Temporada d'òpera

0

Temporada d'òpera consisteix en la divulgació de l'obra, l'autor o l'intèrpret escollit a càrrec de la periodista i divulgadora musical Rosa Maria Carbonell. Inclou audicions i l'emissió de fragments seleccionats.


Temporada d'òpera se celebrarà un divendres al mes, a les 18:30 a l'Auditori Can Saleta (C\ Sant Jaume, 229)





1a Sessió - 
29 d’octubre
La Simfonia núm. 9 de Ludwig van Beethoven, és una de les obres més populars i conegudes del compositor i va ser molt innovadora quan es va estrenar. Des de 1986 és l’himne de la Unió Europea.
Ajuntarem fragments de la direcció musical del mestre Daniel Barenboim amb parts del ballet del coreògraf Maurice Béjart. Una combinació plena de vitalitat, alegria i optimisme per celebrar el retorn a la normalitat que tots desitgem.


2a Sessió - 19 de novembre
Intèrprets masculins excepcionals
Sessió sobre les diverses veus de cant dels homes: tenor líric, lleuger, spinto, contratenor, baríton, baix... amb exemples concrets i representacions llegendàries dels millors cantants: Juan Diego Flórez, Plàcido Domingo, Jonas Kaufmann, Jaume Aragall, Philippe Jaroussky... entre d’altres. Una manera distesa d’endinsar-se dins el món de l’òpera de forma amena i didàctica.



3a Sessió - 28 de gener
Intèrprets femenines extraodinàries
Sessió sobre les diverses veus de cant de les dones: les sopranos líriques, lleugeres, spinto, mezzosopranos, contralt... amb exemples concrets i representacions llegendàries de les millor cantants: Montserrat Caballé, Anna Netrebko, Natalie Dessay, Cecilia Bartoli, entre d’altres. Una manera distesa d’ensindar-nos dins el món de l’òpera de forma amena i didàctica.



4a Sessió - 25 de febrer
Maria Callas, entre la dona i la llegenda. (I)
Ens endinsarem en la vida de la gran Maria Callas, seguirem de manera cronològica el naixement i la seva evolució com a intèrpret. Coneixerem la dona i a la gran cantant que va ser i la veurem en interpretacions llegendàries. 
Treballadora inesgotable, exigent i perfeccionista, coneguda per la seva inconfusible veu, per la seva presència escènica, pel seu talent interpretatiu dramàtic i únic i també pels escàndols que van sacsejar l'opinió pública. Entendrem una mica més a la dona, la cantant innovadora i de potent i fascinant personalitat. 
Una vida apassionant que va regnar en només quinze anys de carrera, va influir decisivament en moltes de les cantants posteriors i que va transformar profundament el món de l’òpera.

5a Sessió - 25 de març
Maria Callas, entre la dona i la llegenda. (II)
Ens endinsarem en la vida de la gran Maria Callas, seguirem de manera cronològica el naixement i la seva evolució com a intèrpret. Coneixerem la dona i a la gran cantant que va ser i la veurem en interpretacions llegendàries. 
Treballadora inesgotable, exigent i perfeccionista, coneguda per la seva inconfusible veu, per la seva presència escènica, pel seu talent interpretatiu dramàtic i únic i tb pels escàndols que van sacsejar l'opinió pública. Entendrem una mica més a la dona, la cantant innovadora i de potent i fascinant personalitat. 
Una vida apassionant que va regnar en només quinze anys de carrera, va influir decisivament en moltes de les cantants posteriors i que va transformar profundament el món de l’òpera.



7a Sessió - 27 de maig 
Turandot de Giacomo Puccini
L’obra pòstuma de Puccini i que no va poder concloure, perquè va morir abans de tenir acabat el tercer acte. Ambientada a la ciutat imperial de Pequin, en una època llegendària, narra la història de la princesa Turandot i els enigmes que proposa als seus pretendents. Sens dubte una de les àries més conegudes i populars de l’òpera és la famosa Nessun dorma que canta Calaf, el pretendent que lluitarà per l’amor de la princesa. 


Sessió  extra - 10 de juny 
Le nozze di Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart.
Una de les joies de la producció del gran músic austríac. És la Primera òpera de la famosa trilogia de l’autor i que segueix amb don Giovanni i Cosi fan tutte. 
Mozart explica amb humor, però també malenconia, les relacions amoroses entre amos i criats i denuncia l’abús del poder. El conjunt destaca per les seves precioses àries i pel retrat psicològic dels personatges. Una òpera deliciosa i inoblidable.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!