Ingredients:
- ½ kg de sèmola
de cuscús
- 1 got petit
d’aigua
- ½ kg de carn
(conill de vedella amb o sense os)
- 4 branques de
julivert i 4 de coriandre
- 1 tomàquet
gran
- 1 moniato
blanc
- 150 gr. de
faves tendres
- 150 gr. de
carbassa
- 1 carbassó
- ½ col
- 150 gr. de
xirivia
- 150 gr. de
naps
- 150 gr. de
pastanaga
- 1 ceba gran
- 1 bitxo
- 1 cullereta de
sal
- ½ cullereta de
pebre negre
- 1 cullereta de
gingebre en pols
- ¼ de cullereta
de colorant
- ½ cullera
d’oli d’oliva i de girasol
- 1 cullereta de
mantega salada
Preparació:
Primer posem a l’olla la carn, el
tomàquet picat a daus, amb la ceba i les dues mesures d’oli. A continuació,
posarem les espècies i ho courem un quart d’hora. Al mateix temps en un plat
fondo i rodó posarem la sèmola amb aigua esquitxada amb la mà, i treballem el
cuscús amb els dits amb moviments circulars i amb els palmells de la ma, fins
que aconseguim la seva separació i que absorbeixi tota l’aigua.
Repetim l’operació varies vegades i
el disposem a la “cuscusera”. Abans de col·locar-la sobre l’olla posem la
verdura trossejada (la col tallada per la meitat, les faves, el julivert i el coriandre
lligats, la pastanaga, els naps i les xirivies tallades a meitats). Posem ½ l. d’aigua
a l’olla i la “cuscusera” a sobre durant 20 minuts fins que surti vapor pel
damunt. Treiem la “cuscusera” i aboquem el cuscús al plat fondo i ho remenem
tot esquitxant amb aigua salada i separant amb els dits i els palmells de les
mans la sèmola. Tornem a abocar-la a la “cuscusera” i ho posem a bullir durant
20 minuts més. Repetim de nou l’operació amb una mica d’oli i mantega, en lloc
d’aigua salada. Afegirem la carbassa, el carbassó i el bitxo tallats a trossos.
Tot seguit posarem un altre cop la “cuscusera” damunt l’olla i courem 20 minuts
més. Per donar el plat per acabat, rectificarem de sal.
Per emplatar, primer posarem el
cuscús, al mig la carn i les diferents verdures als voltants.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada
Comenta!