Presentació del llibre '30 dies per salvar El Llémena' de Xavier Cusell

0

'30 dies per salvar El Llémena' o el relat de com es van organitzar els veïns davant d'una agressió al territori, del periodista calellenc Xavier Cusell.

La presentació anirà a càrrec del Sr. Josep M. Juhé i Mas, Regidor a l'Ajuntament de Calella.
Divendres, 12 de desembre, a les 20:00h. Lloc: Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

El llibre tracta del procés d'oposició a una planta de tractament de salmorres projectat en una zona rústica de Sant Aniol de Finestres, la Garrotxa. Un text que pretén relatar com es van organitzar un grup de veïns per fer-hi front i arribar dins del termini de 30 dies a presentar una al·legació en temps i forma, a més d’altres iniciatives per frenar el projecte.


El projecte de planta de salmorra pretenia instal·lar unes basses d’assecat de la sal excedent d’un procés industrial, en una zona rústica d'alta fragilitat, una pretensió que molts veïns van considerar una amenaça per un entorn privilegiat com la Vall del Llémena i el riu. El llibre està narrat en primera persona pel periodista Xavier Cusell que és també regidor a l’oposició de l’Ajuntament de Sant Aniol de Finestres, encapçalant una agrupació d’electors independents. S'hi expressa la dificultat per compartir a vegades els posicionaments o les reflexions i estratègies per fer front a una crisi com la que es va viure en el petit municipi, una crisi que va ser local però pot ser exportable, és a dir “glocal”.



Per a l'edició i la difusió del llibre s’ha obert un projecte de micro-mecenatge a Tot Suma http://www.totsuma.cat/projecte/1243/30-dies-per-salvar-el-llemena De moment, hi ha concretada la campanya de presentació que es farà aquest mes de desembre: A Llagostera el dia 11 a la biblioteca municipal,  a Sant Gregori el 16 a la biblioteca municipal, a Girona el 18 a la Llibreria 22 i el dia 12 de desembre a Calella, a la Biblioteca municipal.



El pròleg va a càrrec de Lluís Postigo, ex-alcalde de Llagostera i ex-diputat al Parlament, que es va donar a conèixer especialment per la lluita contra el 'lobby elèctric' pel traçat de la línia de les Gavarres. Un pròleg centrat en la demanda de pluralitat, transparència i participació ciutadana en l'activitat política."

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!