Activitats d'Abril

0


Durant tot el mes d’abril: Exposició: Personatges. Fotografies de Pere Català i Roca. Organitza: Fotofilm Calella. Dins dels actes de FESTIMATGE.

· Dijous 8 d’abril de 2010, a les 18 h. TARDES DE TERTÚLIA. Comentarem Ara que tinc quaranta anys de Rafael Vallbona. Coordina: Quima Martínez. Lloc: Ajuntament Vell. Org.: Dept. Serveis Socials Ajuntament de Calella.
· Divendres, 9 d'abril de 2010, a les 18h. Conferència: Aspectes preventius i diagnòstics del càncer de còlon i del recte. A càrrec del Dr. Pere Puig i Gris, Cirurgià de l'Hospital de Calella. Organitza: Oncolliga Calella i Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Lloc: Ajuntament vell.
· Dissabte, 10 d'abril de 2010, a les 11'30h. Hora del conte/Cantata ”La Cançó més bonica del món” a càrrec de professorat de l'Escola de Música Can Llobet: Juan Carlos Narzekián (saxo i flauta travessera), Núria Segismundo (viola), Pep Romaguera (guitarra elèctrica i percussió), Gemma Ruíz (veu) i Lourdes Bartrolí (piano i veu). 

· Dilluns 12 d’abril de 2010. Últim dia per presentar les obres que participaran al Concurs de Logos organitzat per l’associació dels Amics de la Biblioteca de Calella.
· Divendres, 16 d’abril de 2010, a les 18 h. Club de lectura juvenil DEVORALLIBRES. Comentarem A tres metres sobre el cel de Federico Moccia. Lloc: Pati de la Biblioteca.
· Dissabte 17 d’abril de 2010, a les 11’30h. Taller Infantil de Gegants. Celebrem el 75è aniversari de la Colla de geganters/es de Calella. Cal inscripció prèvia.
· Dissabte, 17 d’abril de 2010,a  les 16 h. VI  LECTURA PÚBLICA. 25è aniversari de la mort de Salvador Espriu i Centenari de la publicació de Les Aventures extraordinàries  d’en Massagran.
A les 20 h. Projecció de: “Anna del Far” a càrrec de Foto Film Calella.
Organitza: Amics de la Biblioteca de Calella, amb la col·laboració del grup teatral Puntsuspensius, S. L.
· Dissabte, 17 d’abril  de 2010, de 16 a 20 h. III FIRA DE LLIBRES DE SEGONA MÀ. Organitzada per Amics de la Biblioteca i voluntaris de Càritas, amb la col·laboració de l’Agrupament Escolta Montnegre. Lloc: Plaça de la Constitució.
· Diumenge 18 d’abril de 2010 Visita Colònia Vidal, de Puig-reig
La visita inclou: esmorzar + visita al museu de la colònia Vidal + visita a la torre de l’amo + dinar.
Sortida: 06:45h Oficina de Turisme, c/Sant Jaume  Organitza: Amics de la Biblioteca de Calella.
Per inscriure’s cal fer el pagament de 40 € a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça de l’1 al 31 de març.

· Dijous 22 d’abril de 2010, a les 18 h. Taller de memòria. Coordina: Quima Martínez. Lloc: Ajuntament Vell. Organitza: Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella.
· Dijous 22 d’abril de 2010, a les 19 h. Presentació del llibre Sant Jordi, patró de Catalunya, de Pere Anguera. A càrrec de l’historiador i editor Rafael Català “Rafael Dalmau Editor”.
· Divendres, 23 d’abril de 2010, a les 19 h. Lliurament de premis als guanyadors del Concurs de logos organitzat per l’associació Amics de la Biblioteca de Calella.
· Dissabte, 24 d’abril de 2010, a les 11.30 h. Lliurament de premis als guanyadors del III Concurs infantil SOPA DE LLETRES. Amb la col·laboració del nostre amic en Mastegamosques de la Colla gegantera de Calella.

· Dilluns, 26 d’abril de 2010, a les 19 h. Club de lectura TASTETS LITERARIS. Coordina: Georgina Jordana. Comentarem el llibre El cosí Basílio d’Eça de Queirós.
· Dimecres 28 d’abril de 2010, a les 19 h. Presentació del llibre El cuadro mágico de la orden del temple de Josep Maria Isern i Monné. A càrrec de Pilar Rocafort, Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Calella.

Torna el Mag Tomàs

0

El Mag Tomàs i els dos dimonis presenten:
-          La Blancaneus i els 7 nans.
-          Alí Babà i els 40 lladres.
 

El Mag Tomàs durant la seva darrera aparició a la biblioteca


Hombre y mujer en el camino del encuentro

0


El proper dijous 25, Joan Sánchez-Fortun visitarà la biblioteca Can Salvador de la Plaça per presentar-nos el seu llibre Hombre y mujer en el camino del encuentro.



L’autor busca, amb la seva obra, afavorir els vincles que es generen entre home i dona durant una relació sentimental.

A l’inici de la humanitat es va establir una relació peculiar entre l’home i la dona, amb uns rols molt marcats. La dona, com a font de força i sentiments, ha d’integrar-se i reclamar el lloc que li pertoca en la societat actual, mentre que l’home ha de desenvolupar i treballar les seves emocions.
Mitjançant el camí individual del seu propi coneixement, home i dona podran trobar-se i relacionar-se amb igualtat des del respecte mutu.
És amb el coneixement d’un mateix que podrem reconèixer i trobar l’altre.

