L'escuma

0

 


Helena Guilera Recorder (Barcelona, 1993) va estudiar interpretació de piano al Conservatori del Liceu i teoria de la literatura a la Universitat de Barcelona. Ha treballat d'agent literària al Regne Unit i actualment fa d'editora. Ha publicat relats a les revistes Branca i Sol Ixent, i ha col·laborat a la revista Visat del PEN Català. L'escuma és la seva primera novel·la.

A L'escuma s’hi trenen vivències relacionades amb el delicat tema de les malalties mentals que l’autora ha pautat amb conceptes del món de la física i també del món de la música. Així, la Lucía és una astrofísica especialitzada en forats negres que imparteix classes a la universitat i mira de superar la mort del seu company, en Sergi, que patia un desordre bipolar. En Juli, en canvi, té la malaltia d’Alzheimer de manera que el seu deteriorament cognitiu suposa que vagi oblidant les notes musicals que sempre l’han acompanyat per tocar el violoncel.

En aquesta obra tan literària com musical i delicada, Helena Guilera ens ofereix una història coral sobre els cossos i l'amor. Un text que relata com som de pròxims a les forces de l'Univers, tot sovint sense saber-ho, explicant-nos com aquestes ens poden arribar a definir, tot i que les considerem llunyanes i inabastables.


Selecció de webs:

Entrevista a Helena Guilera: Els experts 3.cat

Assaig d'una conversa entre Helena Guilera i Eloy Fernández Porta: Sento Veus (nuvol.com)


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!