Cuscús amb carn de vedella i verdures

0

Rabía Chibani (Marroc)


Ingredients:
  • ½ kg de sèmola de cuscús
  • 1 got petit d’aigua
  • ½ kg de carn (conill de vedella amb o sense os)
  • 4 branques de julivert i 4 de coriandre
  • 1 tomàquet gran
  • 1 moniato blanc
  • 150 gr. de faves tendres
  • 150 gr. de carbassa
  • 1 carbassó
  • ½ col
  • 150 gr. de xirivia
  • 150 gr. de naps
  • 150 gr. de pastanaga
  • 1 ceba gran
  • 1 bitxo
  • 1 cullereta de sal
  • ½ cullereta de pebre negre
  • 1 cullereta de gingebre en pols
  • ¼ de cullereta de colorant
  • ½ cullera d’oli d’oliva i de girasol
  • 1 cullereta de mantega salada

Preparació:
Primer posem a l’olla la carn, el tomàquet picat a daus, amb la ceba i les dues mesures d’oli. A continuació, posarem les espècies i ho courem un quart d’hora. Al mateix temps en un plat fondo i rodó posarem la sèmola amb aigua esquitxada amb la mà, i treballem el cuscús amb els dits amb moviments circulars i amb els palmells de la ma, fins que aconseguim la seva separació i que absorbeixi tota l’aigua.

Repetim l’operació varies vegades i el disposem a la “cuscusera”. Abans de col·locar-la sobre l’olla posem la verdura trossejada (la col tallada per la meitat, les faves, el julivert i el coriandre lligats, la pastanaga, els naps i les xirivies tallades a meitats). Posem ½ l. d’aigua a l’olla i la “cuscusera” a sobre durant 20 minuts fins que surti vapor pel damunt. Treiem la “cuscusera” i aboquem el cuscús al plat fondo i ho remenem tot esquitxant amb aigua salada i separant amb els dits i els palmells de les mans la sèmola. Tornem a abocar-la a la “cuscusera” i ho posem a bullir durant 20 minuts més. Repetim de nou l’operació amb una mica d’oli i mantega, en lloc d’aigua salada. Afegirem la carbassa, el carbassó i el bitxo tallats a trossos. Tot seguit posarem un altre cop la “cuscusera” damunt l’olla i courem 20 minuts més. Per donar el plat per acabat, rectificarem de sal.
Per emplatar, primer posarem el cuscús, al mig la carn i les diferents verdures als voltants.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!