De l'exposició que trobareu a la Primera Planta, sobre la Tardor. Amb llibres sobre bolets, cuina de tardor, panellets.
El costum dels panellets té el seu origen en els antics
pans votius que hom oferia als avantpassats per a llur viatge cap al més enllà..
Subratllem una peculiaritat : els panellets són elaborats amb substàncies que
no es descomponen, que no es passen, com ara són la mel, les ametlles, els
pinyons i el sucre. O sigui que, en aquest aspecte també, hom restava segur
respecte al llarg viatge cap a l’eternitat.
RECEPTA PANELLETS:
Es
posen a bullir les patates amb la pell, després es treu la pell i es barreja
l’ametlla en pols, les patates, el sucre i els 2 ous, ( si voleu podeu deixar
reposar una estona la barreja de tot plegat).
Després feu les formes amb la
barreja, els pinyons o les ametlles trencades, ( va bé per enganxar els pinyons
una mica de clara d’ou o ou batut), quan acabeu si voleu els podeu pintar amb
el rovell de l’ou.
Es posen uns deu minuts al
forn amb aire fort ( uns 180º ), vigilant que no es cremin. els traieu del forn
i els deixeu reposar.
Millor si els feu un dia o dos
abans de menjar-los.
Que us vagi de gust!.
Ingredients :
700 grams d'ametlles en pols
1/2kg. de sucre
2 patates petites
2 ous sencers
uns 700 grams de Pinyons o Ametlles trencades, o la meitat de cada, (a gust del consumidor).
700 grams d'ametlles en pols
1/2kg. de sucre
2 patates petites
2 ous sencers
uns 700 grams de Pinyons o Ametlles trencades, o la meitat de cada, (a gust del consumidor).
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada
Comenta!