Taller infantil Koinobori

0



El dia 5 de Maig es celebra al Japó el Dia dels Nens, i un dels elements més representatius del dia son els Koinobori, una espècie d´estendards (nobori) amb forma de carpa (koi) que representen la família sencera.
Els koinobori s´acostumen a col·locar sobre un llarga pal de bambú. El més gran es de color negre i representa al pare, el següent es vermell o rosa, i representa la mare, mentre que al resta, que son més petits i de diferents colors, representen els fills.
Els orígens d´aquesta tradició no estan totalment clars, alguns diuen que prové (com tantes altres tradicions) de la Xina, però també diu que es va originar quan a una casa samurai naixia un fill varo, i degut a la gran mortaldat infantil que hi havia en el passat, es col·locava una banderola amb el mon (símbol) de la família per celebrar-ho i demanar una llarga vida per al nou nat. A l´Era Edo la gent normal també va començar a fer quelcom similar, onejant un tros de tela que, amb el temps va començar a mostrar el dibuix d´una carpa, doncs es diu que aquest es un animal molt resistent, capaç de viure fins i tot en aigües brutes, i capaç de nadar contracorrent, i la gent esperava poder transferir aquestes característiques als nounats per que així tinguessin salut i força per superar fins i tot els camins més difícils de la vida.

Font text: Descobrir Japó


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!