L'any 2013 en xifres

0

Iniciat el 2014 és un bon moment per fer un petit balanç estadístic de l’any anterior.

L’any 2013 la Biblioteca Can Salvador de la Plaça va veure augmentat el nombre d’usuaris de les seves instal·lacions fins arribar a les 113.160 persones (una mitjana de 388 visites diàries).
La biblioteca va obrir 292 dies durant l’any (1.554 hores) durant els quals el Préstec i l’accés a Internet van ser els serveis més usats.

El nombre de préstecs total va ser de 53.204 documents (182 al dia de mitjana). Apart de llibres, volem fer esment als 1.740 préstecs de material multimèdia de cursos d’idiomes, els més de 2.500 còmics prestats, les quasi 4.000 revistes o també, els més de 10.000 préstecs de DVD’s.

La secció d’internet de la biblioteca compta amb 3 ordinadors infantils, 11 d’adults, a més de l’espai Punt Tic on s’imparteixen els tallers d’accés a les Tecnologies de la informació. I la possibilitat que té tothom de connectar-se amb dispositius diversos a través de la WiFi de la biblioteca.
Els usos totals d’internet sumen: 22.447 (77 usos d’internet diaris) i els usos de WiFi: 6.709



Una de les activitats que organitza la biblioteca i que més dedicació i moviment comporta són els Clubs de Lectura que mouen un volum d’uns 800 llibres. Perquè de clubs de lectura, en tenim per a tothom:

-El Club de lectura Llibre Obert compta amb 28 lectors inscrits.
-El Club de lectura sènior Tardes de Tertúlia amb 29 lectors inscrits.
-Els clubs de lectura en anglès Easy Readers i Let’s Read amb una quinzena de participants cadascun.
-Conjuntament amb l’Oficina del Català de l’Ajuntament de Calella, també  s’organitzen Tertúlies de Català bàsic i Català avançat.

I aquest 2013, hem iniciat el Club Infantil Amics de Roald Dahl, conduït per Joan de Boher, amb 15 lectors inscrits que han llegit alguns dels clàssics de Roald Dahl: Les Bruixes, Charlie i la fàbrica de xocolata i Versos perversos.

Els Amics de Roald Dahl van prendre el relleu al Club de Lectura Els Tronxariures, que sota la batuta de la Mabi i en Jordi va tenir de gener a juny la seva segona i exitosa temporada. Un projecte amb el qual, la Biblioteca Can Salvador de la Plaça ha estat guardonada amb un dels Premis Maria Moliner de promoció de la Lectura del passat 2013.

No volem acabar aquest petit resum de l’any sense un agraïment als usuaris, sense els quals la tasca de la biblioteca no tindria raó de ser.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!