Hora del conte "El rei amb orelles de cavall" amb Sílvia Serra

0

Hi havia una vegada un rei que es deia Marc i tenia un gran secret. Les seves orelles eren com les d'un cavall. Com que li feia molta vergonya, perquè ningú els hi veiés, se les tapava amb un mocador. Només una persona sabia el secret del rei Marc.

A càrrec de Sílvia Serra.
Dimecres 20 de setembre, a les 18 h.
Adaptació pròpia del conte d'Eric Maddem, El rei amb orelles de cavall.
Parlarem de la vergonya i de l'autoestima.

Edat recomanada nenes i nens a partir de 4 anys.

Presentació literària "Reflexos de la lluna a l'aigua"

0


La lluna es reflecteix amb la mateixa perfecció al mar que a les aigües tranquil·les d'un estany, en un bassal de pluja, una galleda vella o una tassa de te. I també ho fa igualment en cadascun de nosaltres perquè també som aigua. Allò que no veiem condiciona de maneres insospitades el nostre caminar per la vida. D'això va aquest llibre. Però també de moltes altres coses. O d'una de sola. Sigueu lliures de descobrir-ho.


Divendres 15 de setembre a les 19 h.
A la biblioteca Can Salvador de la Plaça
Amb la col·laboració de la Llibreria La Llopa.
Amb la presentació d'Eva Cuadros, regidora de Politica Social i Salut.

Us convidem participar en una conversa entre l’Imma Zapata i la Roser Soms, autora del llibre. Aquesta conversa convida a parar atenció sobre els aspectes més essencials continguts dins del llibre. Reflexions sobre les nostres creences, l'estructura de la nostra manera de ser i pensar i de com obrir la nostra realitat a introduir ser conscients d’allò que ens envolta.





Exposició-Joc 25 impersibles

0

El joc que proposa l’exposició consisteix a emparellar 25 llibres il·lustrats i àlbums amb 25 pots de vidre que contenen diversos objectes. 

L’objectiu és donar a conèixer 25 narracions il·lustrades i àlbums on la imatge té una funció rellevant o essencial i que els infants d’educació infantil i primària no s’haurien de «perdre» en la seva etapa escolar. A través d’aquests llibres, volem promoure la lectura atenta de llibres il·lustrats i àlbums i oferir eines perquè els infants desenvolupin el pensament simbòlic.


A la biblioteca del 9 al 21 de setembre.









Trobada amb l’autor Eduard Márquez

0

Trobada amb l’autor Eduard Márquez
Dilluns 18 de setembre a les 18:30 h.
A la biblioteca de Calella.
Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i de la Institució de les Lletres Catalanes.



Eduard Márquez (Barcelona, 1960). A principis dels anys noranta publica dos poemaris, La travesía inecesaria (1991) i Antes de la nieve (1994). Aquí comença una trajectòria literària que durant els últims anys l'autor ha anat concentrant en la narrativa. El 1995 es publica el seu primer recull de narracions curtes, Zugzwang. El relat breu torna a ser el protagonista al llibre L'eloqüència del franctirador (1998). Al cap de poc temps apareix Cinc nits de febrer (2000), una novel·la que reafirma l'estil literari de Márquez, caracteritzat per una austeritat i una concisió lingüística i emotiva d'una gran exquisidesa. Durant aquest temps, Eduard Márquez també ha a publicat obres per a nens i nenes: Hoax (1999), La maledicció del cavaller Nomormai (2000), Els somnis de l'Aurèlia (2001), que continua a L'Aurèlia i el robaombres (2002), Les granotes de la Rita (2002), L'Oriol i el ratolí Pérez (2003), L'Andreu i el mirall de les ganyotes (2004), Una mala idea (2008) i la sèrie de sis llibres sobre la superheroïna XXL (2009-2012).

El 2003 apareix una altra novel·la per a adults, El silenci dels arbres, finalista del Premi Llibreter 2004.Després de més tres anys de dedicació, Eduard Márquez publica la novel·la La decisió de Brandes (2005), que obté el Premi Octavi Pellissa, el Premi de la Crítica Catalana de narrativa i el Premi QWERTY de BTV. El 2011 apareix la seva quarta novel·la, L'últim dia abans de demà, finalista del Premi Crexells de l'Ateneu Barcelonès. A continuació publica Vint-i-nou contes menys (2014), una antologia revisada per l'autor a partir dels dos reculls de relats publicats amb anterioritat. El 2017 publica un pròleg immens, Escriure o morir, al llibre de James Salter, L’art de la ficció. Sobre llegir i escriure. - Després d'11 anys sense publicar cap obra, Eduard Márquez torna a les llibreries amb la novel·la '1969'. Un retrat de la Barcelona de finals dels anys 60 fet gràcies a un minuciós treball de 8 anys de recerca en diversos arxius i desenes d'entrevistes. Es tracta d'una obra coral que vol mostrar "totes les veus" d'un any que va "marcar l'inici del final de la dictadura franquista". La seva obra ha estat traduïda a l'alemany, el castellà, l'italià, el portuguès, el romanès, el turc i el francès.






El silenci dels arbres
El violinista Andreas Hymer arriba a una ciutat assetjada per fer un concert i recuperar l’Amela Jensen. Allí, a més a més, gràcies a l’Ernest Bolsi, que, desafiant les bombes, fa de guia al museu de música buit, trobarà explicacions i respostes que li serviran per acceptar el seu passat i entendre la misteriosa desaparició de la seva mare, la Sophie Kesner.




Escola de Salut

0

2ª edició del Programa de Benestar Emocional i Salut Comunitària.


Un espai de trobada adreçat a persones majors de 65 anys per aprendre a conèixer i millorar la nostra salut física, mental i emocional de la mà de diferents professionals.

Inscripcions al CAP Calella

Més informació:


Trobades a la biblioteca. 
Els dimarts de 10:30 a 12:00

Hora del conte "Gronxa-contes: Dolços retrobaments"

0

Una sessió de contes pensada especialment pels menuts de la biblioteca i les seves famílies. Retrobar-nos ja serà en sí, un fet feliç i a més, aprofitarem per compartir contes i cançons sobre els lligams, el cicle de tancaments i inicis, el curs escolar, la fi de l'estiu, l'arribada de la preciosa tardor...us hi esperem!
Hora del conte per a nadons.
Gronxa-contes: Dolços retrobaments
A càrrec de Mercè Palay
Dimecres 6 de setembre a les 18:00