Activitats Desembre 2012

0

De l’1 de desembre de 2012 al 12 de gener de 2013 Exposició Estampes de l’Escola Pia de Calella 1995. A càrrec de Josep M. Colomer de Foto-Film Calella.


Dissabte, 1. 13.00 h, Inauguració de l’Exposició Estampes de l’Escola Pia de Calella- 1995, a càrrec de Josep M. Colomer amb la presència de Xavier Arnijas, Tinent d’Alcaldia de Ciutadania.

Dilluns, 3. 19.00h, Club de lectura Llibre Obert amb el comentari de l’obra Expiació d’Ian McEwan. Coordina: Lluís Barri.

Dimarts, 11. 19.00 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, Club de lectura d’anglès fàcil Easy Readers! Come and join us, once a month for an hour and enjoy reading in english!. Coordina: Sian Mathias.

Dijous, 13. 18.00h, a l’Ajuntament Vell, Tardes de tertúlia, Club de lectura sènior. En aquesta trobada parlarem del llibre El nas de Mussolini de Lluís-Anton Baulenas. Organitza: l’Ajuntament de Calella i la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Coordina: Quima Martínez.

Divendres, 14. 18.00 h. El Nadal truca a la porta!. Taller de corones i garlandes nadalenques per a adults, a càrrec de Kalathos. Organitza: Amics de la Biblioteca de Calella.  Inscripcions: Biblioteca.

Dissabte, 15. 11.30 h,  a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, Hora del conte. Nadalejant amb els contes: La Nuvolina, El Ninot de neu, El caganer, L’avet de Nadal i la pedra calba. A càrrec de Lídida Clua.

Dilluns, 17. 19.00 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, Lectura pública: Llegim Ciris trencats de Tísner (Avel·lí Artís Gener) amb motiu dels 100 anys del seu naixement. Organitza: Oficina de català de Calella.

Dimarts, 18. 19.00 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, Club de lectura d’anglès fàcil Let’s Read!. Come and join us, once a month for an hour and enjoy reading in english!. Coordina: Sian Mathias.


Dijous, 3 de gener de 2013
18.00 h. Visita dels Patges, de SS MM. Els Reis d’Orient. I no oblidis que a la Biblioteca podràs deixar la teva CARTA DELS REIS.

S’obren les inscripcions a la segona temporada del Club de Lectura Tronxariures per a nens i nenes de 9 a 12 anys. Més informació: Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

Tertúlies en català. Ara et pots inscriure a les tertúlies de català fàcil que s’iniciaran al gener a la Bibiloteca Can Salvador de la Plaça. Organitza: Oficina de català de Calella i Biiblioteca.

Hora del conte musical a càrrec de Josefine Teixidó

0

El Carnaval dels animals”, de Camille Saint-Saëns va ser el nexe entre música i text pel conte musical d’aquest dissabte  24 de novembre. L’hora del conte, a càrrec de Josefine Teixidó, va ser un gran èxit de públic, molt participatiu.

Recentment, Josefine Teixidó ha obsequiat la biblioteca Can Salvador de la Plaça amb un lot de llibres d’aprenentatge de la llengua russa.
Agraïm aquest obsequi que ens permet incorporar al fons aquest documents que ben aviat restaran a disposició de tots els usuaris interessats.

Guanyadors sorteig B.S.O.

0

Aquest dissabte s’ha celebrat el sorteig de “La banda sonora de la teva vida”

Els afortunats han estat:
· Fabio Frontini
· Montserrat Pujol
· Rafael Solís
· Josefa Erdozain
· Montserrat Caselles

Els premiats podran anar a una sessió de cinema (Sala Mozart de Calella) de forma gratuïta, durant el mes de desembre.


Felicitats als afortunats i moltes gràcies a tots els participants!

Imatges de Lluís Anton Baulenas a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça

0




Aquí teniu algunes de les imatges de la trobada amb l'escriptor Lluís-Anton Baulenas,  a la nostra biblioteca.
Ahir dijous, 15 de novembre, a la tarda.


Lluís-Anton Baulenas va explicar als seus oients algunes de les seves tècniques a l’hora d’escriure.

Trobada amb l’escriptor Lluís-Anton Baulenas

0

Aquest dijous 15 de novembre, a les 19:00, trobada amb l’escriptor Lluís-Anton Baulenas a la biblioteca Can Salvador de la Plaça.
 
Els nostres clubs de lectura (Llibre Obert i Tardes de Tertúlia) enguany fan un tast de l’obra de Lluís-Anton Baulenas amb El nas de Mussolini.


Lluís-Anton Baulenas (Barcelona, 1958) és novel·lista i dramaturg i va decidir dedicar-se a la literatura professionalment des dels 29 anys. Entre d'altres, ha publicat les novel·les Rampoines 451, Noms a la sorra, Alfons XIV  o El fil de plata; La felicitat. L'any 2003 publica Amor d'idiota, i l'any 2004, amb Per un sac d'ossos, que tracta el tema dels camps de concentració a la guerra civil espanyola, ha guanyat el premi Ramon Llull de novel·la catalana que convoca l’editorial Planeta.

També ha publicat reculls de relats com ara Qui al cel escup... o Càlida nit. El seu teatre, a més de guanyar premis ha estat representat en nombroses ocasions, entre les quals Melosa Fel  o El pont de Brooklyn. Les seves obres han estat traduïdes a nombrosos idiomes.
També s'han d’esmentar les seves col·laboracions en la premsa diària, a mitjans com ara El País, El Periòdic de Catalunya, La Vanguardia o l'Avui.


Anuncis que també són història de Calella

0

La publicitat, aquest desig de persuadir el comprador, sempre ha estat present en el món del comerç. Des dels orígens de la humanitat fins avui, comerç i publicitat s’han entrellaçat i la seva evolució ha aprofitat els canals i els mitjans de cada època.

A Babilònia s’han trobat tauletes de fang, datades de l’any 3000 aC, amb inscripcions per a un comerciant d’ungüents, un sabater i un escrivà. A la ciutat de Tebes se li atribueixen els primers textos publicitaris i a Pompeia s’hi han trobat grafits anunciant comerços de pa i vi.
A finals del segle XIX els productes més anunciats eren els de farmacopea (medicaments patentats), cosmètics i perfumeria. També els d’establiments d’alimentació i begudes, especialment d’aigües mineromedicinals.

Revista Capaspre nº23 (1933)

Els revolucionaris invents del segle XX s’anunciaven amb gran notorietat. Parlem de bombetes, màquines d’escriure, màquines de cosir, rentadores... En aquests anys també es produeix un augment espectacular dels productes d’higiene i bellesa amb una publicitat que proclamaven poc menys que la joventut eterna i la bellesa de les estrelles de Hollywood (més o menys, com avui...).

Revista Estela (octubre 1950)

Aquests anuncis es publicaven a les pàgines de diaris i revistes, que van trobar així una importat font d’ingressos. La publicitat d’aquells temps era bàsicament textual i gairebé sense il·lustracions. Es tractava de presentar el producte i explicar-ne de forma senzilla les  característiques.

Revista El Front nº8 (1934)

Poc a poc les imatges van anar agafant protagonisme en detriment del text que va anar quedant com a simple acompanyament i més endavant, reduït a eslògans de la marca o el producte.
Revista Capaspre nº28 (1933)


Revista Vida Nova (1918)


Des de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça hem volgut fer una tria dels anuncis més curiosos, humorístics o aquells que podien resultar més evocadors, publicats a les revistes locals de Calella: Vida Nova, Cap Aspre i Estela.
Esperem que us arrenquin un somriure!