Llibre Obert – Comentaris Sota la pols

0


A Sota la pols, premi Sant Jordi 2000, Jordi Coca ens presenta el final de la infantesa d’un nen, de qui no sabem ni el nom, a la postguerra espanyola. El paisatge gris, el territori obscur, la nit fosca i insondable, el fred, la pols, sempre la pols, ens situen en una època angoixant. És el dia a dia d’una família de vençuts de la guerra.
La narració és una crònica de la soledat del nen i de la seva relació amb l’entorn: els jocs amb els amics (la colla en cert moment és una segona família), la mort d’un germà primer i d’un amic després, la buidor de l’escola, l’amistat amb uns veïns que l’obren al món de la lectura... La figura violenta del pare, un perdedor, i d’una una mare sotmesa acaben de tancar el cercle.
Recomanat per a aquells que volen reviure una certa època i per a aquells altres que no l’han viscuda però que n’han sentit a parlar a familiars i coneguts.
Lluís B.
Coordinador Club de lectura Llibre Obert
Biblioteca Can Salvador de la Plaça CalellaSi has participat a la lectura (o no) anima’t a compartir la teva opinió del llibre

Veure el calendari lectures / tertúlies del club de lectura

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!