Entrevista virtual a... Albert Sánchez Piñol

0


Escric per oblidar-me del món on visc, perquè és mes agradable escriure que viure.

La pell freda  és una reflexió sobre l'enemic i la por, com animalitzem els nostres enemics per justificar el seu assassinat. Amb el llenguatge podem manipular la realitat. Construïm el món a través del llenguatge i l'enemic és un monstre perquè nosaltres diem que és un monstre.




Albert Sánchez Piñol va néixer a Barcelona, l'1 de gener de 1965. És un antropòleg, africanista i escriptor català, autor d'obres tan conegudes i fantàstiques, en el sentit que l'element fantàstic sempre hi és present, com La pell freda i Pandora al Congo.

De fet, Pandora al Congo es va gestar durant la seva tesi doctoral, que el va portar a viatjar dos cops al Congo als anys 90. Va haver d'abandonar el país a causa de la guerra civil quan va començar a escriure La pell freda (2012), el llibre que el va llançar a la fama: 32 edicions en català i drets de traducció en 37 llengües. Arran d'aquest èxit obtingué el Premi Ojo Crítico de RNE el 2003. Existeixen rumors d'una versió cinematogràfica dirigida per David Slade. Parlant de versions cinematogràfiques, l'Òscar Aibar (director d'El Gran Vázquez) va portar a la gran pantalla a 2012 el seu conte El bosc, on els extraterrestres donen aixopluc a un humil terratinent durant la Guerra Civil espanyola.

Victus és la seva primera novel·la en castellà. És de gènere històric i va ser publicada per l'editorial La Campana l'any 2012. L'obra explica la història de Martí Zuviría, que amb 98 anys, narra des de Viena i just abans de la Revolució Francesa, les seves memòries com ajudant d'Antoni de Villarroel durant la Guerra de Successió.

Actualment, a més d'escriure les seves històries, l'Albert Sánchez Piñol col·labora activament amb el diari Ara. També és membre del Centro de Estudios Africanos.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!