Presentacions literàries (març 2020)

0




Divendres 6 de març, a les 19.00 h

Pasión por los insectos. Ilustradoras, aventureras y entomologas de Xavier Sistach. Turner Publicaciones. Assaig sobre dones, que des del segle XVII han compartit la passió per l'entomologia.
Organitza: Llibreria La Llopa i Biblioteca.

Sinopsi de Turner Libros:
Las aventuras de ilustradoras, viajeras y coleccionistas que contribuyeron al estudio de los insectos.
Las vidas de las mujeres que protagonizan este libro son muy diversas, pero todas ellas compartieron una vocación, la entomología.
Desde el siglo XVII algunas han logrado el reconocimiento propio de expertas en la materia, como Maria Sibylla Merian, conocida como la “madre de la entomología”, o Miriam Rothschild, que estudió por primera vez cómo las pulgas logran saltar tanto. Sin embargo, otras han pasado inadvertidas.
A pesar de la condescendencia con que fueron tratadas y de las dificultades que se interpusieron en su camino, ellas viajaron, estudiaron, analizaron, coleccionaron e investigaron, colaborando con su curiosidad y su trabajo a ampliar y enriquecer el estudio de la naturaleza.



Divendres 20 de març, a les 19.00 h

Els poetes del Maresme (del segle XVI a l'any 2000). Voliana Edicions. Recopilació de poetes del Maresme. La presentació anirà a càrrec d'Emília Illamola, escriptora i de Josep Miracle i Collmalivern, poeta.
Organitza. Llibreria La Llopa i Biblioteca.

Carles Duarte i Montserrat, del pròleg a Els poetes del Maresme:
Aquesta recopilació, en el seu conjunt, dibuixa un mapa literari prou ric del Maresme i ens ajuda a descobrir els escriptors que hi ha darrere de noms de biblioteques, d’escoles, de premis literaris, de carrers… ens ofereix una oportunitat privilegiada per capbussar-nos en l’escenari dens i divers de la poesia sorgida i vinculada al Maresme, en un doble itinerari temporal que ens permet d’adquirir-ne una visió global, de redescobrir noms que havien quedat a l’ombra i de valorar el vigor i la riquesa del món poètic que s’hi ha desenvolupat i que continua manifestant-s’hi amb una vitalitat admirable.




Dimarts 24 de març, a les 19.00 h

Gina de Maria Climent. L'Altra Editorial. Novel·la amb molt sentit de l’humor, i d'una profunditat sorprenent i il·luminadora.
Organitza: Llibreria La Llopa i Biblioteca.

Sinopsi de L’Altra editorial:
Que la vida va de debò la Gina ho descobreix de cop: encara té l’adolescència a prop, i l’edat adulta, amb tots els compromisos, li cau molt lluny. Però un dia es desperta amb una sensació estranya al cos i després de mesos de proves i espases de Dàmocles, li cau a sobre un diagnòstic mèdic greu i inesperat. I necessita començar a prendre decisions.

Escrita amb delicadesa i molt sentit de l’humor, i amb una profunditat sorprenent i il·luminadora, Gina és una novel·la original i poderosa, plena d’una vitalitat molt contagiosa.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!