Torre dels anglesos

0




Torre dels Anglesos
Foto cedida: Rosario Pérez Guerrero

Les dones de Jaume I

0


A la propera tertúlia literària (Tastets literaris) debatrem el llibre Les dones de Jaume I, de Maria Carme Roca, filòloga i historiadora. 

Descobrirem els sentiments i els objectius de les dames que van enamorar el nostre rei conqueridor. Cada etapa de la seva vida, una dona li va il·luminar el camí de glòria.
Coordina: Georgina Jordana.

Racó de pares

0

  Amb aquest pictograma identificareu tots els llibres de la secció “Racó de pares". Trobareu la secció "Racó de pares" a la planta baixa de la biblioteca, a l'esquerra del taulell.

Revistes i/o webs especialitzades
    * Crecer feliz
    * Ser Padres
    * Embarazo sano
    * Mi bebe y yo
    * Guia del niño
    * Crianza natural
    * Supernanny magazine

Viatjar amb nens
    * Babyviajes
    * Salir con peques
    * Con Peques
    * Viajar en familia

L’hora del conte - Vadecontes

1



Èxit de públic a l’hora del conte del passat dissabte.
Vadecontes va divertir petits i grans amb la seva actuació.

Tots ben atents

Cada dissabte, ales 11:30h a la biblioteca s’organitzen activitats per la mainada (tallers, hora del conte,...) no us perdeu la propera: Giravolta amb la Filarmònika i en K-rac!

Sortida a la Colònia Vidal de Puig-Reig

0



Els Amics de la Biblioteca organitzen una sortida per a conèixer l’apassionant món de les colònies visitant la Colònia Vidal de Puig-reig

 Panoràmica de la Colònia Vidal


La visita inclou: esmorzar + visita al Museu de la Colònia Vidal + visita a la torre de l’amo + dinar

Dia: Diumenge 18 d’abril de 2010, a les 6,45 h.
Preu: 40 € per persona
Lloc de sortida: Oficina de Turisme de Calella, c/Sant Jaume

Per inscriure’s, cal fer el pagament de 40 €  a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça de l’1 al 31 de març

Es recomana llegir abans el llibre Olor de colònia de Sílvia Alcántara

Propera trobada club del lectura juvenil DEVORALLIBRES

0



El proper divendres 12 de març, a les 6 de la tarda, al pati de la biblioteca comentarem El Hobbit de John R. R. Tolkien, publicat l’any 1937. Referent ineludible a nivell universal de la literatura de ficció El Hòbbit narra les aventures d'en Bilbo Saquet. Hi apareixen elements tradicionals de la literatura fantàstica com nans i dracs, així com elements inspirats en les mitologies del nord d'Europa com són els elfs, el trols o els orcs. En aquesta obra, Tolkien posa les bases del que seria la seva obra cabdal, El Senyor dels Anells.

El Hobbit no deixa de ser una obra de fantasia que narra les aventures d'uns personatges ficticis, però en aquest cas, el marc i el context en què es desenvolupa l'acció, esdevé tan important com la mateixa història. La Terra Mitjana, el món que creà Tolkien amb aquestes novel·les apareix davant dels ulls del lector com un món complex i perfectament articulat.

El proper llibre que repartirem al club serà A tres metres sobre el cel, de Federico Moccia.
Vine, participa i fes-ho córrer!

Activitats de març

0


EXPOSICIÓ Fotografies de Flors a càrrec de Carme Vinyals Bou. Lloc. Planta baixa.

TALLER INFORMÀTIC: Retocs d’imatge digital a càrrec de Christian Negre.  Els dissabtes 6,13 i 20 de març, de 10 a 12h.  Inscripcions: 2 euros.


· Dissabte 6, HORA DEL CONTE. A les 11.30h. Tots som iguals a càrrec de Vadecontes, Organitza: Regidoria de Ciutadania de l’Ajuntament de Calella.


· Dijous 11, TARDES DE TERTÚLIA. CLUB DE LECTURA PER A LA GENT GRAN. A les 18h. Coordina: Quima Martínez. Lloc: Ajuntament Vell. Organitza: Biblioteca Can Salvador de la Plaça i Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella.

· Divendres 12, DEVORALLIBRES. CLUB DE LECTURA JUVENIL. A les 18h. Comentarem el llibre El hobbit de J. R. R. Tolkien i repartirem A tres metres sobre el cel de Federico Moccia.

· Dissabte 13, TALLER INFANTIL. A les 11.30h. Cal inscripció prèvia.


· Dijous 18 TALLER DE MEMÒRIA. A les 18h. Coordina: Quima Martínez. Lloc: Ajuntament Vell. Organitza: Biblioteca Can Salvador de la Plaça i Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella.

· Dissabte 20 TALLER INFANTIL.  A les 11.30h. Cal inscripció prèvia.


· Dilluns 22 TASTETS LITERARIS. CLUB DE LECTURA. A les 19h. Comentarem Les dones de Jaume I de Maria Carme Roca. Coordina; Georgina Jordana.

· Dijous 25 PRESENTACIÓ DEL LLIBRE Hombre y mujer en el camino del encuentro a càrrec de Joan Sánchez-Fortun. A les 19h.

· Dijous 25 XERRADA-TALLER. Eficiència energètica a casa a càrrec de Míriam Romero, geògrafa ambiental. A les 19h.  Lloc: Sala d’actes de l’Ajuntament Vell. Organitzen: Regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament de Calella i Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

· Dissabte 27 HORA DEL CONTE.  A les 11.30h. El Mag Tomàs i els tres dimonis presenten La Blancaneus i els set nans i els 40 lladres.  A càrrec de Mercè Llobet.