El corazón es un cazador solitario

0


"A la ciutat hi havia dos muts i sempre anaven plegats. Cada dia, molt de matí, sortien de la casa on vivien i feien cap a la feina de bracet".

El cor és un caçador solitari és una de les obres més importants del segle XX de la literatura nord-americana. El tema transversal és la solitud, el sentiment que se li desperta a en John Singer, un dels dos muts dels quals es parla a l'inici de l'obra, que és separat del seu amic Antonapoulos per raons de salut mental. Aquesta separació plena de dolor, és l'inici de la relació d'en Singer amb quatre personatges molt diferents entre ells que posen en relleu quadre aspectes de la societat amb grans dificultats.

Al català va està traduïda per primer cop l'any 1965.

L'autora, Carson McCullers (1917-1967) el va escriure el 1940 i va ser la seva primera novel·la, que va tenir una gran acollida de públic i vendes. La veu de Carson McCullers en aquesta obra, està carregada d'intenció, de significat i emocions amb els que convida a reflexionar al lector, a qui li vol mostrar la seva percepció de la realitat i les seves reivindicacions de les dificultats socials d'un poble del sud d'Estats Units. És una escriptora brillant, intel·ligent que tracta de la mateixa forma als lectors a tota la seva curta i extraordinària obra.


Selecció de webs:

Llibres, píxels i valors  Radio 4 Especial Carson McCullers
Les novel·les de Carson McCullers que es van dur a la gran pantalla, a l'espai 'Cinema a la Xarxa'  
Carson McCullers a la Biblioteca Virtual
Les grans dames del sud a la Biblioteca Virtual


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!