Exposició fotogràfica de Josep M. Colomer Mir

0


Exposició fotogràfica de Josep M. Colomer Mir

Del 2 al 30 de novembre de 2009


Josep Maria Colomer Mir nascut el 16 d'abril de 1945, és soci fundador de Foto-Film Calella, de la Federació Catalana de Fotografia i membre de l'equip iniciador de la TV local: Calella Televisió.
De molt petit comença la seva afició per la fotografia i rep el seu primer premi l'any 1966 al concurs de la revista "Jóvenes" de Barcelona. La seva trajectòria està plagada de premis i guardons tant a nivell estatal, nacional com comarcal i local: Trofeu Torretes de Calella, Petxina de Plata de Sant Adrià del Besòs, Trofeo Ciudad de San Fernando de Càdis, Trofeu Ànfora del Maresme de Mataró... Les seves imatges busquen superar l'impacte visual i el perfeccionisme cercant transmetre sensacions, emocions i sentiments.

L'exposició "La Torre dels Anglesos, ara fa trenta anys", està dividida en dues parts: la primera són fotografies realitzades al seu interior, on es poden admirar detalls de la decoració d'estil modernista; la segona, mostra el moment de l'ederroc (les imatges són recuperades de l'arxiu particular d'en J. Maria Colomer) i és, per tant, un testimoni històric excepcional.

La Torre dels Anglesos va ser costruïda per una família britànica a finals dels segle XIX (desconeixem l'any exacte i l'arquitecte). Sembla que aquesta família la va ocupar poc temps i va ser comprada per en Zenon Nicolau i Moreu, important empresari tèxtil del municipi.
El 31 de gener de 1979, l'Ajuntament de Calella va donar permís per construir edificis destinats a vivendes i es produeix l'enderroc de la Torre, dos mesos abans de les primeres eleccions municipals democràtiques.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!