Vicenç Ferrer

1




Vicenç Ferrer va néixer a Barcelona l'any 1920, va passar gran part de la seva joventut a Calella, i després d'estudiar tres cursos de Dret va marxar a l'Índia com a missioner. Per ajudar als pobres es va enfrontar amb el poder polític . L'any 1998 va rebre el guardó Príncep d'Asturies.
Els calellencs li han demostrat molt d'afecte anomenant-lo fill adoptiu de la ciutat. L'any 2001 el grup de fotògrafs de Foto Film Calella varen viatjar a Anantapur, a l'Índia, per donar a conèixer de primera mà la tasca que en Vicenç Ferrer ha dut a terme, amb una exposició fotogràfica i el llibre "Anantapur. Ciutat de l'infinit. Ciudad del infinito" que pots trobar a la nostra Biblioteca.

A més , la Biblioteca té a la teva disposició els següents llibres
  • La trobada amb la realitat d'en Vicenç Ferrer
  • Un pacto de amor Mi vida junto a Vicente Ferrer d'Anna Ferrer
  • Vicente Ferrer la revolución silenciosa d'Alberto Oliveras
i el dossier de la col·lecció local sobre Vicenç Ferrer.

Els grans homes passen però les seves obres l'engrandeixen. Esperem que la pèrdua d'aquest gran home no acabi amb el seu gran somni, l'eradicació de la pobresa, una tasca encara per completar, però què en gran part va esdevenir una realitat gràcies a Vicenç Ferrer i la seva Fundació. Com ell mateix deia "falta molt per fer o, si vols, el gran somni per completar".

Més informació a la pàgina web de la Fundación Vicente Ferrer

1 comentari:

  1. Bon dia!

    Penso que Calella hauria de fer un monument amb la imatge de Vicenç Ferrer, per subscripció popular, i situat a la plaça amb el seu nom. Creieu que és possible? Us animeu a tirar endavant la iniciativa?

    ResponElimina

Comenta!