Activitats Juny 2010

0

  • Dimecres, 2 de juny de 2010, a les 19 h. Presentació del llibre Visca la República! Joaquim Ventalló, periodista, polític, poeta i traductor de Pau Vinyes i Roig a càrrec de Jordi Amat i Teixidó, Historiador. Joaquim Ventalló va traduir al català els vint-i-quatre àlbums de les Aventures de Tintín
  • Divendres, 4 de juny de 2010, a les 19 h. Xerrada Què és la Meditació? a càrrec de Francesc Caparrós, Terapeuta.
  • Dissabte, 5 de juny de 2010, a les 11’30 h. Taller Infantil. Cal inscripció prèvia.

  • Dijous, 10 de juny de 2010, a les 18 h. TARDES DE TERTÚLIA. Comentarem el llibre El cosí Basilio de l’autor Eça de Queirós. Coordina: Quima Martínez. Organitza: Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella. Lloc: Ajuntament vell.
  • Divendres, 11 de juny de 2010, a les 18h, al pati de la Biblioteca. DEVORALLIBRES Club de Lectura Juvenil. Comentarem el llibre Tinc ganes de tu de l’autor Federico Moccia.

  • Dijous, 17 de juny de 2010, a les 18 h. Taller de memòria. Coordina: Quima Martínez. Organitza: Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella. Lloc: Ajuntament Vell.
 
  • Dilluns, 28 de juny de 2010, a les 19 h. Club de lectura TASTETS LITERARIS. Coordina: Georgina Jordana. El llibre a comentar és L’atles furtiu d’Alfred Bosch.

Excursió (1905)

0



Aficionats del Centre Catòlic d’excursió a Santa Cristina, Lloret de Mar.


Any: 1905
Foto cedida per: Josefina Andreu

Arriben els llibres del Premi Maria Moliner

0


La biblioteca Can Salvador de la Plaça acaba de rebre el lot de llibres del Premi Maria Moliner.
El Maria Moliner és un certamen englobat dins la campanya de foment de la lectura del Ministerio de Cultura. La nostra biblioteca hi va presentar el projecte de lectura infantil SOPA DE LLETRES
El lot de llibres del Maria Moliner està format per unes quantes caixes plenes de llibres orientats, especialment, als lectors infantils i juvenils (coneixements,  ficció, poesia, narrativa, contes i també còmics); tots ells en llengua castellana.
Els anireu trobant als faristols de novetats de la nostra biblioteca!

Dinar de germanor

0



Trobada d’antics alumnes de l’Escola Pia.
Es poden veure a la foto a l’alcalde Alabern i en Ramón Gascons, pare.

Any: ?
Foto cedida per: Josefina Andreu

Aprendre català

0

Des de la biblioteca us facilitem unes adreces web on aprendre i/o millorar el nostre català.
  • Speakcat: Adreçat a estudiants d'intercanvi i universitaris



Els nostres companys/es de la biblioteca La Bóbila de l’Hospitalet, també han recollit recursos per aprendre idiomes (anglès, francès, italià, alemany, àrab,...). Cursos i recursos on-line

Amb Internet, la possibilitat d’aprendre no té límits!

Familia Forest-Janer

0




Membres de la família Janer al portal de casa, c/Romaní 2-4.
D’esquerra a dreta, Núria Janer, Carmeta, Núria Forest i Teresa Forest.
Any: 1956

Foto cedida: Núria Forest

Guanyadors del Sopa de Lletres

1


La tercera edició del concurs de lectura infantil SOPA DE LLETRES va finalitzar amb el lliurament dels obsequis als guanyadors. Entre les tres categories, gomet blau (6 anys o menys), gomet vermell (de 7 a 10) i gomet verd (11 anys o més) hem tingut més de cinquanta participants.
El dissabte 24 d’abril, l’endemà de Sant Jordi, en Mastegamosques va visitar la biblioteca per conèixer alguns del mig centenar de lectors voraços i lliurar els obsequis als guanyadors.


Punt blau
1 Ferran Castro Bonilla
2 Violeta Folgado
3 Núria Vidal


Punt vermell
1 Clara Folgado
2 Germán Gordillo
3 Ariadna Carrasquer

Punt verd
1 Mohammed Lakhloufi
2 Hamza Larrak
3 Ahlam Talibi
4 Sergi Nistar

Activitats Maig

0



Durant el mes de maig: Exposició El Litoral mediterrani català. Organitza: Voluntariat de l’Alt Maresme de Medi Ambient.


· Dijous, 6 de maig de 2010, a les 19 h. Xerrada sobre Roses a càrrec de la Sra. Teresa Vidal. Organitza: Departament de Medi Ambient.

· Divendres, 7 de maig de 2010, a les 18 h. Taller de Colostomies per a afectats de càncer de còlon. Organitza: Oncolliga Calella i Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Lloc: Ajuntament vell.

· Dissabte, 8 de maig de 2010, a les 11’30 h. Hora del conte i taller Contes del mar a càrrec d’Anna Pujol i Montse Morales.

· Dissabtes, 8 i 15 de maig de 2010, de 10 a 12h. Taller  Ja tinc el meu compte de Facebook, a càrrec de Christian Negre. Inscripció: 2 euros.


· Dijous, 13 de maig de 2010, a les 18 h. TARDES DE TERTÚLIA. Comentarem el llibre Les dones de Jaume I de M. Carme Roca. Coordina: Quima Martínez. Organitza: Dept. Serveis Socials Ajuntament de Calella. Lloc: Ajuntament vell.

· Divendres, 14 de maig de 2010, a les 18h, al pati de la Biblioteca. DEVORALLIBRES Club de Lectura Juvenil. Comentarem el llibre Perdona, si et dic Amor! de Federico Moccia.

· Divendres, 14 de maig de 2010, a les 19h. Conferència: La costa i el fons marí del Maresme, a càrrec de Sarah Champion i Guillém Falcó.

· Dissabte, 15 de maig de 2010, a les 11’30 h. Hora del conte Taller infantil. A càrrec de Mabi Salinas. Cal inscripció prèvia.


· Dijous, 20 de maig de 2010, a les 19 h. Xerrada dintre de la Quinzena Solidària “Crisi global. Això ho arreglem entre tots”, a càrrec de Yolanda Fresnillo. Organitza: Regidoria de Ciutadania.

· Dissabte, 22 de maig de 2010, a les 11,30 h. Hora del conte. Explica’m un món. Rondalles per parlar de les diferències Nord-Sud. Organitza: Regidoria de Ciutadania.

· Dissabtes, 22 i 29 de maig  de 2010, de 10 a 12 h. Taller d’Iniciació a la informàtica. Inscripció: 2 euros.


· Dijous, 27 de maig de 2010, a les 18 h. Taller de memòria. Coordina: Quima Martínez. Lloc: Ajuntament Vell. Organitza: Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella.

· Dissabte, 29 de maig de 2010, a les 11,30 h. Taller Infantil de pintura Bestioles verinoses, a càrrec de Montse Morales. Cal inscripció prèvia.


· Dilluns, 31 de maig de 2010, a les 19 h. Club de lectura TASTETS LITERARIS. Coordina: Georgina Jordana. Llibre a comentar Petons de diumenge de Sílvia Soler.