Flamenc - Exposició del Fons

0

El Flamenc és un gènere de música i dansa del segle XVIII, que té com a base la música i la dansa andalusa, en la creació i desenvolupament del qual van tenir un paper fonamental els individus de l'ètnia gitana.
Avui dia està considerat com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
En el Flamenc es mescla el cant, el ball i la guitarra, i és el ball el que fa d’unió entre els tres elements. El Bailaor interpreta els sentiments que el Cantaor expressa a través del cant i també es converteix en músic, aportant la percussió amb les palmes i el moviment dels peus sobre la tarima.
En el món musical del flamenc, trobem un art que sempre es va mantenir en moviment.  Amb Paco de Lucía i Camarón de la Isla, sota la batuta de Pulpón el flamenc viu un dels moments de major acceleració creativa, establint nous cànons interpretatius, nous instruments (el calaix, la flauta travessera ...), trencant barreres estilístiques i dotant de sentit a les experiències de fusió posteriors.
Al llarg dels dècada del 1980 sorgeix una nova generació d'artistes que fan avançar la fusió un pas més. És el cas de Pata Negra (que fusionen flamenc amb blues i rock), Ketama (que busquen inspiracions afrocaribenya) o Ray Heredia (creador d'un univers musical propi on el flamenc ocupa un lloc central).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!