Aquesta setmana parlem de...

0

 

De l'exposició que trobareu a la Primera Planta, sobre la Tardor.  Amb llibres sobre bolets, cuina de tardor, panellets.


El costum dels panellets té el seu origen en els antics pans votius que hom oferia als avantpassats per a llur viatge cap al més enllà.. Subratllem una peculiaritat : els panellets són elaborats amb substàncies que no es descomponen, que no es passen, com ara són la mel, les ametlles, els pinyons i el sucre. O sigui que, en aquest aspecte també, hom restava segur respecte al llarg viatge cap a l’eternitat.
RECEPTA PANELLETS:
Es posen a bullir les patates amb la pell, després es treu la pell i es barreja l’ametlla en pols, les patates, el sucre i els 2 ous, ( si voleu podeu deixar reposar una estona la barreja de tot plegat).
Després feu les formes amb la barreja, els pinyons o les ametlles trencades, ( va bé per enganxar els pinyons una mica de clara d’ou o ou batut), quan acabeu si voleu els podeu pintar amb el rovell de l’ou.
Es posen uns deu minuts al forn amb aire fort ( uns 180º ), vigilant que no es cremin. els traieu del forn i els deixeu reposar.
Millor si els feu un dia o dos abans de menjar-los.
Que us vagi de gust!.
Ingredients :
700 grams d'ametlles en pols
1/2kg. de sucre
2 patates petites                                                                                                                                       
2 ous sencers
uns 700 grams de Pinyons o Ametlles trencades, o la meitat de cada, (a gust del consumidor). 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!