és un clar reflex d'aquest nou llenguatge operístic on Gluck mostrarà la senzillesa i el poder d'aquesta tragèdia.


2a sessió - 1 de desembre
Manon de Jules Massenet
L'any 1731, l'abat Prévost escriu la seva novel·la Manon Lescaut i posteriorment es faran d'altres versions: Un ballet de Haley l'any 1830, una òpera l'any 1856 per Auber, i l'any 1894 Giacomo Puccini compon també la seva Manon Lescaut. L'òpera de Massenet, estrenada l'any 1884 destaca per la seva frescor i sensualitat i alhora mostra l'encant i la vitalitat de la música i la cultura de la Belle Époque parisenca.


Trilogia operística de les tres reines de Gaetano Donizetti
Òpera i novel·la negra: Quan la realitat supera la ficció més fosca


3a sessió - 26 de gener
Anna Bolenna
4a sessió - 16 de febrer
Maria Stuarda
5a sessió - 22 de març
Roberto Devereux


Presentació de les tres òperes de la trilogia de les tres reines dels Tudor del compositor Gaetano Donizetti: Maria Stuarda, Anna Bolenna i Roberto Devereux, personatge influent a la cort d'Isabel I. Tres figures potents, atractives i poderoses unides per un fil macabre de mort. Tres dones amb vides tan intenses i brutals com la trama d'una novel·la negra, ideals per convertir-se en personatges d'òpera.

 

6a sessió - 26 abril
Ballet Romeu i Julieta de Sergei Prokófiev.

7a sessió - 31 de maig
Don Carlo de Giuseppe Verdi

Sens dubte l'òpera més llarga de Verdi. Es va estrenar a París l'any 1867 encara que s'adaptava a les normes de la gran òpera francesa, es va haver de revisar i de retallar diverses vegades.
Està basada en fets històrics, representats en la figura de Felip II i el gran Inquisidor, el príncep Carlos i la seva promesa Isabel de Valois. Tota una combinació explosiva que donarà com a resultat una òpera complexa d'argument, però plena de bells números musicals.

Trobada amb l'autor Toni Pou

0

Dilluns 2 d'octubre a les 18:30 h.
A la biblioteca Can Salvador de la Plaça



550è aniversari de Nicolau Copèrnic
Aprofitant els 550 anys del seu naixement, el 1473, volem fer unes quantes òrbites al voltant d’un tema tan atractiu com és l’astronomia. Observar el cel de nit sol ser un espectacle fascinant, però comprendre què passa en aquesta mena d’arc fosc que ens envolta i tenir una idea de les immenses distàncies que ens separen dels astres que veiem com puntets, ajuda no només a conèixer, sinó també a apreciar millor el que observem (i el que no podem observar directament).
La Xarxa de Biblioteques Municipals ha programat diverses activitats que ens portaran tastets d’univers, perquè després, llegint, observant o simplement somiant, siguem capaços de viatjar pel nostre compte pel cosmos.”



Toni Pou (el Masnou, 1977) es va llicenciar en Física a la Universitat de Barcelona i des de llavors s’ha dedicat al periodisme i la divulgació científica des d’una òptica literària. Escriu de ciència al diari Ara i publica habitualment a la re­vista El Món d’Ahir. A més de col·laborar puntualment amb El Matí de Catalunya Ràdio i amb el programa En Línia de TVE, imparteix classes de comunicació científica a diverses universitats.



Si un dit assenyala la lluna

Una emocionant apologia de la imaginació i la creativitat aplicades a les ciències.

Un dia de fa uns quants anys, el narrador d’aquest llibre va veure un vídeo a YouTube que el va espe­ronar a emprendre un viatge que el duria primer a Florència i més tard al desert xilè d’Atacama. Al vídeo, Italo Calvino, autor de Per què llegir els clàssics i ell mateix un dels escriptors més impor­tants del segle XX, hi deia, sense cap ombra de dubte, que Galileu era el més gran prosista de la llengua italiana. Per què un home de lletres com Calvino professava tanta admiració literària per un home de ciència com Galileu? Què és el que comparteixen l’un i l’altre, malgrat la rígida separació del saber en ciències i lletres?

Antic professor de física frustrat per les limitacions dels programes acadèmics, periodista especialitzat en la divulgació de la ciència, lletraferit empès per una curiositat fèrtil i un sentit de l’existència que podríem qualificar de romàntic, el narrador té la intuïció que la resposta només la trobarà en el telescopi amb què Galileu va canviar el món ara fa 400 anys. Què si no un cert esperit artístic i molta imaginació podria haver omplert de sentit la distància entre allò que la ciència òptica del segle XVII permetia albirar i les conclusions revolucionàries a les quals va arribar?




Si un dit assenyala la lluna, Toni Pou ens fa partícips d’una original aventura intel·lectual narrada per una veu sàvia i humil que observa, investiga, passeja, especula, viatja, fabula, dub­ta, explica anècdotes, es deixa endur per les giragonses de l’atzar, es meravella i de vegades també confon ficció i realitat...