Especial Any de les Biblioteques

0

Enguany celebrem l'Any de les Biblioteques perquè es commemora el centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars que va posar en marxa la Mancomunitat de Catalunya.
Constituïda l'any 1914, la Mancomunitat de Catalunya va encarregar un projecte de planificació  per crear biblioteques a tot Catalunya per estendre la cultura i formació per tot el país. Fruit  d'aquell projecte,  el  juliol  de  1915  la  Mancomunitat va convocar  el  primer   concurs per adjudicar quatre biblioteques populars, una a  cada demarcació: Valls, Sallent, les Borges Blanques i Olot.

Aquella tardor, ja va començar a funcionar l'Escola Superior de Bibliotecàries, que dotaria de personal format les biblioteques que començaven a funcionar.
A la BibliotecaVirtual trobareu un especial sobre l'Any de les Biblioteques, trobareu diversos recursos perquè descobreixis l'origen i evolució de les biblioteques. I al portal infantil Gènius un recorregut perquè els més petits ho sàpiguen tot sobre aquests equipaments culturals.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!