Exposició Cavall Fort 50 anys

0


Durant tot el mes de juny, La Biblioteca Can Salvador de la Plaça vol compartir amb tots vosaltres, grans i petits, part de la història d'aquesta revista tan emblemàtica que l'any passat va celebrar el seu 50 aniversari!
 El mes de desembre del 1961 apareixia el primer número de  la revista Cavall Fort, que combinava còmics, contes i petits reportatges.

L'any passat es celebraven els cinquanta anys d'una publicació històrica nascuda amb la voluntat de servir la cultura i la llengua del país, però que també va servir per introduir a Catalunya l'obra d'alguns dels dibuixants francobelgues més importants, com ara Els Barrufets de Peyo, Gil Pupil·la de Maurice Tillieux o el Sergi Grapes d'André Franquin, l'Astèrix i Obèlix de René Goscinny o el Tintín d'Hergé entre d'altres.

Molts il·lustradors catalans van començar la seva carrera professional publicant els seus primers treballs a la revista i creant un munt de personatges  com ara en Massagran i Jep i Fidel de Madorell o el carismàtic Ot el Bruixot de Picanyol que han esdevingut clàssics.
Cal afegir també la col·laboració de molts escriptors i artistes plàstics reconeguts com Pere Calders, Emili Teixidor, Salvador Espriu o Joan Miró que va fer la portada del número 44,una iniciativa que aleshores resultava insòlita en una revista infantil. 
Exposició cedida temporalment per la Biblioteca Ponent de Sabadell.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!