Aquesta setmana parlem de...

0


L’ambientació de Halloween a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

L’origen del Halloween a Estats Units és el mateix que el nostre, irlandès i anglès. Els colonitzadors el van portar als Estats Units. Adornen les cases amb carbasses buides i retallades amb forma de monstres i hi posen una espelma a dins. Els nens es disfressen i van de casa en casa pidolant dolços per menjar i amenaçant de fer-ne alguna si no s’atenen les seves peticions. Aquest costum és un record dels celtes, que deixaven menjar fora de les cases per tenir els esperits contents.

 
Des del temps dels celtes, que vivien a Europa fa més de dos mil anys, es celebra la festa de Tots els Sants. Celebraven, desprès de l’estiu, l’acabament de les collites i l’acorralament del bestiar que havia pasturat a la muntanya. Els druides eren els seus sacerdots i recollien en aquest dia les herbes sagrades que els servien per guarir malalties i endevinar el futur.  Els celtes pensaven que,  en aquesta nit, la finestra que separava el món dels vius i el dels morts desapareixia i el dia 31 les ànimes dels morts tornaven a visitar les seves cases terrenals. Per això deixaven menjar fora de les cases, per si tornaven els avantpassats. 
A cada contrada variaven els costums, en unes tota la gent del poble anava plegada al cementiri a menjar coca, que havia estat beneïda abans pel sacerdot.  O es feien fogueres a les places dels pobles, la gent al seu voltant menjaven i bevien. Es feia el pa de caritat: cada veí portava una quantitat de blat: el molien, feien pa i el portaven a beneir a l’església; es repartia i els diners que recollien eren en sufragi de les ànimes. S’encenien fogueres amb palla, ja que creien que el fum purificava l’espai i els camps i els feia fructificar.
La gent deia que mentre tocaven les campanes pels difunts, ningú no es podia mirar al mirall, perquè qui ho fes tenia el perill de tornar-se una calavera.
Diuen que es un dia de fantasia i misteri, vine a la biblioteca i tu mateix ho podràs comprovar...

Per saber més sobre aquest tema consulta aquí

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!